synchroniseer je systeem klok met internet tijdservers in ubuntu

Ubuntu heeft een gemakkelijke manier om uw systeem gesynchroniseerd met de internet tijd servers te houden. Dit is vooral handig in oudere machines die problemen de systeemklok verliezen tijd kunnen hebben.

Opmerking: Dit artikel is verouderd. Lees ons artikel bijgewerkt, Sync de Klok met Internet Time Servers in Ubuntu 10.04

Om deze functie in te schakelen, eerst gaan we met de rechtermuisknop op de klok en kies Adjust Date & Time

U moet dit scherm te zien waar u het vakje kunt selecteren om de tijd te synchroniseren

Waarschijnlijk heeft NTP-ondersteuning niet is geïnstalleerd op uw computer, tenzij je het al eerder had geïnstalleerd. Klik op Installeren NTP support knop om het te installeren.

Het systeem moet nu beginnen met het synchroniseren van de tijd met de tijd servers. Als u handmatig wilt synchroniseren van de tijd, moet u eerst het vinkje uit het vakje “keep klok gesynchroniseerd”, en dan kun je de “Nu synchroniseren” knop controleren

Best wel gaaf.

Is NTP arbeidsintensief? Im aarzelend installeren bc i zorgen het sys middelen doodt …

Ik besloot een andere deamon niet te gebruiken, maar om een ​​simpel commando in mijn startup script toe te voegen; sudo ntpdate pool.ntp.org

Het houdt mijn tijd uptodate via timeserver pool.ntp.org, misschien moet je een server te gebruiken vanaf een locatie in uw buurt;. De opdracht duurt slechts 2 seconden in beslag bij het opstarten, en het niet uw middelen doden,. U kunt maken een cron job ook als je wilt!

Bedankt, dit was precies wat ik zocht, uw presentatie was heel duidelijk. Goed werk.

Ah, .. dit is wat ik wil zien, .. geek-spreken voor volslagen numpties! (Zoals ik!) Cheers mate, werkt een traktatie en nee het is niet het systeem te eten!

Rob, helaas, dat is niet de beste oplossing. De NTP-daemon gebruikt bijna geen middelen. Op mijn systeem op dit moment, is er ongeveer 300K RAM-geheugen wordt gebruikt door het, en zonder processor gebruik. Doe een snelle zoektocht naar ntpd vs. ntpdate, en je zult zien ‘iedereen’ beveelt ntpd. Het houdt spoor van uw synchronisaties, en is goed voor een aantal andere variabelen om uw klok nog nauwkeuriger dan alleen hardlopen ntpdate bij het opstarten te houden. Natuurlijk, als je echt niet de zorg over het hebben van een nauwkeurige klok de hele tijd, met alle middelen opstelling een cronjob of opstartscript met ntpdate, maar dat is mijn 2 cent.

Zeer gemakkelijk te begrijpen. Goed gedaan

Deze informatie is verouderd voor Ubuntu Intrepid (8.10). In een vanille-installatie, zijn er geen opties voor NTP in de Datum en tijd instellingen, noch zijn er aanwijzingen om NTP ondersteuning installeren. Het lijkt erop dat deze functie is beëindigd, tenzij u de kennis om deze handmatig op te zetten op de opdrachtregel (gelukkig, ik doe).

Ik kan me voorstellen, dit is om te voorkomen dat alle nieuwe Ubuntu gebruikers van synchonrising naar dezelfde standaard tijdserver en nooit veranderen synchroniseren met een dat is dichter bij huis. Dit is een van die gebieden waar ‘betaald’ besturingssystemen winnen in mijn mening. Microsoft en Apple kan veroorloven op te zetten en een bos van hun eigen tijd servers (time.windows.com, time.euro.apple.com, enz.) Voor hun gebruikers te behouden.

Zou geweldig zijn geweest als HappySpaceInvader eigenlijk had gepost hoe het instellen van de terminal. onboard batterij van mijn laptop is dood dus elke keer als ik opstart ik moet de tijd handmatig instellen.

II geïnstalleerd VMware Kubuntu op Windows Vista. Under systeeminstellingen> Internet & Netwerken> Verbindingen> Proxy> Gebruik de volgende login gegevens sectie is uitgeschakeld. Wanneer ik een browser gebruiken vraagt ​​me om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord. Maar wanneer synching de systeemklok met een tijdserver het geeft een fout zeggend niet in staat om verbinding te maken met de tijd server.

Is er een manier om dit aan de gebruikersnaam en het wachtwoord handmatig in te stellen ergens?

Dank je

@ Jason (en iedereen die wil weten)

Hoe maak je NTP tijd sync van terminal ingesteld

sudo aptitude install NTP ntpdate

Zorg ervoor dat u toegang tot de applicatie van System / Administratie / Tijd en datum en selecteer een server die het dichtst bij uw locatie.

Wat zou het hen kost om NIST tijdserver gebruiken (voor meer vrije degenen kassa de drop-down lijst op synchroniseren moment ruit van de recente Windows). Zou zelfs kunnen spreken van Microsoft tijdserver, het is een standaard protocol is het niet na al?

Ook kan de gebruiker handmatig wilt een keer te synchroniseren (in deze PC Ik ben nu het schrijven van de RTC-batterij is dood, hebben geen reserve bij de hand en het opstarten met de verkeerde tijd), maar ze zijn niet meer aangetoond dat de optie standaard en kan niet ter plaatse het op Add apps / verwijderen door te zoeken zeggen voor Time. Zoeken naar NTP resultaten voor NNTP (nieuwsgroepen) apps geven. Vraag me af waarom er geen kleine app / applet om de tijd een keer te synchroniseren (in plaats van het aanroepen van een telefooncel om de laatste tijd te krijgen of zoeken op het net om een ​​aantal webpagina met de huidige tijd voor uw tijdzone te vinden)

Een ander vreemde ding is dat op System / Administratie / Tijd en datum, het heeft een knop ontgrendelen die vreemd in vergelijking met rest van GNOME GUI en ook maakt het mogelijk om meerdere servers te selecteren, maar heeft geen manier om de volgorde waarin ze zal bepalen opgevraagd (ik neem aan dat het niet praten met alle geselecteerde, maar probeert men en als het niet reageert [is er een time-out instelling?] probeert een ander etc.)

Btw, lijkt het standaard nu ntp.ubuntu.com. Ik vraag me af of pool.ntp.org in het artikel genoemde actief is. Als dat zo is zou ik dat men de voorkeur aan (het dialoogvenster kunt u meer tijd servers toevoegen – voegt ze aan de onderkant van de lijst en selecteert hen, maar u kunt dan ongedaan te maken als je gewoon wilt dat de lijst voor toekomstig gebruik te verrijken). Ik veronderstel dat pool.ntp.org is een makelaar server, niet de real-time server zelf, pikt gewoon een andere tijdserver en stuurt je daar.

Waar kan ik de broncode voor het synchroniseren met een internet tijdserver? Ik heb het nodig voor mijn project. Help me alstublieft.

Terwijl de meeste mensen denken van de grote steden op het hoofdeiland van Japan als ze denken aan het land, Japan is eigenlijk een archipel bestaat uit 6852 eilanden ( “island” wordt gedefinieerd als het land meer dan 100 meter in omtrek).