versnellen schijftoegang door het uitschakelen van de laatste toegang tot het bijwerken in Windows XP

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ FileSystem

Maak een nieuwe DWORD-waarde in het rechterdeelvenster de naam NtfsDisableLastAccessUpdate en geef het een waarde van 1. Om deze tweak te verwijderen gewoon verwijderen de toets of geef het een waarde van 0.

Je moet uw computer opnieuw opstarten voordat deze van kracht wordt.

Download Registry Tweak

Downloaden en uitpakken en dubbelklik op het bestand DisableLastAccessUpdate.reg om de informatie in het register in te voeren. Er is ook een verhuizing script inbegrepen.

Download DisableLastAccessUpdate Registry Tweak

Hoeveel van een prestatieverhoging hebben we het hier over? Alle kleine beetjes helpen, maar ik vraag me af hoeveel te verwachten.

Het is eigenlijk heel nuttig zijn bij het oplossen van problemen.

Mijn http://aplawrence.com/Unixart/troubleshooting.html praat hierover in het kader van een Unix-omgeving, maar het is niet anders in Windows: datum van laatste toegang is waardevol forensisch bewijs wanneer u probeert uit te vinden waarom iets vervelends is gebeurt op uw systeem.

Zoals ik al zei in dat verband verwezen

Nodig hebben of willen weten wanneer er iets laatste werd benaderd komt de hele tijd, maar slechts een paar voorbeelden kunnen geven u enkele ideeën

Een directory zou moeten zijn op de back-up, maar is het niet. Heeft de back toegang programma dat directory?

Een misdragen programma wordt verondersteld om een ​​bepaald bestand te gebruiken tijdens het opstarten. Heb het gedaan?

Welke bestanden heeft een programma probeert te gebruiken? Met deze kennis kan soms helpen bij het opsporen, waar een programma wordt niet wanneer het te dom om u te vertellen zelf.

Ik ben het niet eens dat het niet zinvol en de tijd die het kost om die info te schrijven is te verwaarlozen schijftoegang beïnvloeden.

Als IT-consultant, vind ik dat de laatst gebruikte informatie is van belang bij het opsporen van malware en andere programma’s die zich graag verbergen. Tenzij de malware of trojan schrijver echt zijn destructieve software schrijft met veel detail, zullen ze slaan het maken van de laatste toegang datum sommige van de muur nummer. Ik heb het gezien, maar slechts één of twee keer.

Voordat ik hier, zou ik kijken naar wat er wordt geladen bij het opstarten en wat een verblijf in het geheugen na een programma wordt afgesloten. Een diepgaande blik op alle programma’s laden en lossen zou beter te kunnen bedienen de snelheid afgifte van een systeem dan een nanoseconde schrijven naar de HD. Het is een interessante gedachte wel.

Ik had het gevoel dat dit zou controversieel =)

Het meest interessante is dat Microsoft ervoor gekozen om dit de standaard instelling in Vista te maken … natuurlijk moeten ze wat testen hebben gedaan en bedacht dat het zinvol is. Hetzelfde tweak is ook erg populair voor Linux ook.

Als je erover nadenkt, heeft het zin … als je caching op de harde schijf en bestand buffers in het besturingssysteem te overwegen, moeten veel toepassingen in staat zijn om vrijwel uitsluitend te lezen uit het geheugen, geen schrijft terug die naar de harde schijf, tenzij je gegevens op te slaan.

Als u wilt controleren wanneer een bestand wordt geopend, moet u controleren Process Monitor, die zal u laten zien elke read / write operatie een bepaalde toepassing aan het doen is.

Nou daar ga je: als Microsoft deed het, het moet zinvol zijn.

Ja .. Ik denk dat je hebt gedronken de Kool-Aid 🙂

Ik gebruik maken van alle Sysinternals instrumenten, maar je kunt niet Process Monitor running voor een lange periode van tijd, omdat de capture-bestand, zelfs met filters, zal het systeem naar beneden veen. Plus, geen echte malware infectie vertraagt ​​de computer naar een crawl dat zou het gebruik ervan in real-modus onpraktisch. Er is geen noodzaak om het te gebruiken in de veilige modus, omdat de malware niet wordt geladen.

Instantfrisdrank? Ik heb gedronken Mountain Dew =)

Al vele jaren zijn er diverse aanpassingen aan het register dat Microsoft nooit in Windows toegevoegd … de kernel paging één geweest, io slot limiet, etc … Veel mensen zweren bij hen, maar ze lieten nooit in de volgende versie van Windows. Men kan alleen maar veronderstellen dat ze hadden gedaan het testen van deze instellingen en vond ze niet om de prestaties voor de meeste mensen te verhogen. Dat is waarom ik was verbaasd toen ik ontdekte deze tweak was toegevoegd in Vista, en dacht dat ze moeten een basis om dit te doen hebben gehad.

Zeker kan geen proces-monitor draaien voor een lange periode van tijd … maar ik denk niet dat geeks zoals wij zullen worden geïnfecteerd met spyware in de eerste plaats.

Tot slot, als u werkt met anti-spyware en / of anti-virus deze tweak zal zinloos zijn, omdat je toegang tot de schijf is al door een paar honderd procent hoe dan ook vertraagd.

Zoals ik oorspronkelijk al zei, het is niet alleen voor spyware. Het is een handig hulpmiddel voor probleemoplossing.

En natuurlijk zijn er andere instrumenten beschikbaar – maar soms kan ik ze niet downloaden (corporate beleid, geen ijnternet, geen cd, etc.) en soms wil ik niet aan omdat het veranderen van het systeem blijkt dat er al is kan vertrappen.

Natuurlijk ben ik niet met behulp van Process Monitor op mijn systeem, noch als je zegt ons geeks hebben spyware-infecties. Ik heb het over het gebruik ervan in het veld op klanten computers.

Als voorbeeld heb ik 2 spyware / virus schoon ups op vrijdag / zaterdag, waarin beide systemen hebben een gemiddelde van 15 minuten om op te starten en 15 tot 30 te reageren op commando’s. Beide uiteindelijk een totaal van 6,5 declarabele uren van wachten, opnieuw op te starten in de veilige modus, schoonmaken etc. Ik vond de nasties, maar kon niets hebben gebruikt, behalve Process Explorer om taken op te schorten, zodat ik het virus en antispyware-instrumenten kunnen installeren.

Bedankt voor het gesprek ….

Lijkt zinvol voor mij. Ik wil elke cent van de prestaties squeeze out van mijn machine mogelijk te maken.

Interessante tweak, maar ik kan niet eens met uw “Ze deden het in Vista, zodat het goed voor XP te moeten zijn,” rechtvaardiging. Vergeet niet dat Vista oorspronkelijk is ontworpen om een ​​significant verschillend bestandssysteem architectuur dan de Vista die MS momenteel is de scheepvaart hebben. NTFS winkels laatste toegang datum als een attribuut van het bestand, maar het nieuwe bestandssysteem was een honkin’-big SQL database. The Last Access datum zou dan een eigenschap van het record in de database te worden, dus er zou geen noodzaak om het op te slaan als een bestandssysteem attribuut. In wezen zou alles wat je toegang tot de gegevens van dezelfde last-date toegang te delen, omdat ze allemaal zouden zijn in de database file. Bottom line voor mij: elke prestaties te verhogen deze tweak zou kunnen bieden onbeduidend zou zijn in vergelijking met de waarde van de file info u zou verliezen. Gewoon omdat je * kan * zet hem af in XP betekent niet dat je zou moeten.

In mijn ervaring met de laatste toegang datum lijkt te krijgen bijgewerkt voor de meest triviale van taken. Bijvoorbeeld, als u de eigenschappen van een bestand te controleren zal de datum bij te werken. Technisch gezien zou dit een toegang, maar IMO mag niet leiden tot het bijwerken van de datum.

@Anthony En Ray

Ik ben het met jullie beiden … dit soort tweaks zijn niet goed voor machines die eigendom zijn van regelmatige gebruikers, en het zou waarschijnlijk goed zijn voor het oplossen van problemen op hun machines.

Ik maak me zorgen over het altijd aan te bevelen de verkeerde dingen om de verkeerde gebruikers, maar ik meestal err aan de kant van de informatie vrij. Misschien moet ik zetten een aantal disclaimers?

Persoonlijk geloof ik niet eens gebruik maken van antivirus-of anti-iets op mijn machines, want ik heb niets via Vista (ik gebruik mijn linuxdoos voor het downloaden en scannen van bepaalde bestanden met ClamWin alvorens ze te gebruiken) Ik zou nooit aanraden dat te downloaden voor regelmatige gebruikers, natuurlijk.

Op een andere nota, deze besprekingen zijn erg leuk, ik echt genieten van de feedback van alle lezers!

Gary – ik denk Last Access werkt zoals het hoort: een te lezen, zelfs om de bestandsgrootte te controleren, geldt als een toegang. Wat ben je waarschijnlijk meer bezig met de Laatst gewijzigd Date, die ook wordt opgeslagen.

Dat is een interessante verandering met Vista;. Het blijkt echter dat, terwijl dat registersleutel is ingesteld dat er iets in Windows nog steeds zet de laatste toegangstijd;. Als ik een bestand in Windows Verkenner te selecteren en bezoeken de toegang tot eigendom van de datum en de tijd is slechts een paar seconden voordat ik opende de dialoog;. het echt vreemd ding is echter dat dialoog de laatste toegang helemaal zou veranderen. Als het verandert als je naar kijken bij het wanneer het dan veranderd het doel is verslagen.

@ jd2066

Ik heb gemerkt soortgelijke weirdness terwijl het onderzoeken van deze … het leek alsof soms zou werken en soms het zou niet, zelfs terwijl ingesteld op de standaard in XP. Het is echt niet logisch … maar dan een heleboel dingen in Windows heeft geen enkele zin.

Ik waardeer je onderzoek en fact checking op de artikelen. Misschien als ik meer georganiseerd op de weg zal ik beginnen met het geven u een preview van de artikelen van tevoren =)

Ik tured het op. Als je het samenstellen van 1k, 10k of 100k source-files applicaties op een regelmatige basis, het kappen van een paar duizend schrijft naar de schijf klinkt als een goed idee.

Ik wil dit doen om privacy redenen, helaas ben ik erg computer analfabeet … Hoe vind ik de register-editor, ik probeerde kopie plakken van de zaak boven en het werkte niet.

@Jesse: U kunt hiervoor gebruik maken van de download link. Het is een zip-bestand dat een register bestand om de wijziging toe te passen bevat.

Ik heb een bestand geopend vraag voor iemand. We hebben Windows XP op het werk en ik geloof dat iemand heeft een illegale Administrator-account of de toegang. Een zeer kritisch Excel-bestand is verwijderd uit van gebruikersaccount. Ik laatst gebruikte het bestand op zondag en ontdekte het ontbrak op woensdag. Ik was niet aan het werk op maandag of dinsdag, maar hij was. Dus woensdag begon ik te kijken naar de bestandstoegang tijden voor andere bestanden (15 bestanden) en de op één na alle toonde de huidige tijd dat ik gelijk het bestand geklikt en raakte eigenschappen. De een excentrieke bestand liet het laatst geopend op dinsdagmiddag was. Zou dit gewoon een Windows glitch te zijn? Ik heb ook een aantal testen en merkte dat de toegang tot bestanden tijd zal verfrissen na precies een uur. Wat betekent dat als ik klik met de rechtermuisknop / eigenschappen om 7u doen vervolgens hetzelfde bij 07:59 am zal het nog steeds tonen laatst geopend om 7u maar zodra het is 08:00 het zal 8:00 laatstelijk toegankelijk als u met de rechtermuisknop opnieuw op te laten zien.

Het is jammer dat Windows niet het laatst geopend of bekeken tijd te laten zien. Ook als iemand enige inbreng over hoe iemand onopgemerkt kan gaan (IT afdeling niet weet) bij gebruik van een Administrtor account Ik zou graag willen weten.

Ik geniet van de website en dank.

Ik heb eigenlijk heb het zelfde probleem, ik denk dat er iemand in te gaan op mijn bestanden, terwijl ik weg ben en ik wil ervoor zorgen dat ik vlak voor het beschuldigen van iemand, maar vanaf vorige week toen ik naar de tijden van bepaalde bestanden te controleren werden laatst gebruikte ze de hele tijd mijn computer lijkt uit winterslaap te zijn gekomen tonen. zelfs bestanden die ik weet dat ik niet toegankelijk in dagen. Ik probeerde de bovenstaande link, maar er gebeurde niets. Ik weet niet meer wat ik moet doen.

@Hoop: Het kan onopgemerkt blijven als de computers niet logging ingeschakeld en / of de persoon kreeg toegang tot iemands wachtwoord. U kunt Windows vertellen om alle bestanden toegangen te loggen en het zou de gebruiker die het bestand geopend lijst. Het zou niet helpen, maar als iemand kreeg het wachtwoord voor de Administrator-account. Als het een bestaand account dat iemand kreeg toegang te toen dat kan betekenen dat het wachtwoord was makkelijk te raden of het wachtwoord van de account werd gelekt naar de persoon of andere manier.

@All; Op de dossiers toegang zou ik zeggen soms Windows gewoon doet vreemde dingen. Ik heb gekeken in File Monitors op mijn computer waar ik weet dat er geen veiligheidsproblemen en verschillende Windows-processen lijken gewoon om rond te gaan lezen schijnbaar willekeurige bestanden zonder reden;. Ik heb bestanden te zien in de lijst heb ik niet aangeraakt al jaren, maar Windows lijkt te denken dat het moet het eens proberen.

@ Jd2066: Bedankt voor het antwoord. Mijn IT-dept beslag op de computer en zal alles uit te checken. Helaas, ik denk dat deze man kan proberen om een ​​stap voor te blijven, maar hopelijk zullen ze hem uiteindelijk te vangen. Ik denk dat een toegang tot bestanden keer was waarschijnlijk een storing. Nogmaals bedankt!

@ Jd2066: Maar zou windows dit doen op dezelfde manier elke keer. Het is al 2 weken, en elke keer probeer ik mijn bestanden worden geopend op het moment dat de computer uit de slaapstand komt. gewoon mappen, geen documenten in te dienen. Het lijkt alleen maar om te veel van een toeval;. Dank u

Ik heb iets interessants, in computer management gevonden, onder gebeurteniskijker, het laat zien dat de andere computer wordt mijn computer netwerk om logs aan en uit elke 32 minuten. Is het mogelijk de andere gebruiker toegang tot mijn computer via het netwerk, zonder dat je het weet? zo ja, wat zijn de tekenen van dit en hoe kan ik stoppen?

Ik heb een vreemd occurance. Beer met mij als ik proberen uit te leggen. Ik wil elke muffe rapporten die op een server NTFS aandeel te verwijderen. Dus ik wil de datum van laatste toegang attribuut. Maar ik merk ALLE bestanden dezelfde lastaccess datum. Bijvoorbeeld het attribuut toont alle bestanden laatste toegang datum van 2005/03/22 08:45. Ik ben niet in staat om te vinden wat de oorzaak is van deze lastaccess datum. Ik gebruik symantec antivirus corp editie, maar ik heb die map met deze verslagen van de scan uitgesloten. Toen dacht ik dat het was de back-up middel van HP’s Dataprotector. Maar de back-up niet op dat tijdstip. Ik heb niet de meeste van deze bestanden zijn toegang zijn en op te starten op precies dezelfde tijd.

En de laatste toegangstijd konden leuke functie zijn als iemand wil schijf te defragmenteren met slimme defrag programma of wil om bestanden te bestellen in een aantal zeer oude archief.

Maar helaas sommige antivirusprogramma’s te veranderen dit attribuut

Inderdaad. Laatste toegang is een waardevol forensisch meting.

Maar ik dat het nuttig is voor defragging doeleinden, bestanden die niet zijn geopend voor een lange tijd kan worden gecomprimeerd (NTFS transparante compressie) en defraggers kan naar sommige verplaatsen op de vaste schijf.

Ik denk niet dat de laatste toegangstijd wordt bijgewerkt als je gewoon de directory vermeld, maar ramen kunnen toegang tot het bestand (open voor lezing) wanneer zijn weergegeven in Windows Verkenner. Bijvoorbeeld, in miniatuurweergaven, of als u wat extra kolommen (ID3-tags voor mp3’s, andere tags voor foto’s, enz.) In Windows Verkenner geselecteerd. Je krijgt het idee

Ik ben niet zeker over antivirus hoewel, het beste zou zijn als antivirus programma’s doen het behoud van de laatste toegangstijd.

Zoals voor problemen met de prestaties, het updaten van de laatste toegang tot de tijd mag niet te veel van een opmerkelijke prestatie afname veroorzaken. Sinds de tijd is triviaal (waarschijnlijk slechts een paar bytes), heeft een megabyte of twee niet te nemen om te werken. Bovendien, Windows gebruikt disk caching, kan het zijn dat alleen Windows schrijft naar de schijf wanneer de schijf cache is redelijk vol.

@Hoop Last Access Time werkt als volgt. Voor de hand liggende reden zal Windows geen tijd actualiseren van de datum waarop u uw bestand, maar in precies 1 uur vertraging te openen. Dit betekent dat als u het bestand te openen in 13:00 Het zal niet die waarde tot 14:00 veranderen. Het is standaard in Windows en ik denk dat de tijd kan niet worden gewijzigd. Terugkijkend naar dat idee lijkt goed, zodat uw harde schijf zal niet gek als je een bestand te vaak te openen in nauwe tijdsbestek.

Het meest waarschijnlijk Microsoft ervoor gekozen om dit de standaard instelling in Vista niet om de snelheid te verbeteren, maar om Vista vriendelijker te maken meer SSD te maken. Sterker nog, het lijkt op een enorme verspilling van de zeer beperkte write-cyclus bron van SSD’s van vandaag.

“Inderdaad, het lijkt op een enorme verspilling van de zeer beperkte write-cyclus bron van SSD’s van vandaag.”

True. En ten behoeve van de uitvoering kan grotendeels worden gevoeld als je nodig hebt om toegang te krijgen tot een groot aantal bestanden in een keer, zoals in av-scan.

Die jongens eerder beweren dat het nuttig zijn vrij onrechte dat er tools die u alles datum van laatste toegang kan en nog veel meer kunnen vertellen zonder dat het te lezen. Het heet procmon en het kan niet alleen u vertellen wanneer werd het dossier gewijzigd, kan het u ook vertellen welk programma zij heeft gedaan en wat het specifiek deed, (lees schreef, etc). Ook back-upprogramma’s IMO mogen niet vertrouwen op de laatste toegang datum, maar op gewijzigde datum plaats, want wat is het punt een back-up precies hetzelfde bestand over en over?

Ik wil graag de laatste toegang bijhouden voor een bepaald (SSD) schijf in Windows XP uit te schakelen. Hoe kan ik dat doen? (Omdat ik geen manier van schrijven bescherming van de drive hebt gevonden).

Mijn schijf leessnelheid is ontzettend traag (274 volgens de diskspeed hulpprogramma vergeleken met 18 330 gemiddelde voor vergelijkbare systemen) Waar kan ik beginnen op zoek naar verbetering?

Ik besef dat dit is een oude draad, maar ik wilde geen commentaar geven.

Waarom zou je uren en uren schoonmaken van malware en een mogelijke virus? Tenzij deze jongens gebruikten 10+ softwarepakketten had het makkelijker en efficiënter om gewoon hun bestanden een back-up met een Windows PE-schijf en vervolgens opnieuw de systemen te zijn geweest.

Ongeveer tweederde van de gehele Amerikaanse bevolking woont binnen 100 mijl van een Amerikaanse grens en, dankzij hun uitgebreide kustlijnen, internationale grenzen, en / of de grootte, sommige staten zoals Florida, Maine, Michigan, New Hampshire, en Delaware hebben hun hele bevolking binnen de genoemde grenszone.