spinnenzijde werd ooit gebruikt voor wat militaire doeleinden?

Antwoord: Richtkijkers

Lang voordat we de technologie om flexibel en duurzaam materiaal te maken voor het mechanisme gezicht binnenkant rifle scopes en gevoelige wetenschappelijke instrumenten, moeder natuur deed. Voor de meeste van de 20e eeuw, werd het vizier van richtkijkers (evenals bom scopes in vliegtuigen, periscopen in onderzeeërs, en veel verschillende soorten van de wetenschappelijke instrumenten) gemaakt van spindraad.

Waarom spindraad? Het is uiterst dun (duizend keer dunner dan een menselijke haar), maar uiterst sterk (spindraad draglines zijn bestand tegen dezelfde spanning als staal legeringen, maar op een kleinere diameter) en het is bestand tegen schokken (een nogal kritische eigenschap voor een scope bevestigd een geweer).

De piek van spindraad productie optiek was tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar gespecialiseerde handlers in de Verenigde Staten geoogst tienduizenden zijde spinnen ‘voor het Ministerie van Oorlog. Een bijzonder harvester werd nog bekend om haar oorlogstijd inspanningen. Nan Songer, een Californische inwoner, was een amateur entomoloog die een naam voor zichzelf als een heel bug expert. Toen de oorlog uitbrak, de regering vroeg haar of ze grote hoeveelheden spinnenzijde kon produceren en ze bleek een kamer in haar huis in een volledig op de spin-zijde productiefaciliteit. Gedurende de oorlog en na enkele jaren, Songer was de primaire bron van spinnenzijde, grotendeels van Golden Garden, Green Lynx en Black Widow spinnen, in zowel militaire als civiele toepassingen.

 Popular Mechanics.