verwijder die lelijke focusrechthoek in Windows XP of Vista

Na een aantal lezers hebben geschreven over hoe de gestippelde zwarte omtrek die soms wordt weergegeven wanneer u een bestand selectie te maken te verwijderen, realiseerde ik me dat ik nodig had om dit te schrijven voor ten behoeve van iedereen, want er is eigenlijk een oplossing.

In het geval u niet zeker weet wat we het over hebben, als je een pictogram met de pijltjestoetsen van het toetsenbord te selecteren en klik vervolgens ergens anders, zie je een stippellijn zal verschijnen rond het pictogram

Hetzelfde zal gebeuren soms in andere gebieden, zoals boom controles. Merk op dat dit beeld is van de oorspronkelijke auteur over ten Neowin.

Om dit probleem op te lossen, zullen we een kleine utility genaamd de Universele focusrechthoek Remover, die helaas alleen werkt op 32-bits Windows (XP of Vista) gebruiken.

Installatie

U wilt downloaden en het zip-bestand uit te pakken, en kopieer de RemoveFocusRect.dll bestand in de System32 map, meestal gevestigd in het volgende pad

C: \ Windows \ System32

Je krijgt een melding dat de toegang wordt geweigerd, maar je moet in staat zijn om het bestand te kopiëren na het klikken op door de aanwijzingen.

Volgende je nodig hebt om de openstelling van een beheerder modus opdrachtprompt en voer de volgende opdracht om het DLL-bestand met Windows registreren

regsvr32 RemoveFocusRect.dll

Je moet een bericht dat de registratie geslaagd te krijgen. Als u een foutmelding krijgt, is er een goede kans dat u werkt op 64-bits en het zal gewoon niet werken. Als dat zo is, zorg ervoor dat het bestand dat u gekopieerd verwijderen.

Zodra u de computer opnieuw op te starten, zult u zien dat de rechthoek nu is verdwenen

verwijderen

Openstellen van een beheerder modus opdrachtprompt als voorheen, en typ de volgende opdracht om het onderdeel te verwijderen uit het register (heel belangrijk). Opmerking: Je moet in de map \ Windows \ system32 directory voor het aan het werk, maar dat is het standaard pad voor een beheerder modus opdrachtprompt toch.

regsvr32 / u RemoveFocusRect.dll

U dient een bericht te zeggen dat het succesvol is verwijderd te krijgen. Nu kunt u het bestand ook gemakkelijk met deze opdracht verwijderen

del RemoveFocusRect.dll

U moet uw computer opnieuw opstarten om de tweak te verwijderen.

Download Focus Rectangle Remover van neowin.net

Download Focus Rectangle Remover (Mirror Copy) uit howtogeek.com

Zoals gebruikelijk, great stuff hier.

Een ding dat ik zou willen doen is eigenlijk verhoging van de focusrechthoek wanneer tabbing via websites. Ik probeer niet om de muis en vele malen alleen het zien van de rechthoek als het gaat van link naar link is moeilijk ooit gebruiken. Zeker nu ik ben een beetje ouder.

Eventuele tips of ideeën over hoe dit kan worden gedaan?

Man I love you !! Ik maakte een post in het forum over deze … Proost!

Lees net het niet werkt in 64-bit Vista. -.-

wanneer het proberen om de dll krijg ik de melding “De module RemoveFocusRect.dll werd geladen, maar de oproep tot DllRegisterServer is mislukt met foutcode 0x80004005” te registreren. Ik ben 100% zeker dat ik het draaien van een 32bit van Vista. enig idee?

@Thomas

Ik durf te wedden dat uw systeem ontbreekt een van de opnieuw te distribueren C ++ onderdelen of iets … Ik zal moeten inchecken in het.

Dit heeft reed me gek voor jr;. Alles wat ik kan zeggen is dat het programma werkt en dank je wel.

Huh. Ik heb nooit de focus rechthoek in vista gehad?

zal dit ook te ontdoen van de focus rectangle je krijgt als je klikt op de naam van een tab in Firefox?

@Thomas

Ik had hetzelfde probleem, alleen nog maar uw command prompt in de admin-modus en het zal werken. Ik lees dan dit artikel op het eerste en het is in de instructie, maar niet duidelijk geschreven. De readme.txt is specifieker ^^

Ik heb nog nooit dat rechthoek rond mijn pictogrammen had ook niet. Ik krijg net een blauwe doos.

koelen john, dankzij het werkte;. Ik lanceerde CMD als admin en het registreerde de dll zonder enig probleem …

Waarom heb je niet gewoon kopiëren / herschrijven deze MAKKELIJKER originele insturctions: P

Installatie; 1. Zet RemoveFocusRect in uw system32 directory;. 2. Klik op Start en selecteer Run;. 3. Typ ‘regsvr32 RemoveFocusRect.dll “(zonder aanhalingstekens) en druk op OK;. 4. De volgende keer dat een programma wordt gestart, zal het niet hebben focus rechthoeken Noot:. In Windows Vista, moet al deze stappen worden uitgevoerd met beheerdersrechten.

Uninstallation; 2. Klik op Start en selecteer Run;. 3. Type “regsvr32 / u RemoveFocusRect.dll” (zonder aanhalingstekens) en druk op OK;. 1. Start de computer opnieuw;. 4. Verwijder RemoveFocusRect uit je system32 Noot:. In Windows Vista, moet al deze stappen worden uitgevoerd met beheerdersrechten.

Grote werk – thanks 🙂

er is niets lelijk of lelijk focuslampje UI veranderingen. Ze maken gebruik van de computer veel meer betekenis voor degenen die niet erg handig en / of computer savvy.

Eenvoudig en ongecompliceerd, doet helemaal niets.

Heb je gemerkt dat het gebruik van deze zich ontdoet van de mogelijkheid om meerdere bestanden te selecteren met behulp van de verschillende methoden zoals Shift … Shift, Ctl.Ctl, het slepen van de box rond een groep bestanden.

Tenminste, dat is wat het deed op mijn systeem. Had om zich te ontdoen van.

Hi y’all! Ik kan alleen zeggen voor het eerst Ik hou van deze site, heb ik zo veel van geleerd;! / Kruiperige

Hoe dan ook, ik heb geëxperimenteerd met dit hulpprogramma op mijn Vista x64 Ultimate systeem …; Ten eerste kan je the.dll registreert op een x64 systeem: als je RemoveFocusRect.dll zet in je map System32, ook zet het in de map SysWOW64. De regsvr32 commando zou moeten werken …

Het uit te proberen na de herstart, heb ik geconstateerd dat de ‘Focus Rectangle’ meeste van de tijd is gegaan. Echter, met behulp van de Shift-of Ctrl-toets om meerdere-select bestanden zorgt ervoor dat de focus rectangle om opnieuw te verschijnen. Het goede nieuws is echter dat als je eenmaal hebt gefocust op iets anders, de rechthoek gaat weer weg;. Dat wil zeggen. De rechthoek zal verschijnen als multi-selectie, maar het hoeft niet eens te blijven waar de bestanden worden geselecteerd waren (de desktop, een Loder, etc.) houdt zich in focus.

Hoopt ​​dat dit helpt iemand!

PjhN

Dit is geweldig en werkt in Vista (32-bits).

Maar ik vroeg me af of er een manier is om het te krijgen om te werken in Windows 7, het is helemaal niet er allemaal werkt.

@Mike: Zie mijn commentaar hierboven. Zeker werkt op Vista x64.

@PjhN: Thanks! Het werkte voor Vista x64 voor nu, nog steeds heb ik een manier om het te krijgen om te werken met Windows 7 (zowel 32 als 64-bit).

Nogmaals bedankt.

Bedankt, het werkt geweldig. Maar er is één negatieve ding over dit, na het registreren van het bestand kan ik de selectie rechthoek op het bureaublad niet zien (i cant zien welke bestanden i selecteer …), en dat soort zuigt.

Anders dan dat het werkt geweldig, maar is er een manier om vast te stellen dat?

@Mike Blij dat je hebt het werken in Vista. Ik heb alleen maar in Windows 7 x64 en het is niet dat hier een effect niet. Ik denk dat we zullen moeten wachten voor een Win 7 bijgewerkte versie.

@Nike Dat is vreemd, nooit die kant effect gehad. Heeft u geprobeerd het verwijderen om te zien of het terugkeert? Anders kan ik niet suggereren iets veel nuttig. SOZ!

@PjhN; Misschien was ik een beetje onduidelijk. Neem een ​​kijkje op de afbeelding hieronder en je zult zien wat ik bedoelde; http:. //blubbz.com/host/images/6.png

Toen ik dat screenshot ik was met de muis te slepen over een van die iconen op het beeld en zoals je kunt zien een van de iconen zijn geselecteerd, maar ik kan niet zien van de “selectie rechthoek” … Ik heb niet laten gaan van de muis wanneer ik nam de screenshot, zodat de selectie rechthoek zichtbaar moet zijn.

En ja ik heb geprobeerd te verwijderen en weer opnieuw te installeren, maar het maakt geen verschil.

In het commentaar boven je zei dat je draait Win 7, werkt het? Ik gebruikte Vista voor en ik weet dat ik probeerde deze “hack” uit, maar omdat Vista heeft niet dezelfde selectie rechthoek Op XP (Vista heeft een blauwe transparante kleur één, terwijl XP slechts “witte stippen” rond de selectie) is werkte prima.

En aangezien Win 7 is vrij veel als een nieuwer en frisser Vista met slechts een paar nieuwe functies die ik denk dat het zal werken net als op Vista … Ik heb geprobeerd Win 7, maar het was in januari toen het net had stapte uit, en ik net geprobeerd het op een laggy Virtual Machine, dus ik heb niet echt de kans krijgen om te installeren of iets te doen op het omdat het te traag was

Btw thnx voor het reageren.

Werkte niet op Vista 32 bit SP2.

Ik wil zeggen dat een grote dank je wel voor deze dll. het was mijn droom om een ​​dergelijk programma te vinden

Uiteraard selectie van bestanden in Windows Explorer is niet zo gebruikelijk nu, maar toch is veel beter dan eerder. ik eindelijk verlost van deze idiote schets in foo-bar!

charmant werkte in windows 7! Ik heb 32 bit en win7 build 7100. Je moet het opnieuw op te starten (als je gewoon afmelden en meld het zal uw bureaublad niet goed geladen !!)

Dankje, dankje, dankje!! Nu kan ik WinFlip op het bureaublad zonder dat die doos XD

sorry voor het zijn een beetje vervelend, maar ik denk dat alleen “moused mensen” niet de betekenis van deze rechthoek weten …, laten we zeggen dat je net uit de batterijen op uw draadloze muis en nu u niet beschikt over een ander punt in en klik op apparaat (zoals touchpad, etc), nu moet u een aantal bestanden van uw bureaublad te kopiëren, je zou doen op deze manier

1) hold control-toets (voor alle trappen), 3) druk op de pijltoetsen om naar andere items, 2) de druk op de spatiebalk om een ​​item te midden van de rechthoek te selecteren 4) druk op de ruimte op een andere items die u wilt selecteren; 5) Ten slotte kunt u de menu-toets te gebruiken (tussen rechts-alt en rechts ctrl) aan context menu te openen (kopiëren, plakken, te sturen naar, etc).

Nu vertel me … HOE ZAL U SELECT FILES ALS JE NIET WEET waar de cursor staat (of met andere woorden, als je niet de rechthoek hebben) ???????????

idioten

Dit werkt perfect voor mij. Sinds ik de Windows 7-thema uit het web is geïnstalleerd, is mijn selecties gehad die vervelende gestippelde rechthoek.

@person hierboven: Wat als u gebruik maakt van een bedrade muis? Geen zorgen te maken over accu’s dus dit is prima voor ons muisgebruikers bedraad.

PjhN, bedankt voor de tip. Werkt voor mij op Windows 7 64-bit!

Hoi! Ik heb deze truc al enkele jaren gebruikt tot nu toe, en alls werkte prima. Nu, voor een of andere reden, met een nieuwe verse installatie van Windows 7 Ultimate 64-bit ver. 6.1 (build7600), stoppen om te werken;. Ik heb te installeren, zowel in system32 en SysWOW64. De procedures was ok. Maar, na de twee herstart, de rechthoek niet verdwijnt. Elke suggestie aub;? Bedankt.

Oorsmeer antimicrobiële eigenschappen die het oor van bacteriële en schimmelinfectie te beschermen.