snelle tip: schakel prefetching in firefox

Firefox heeft een spookachtig functie genaamd “Prefetching” dat downloads pagina’s die hij denkt dat je gaat om te klikken op. (Let op: dit is een goed excuus voor de manier waarop deze pagina’s belandde in uw geschiedenis). Het is ook een verspilling van CPU en bandbreedte die Firefox vertraagt.

Om dit gedrag uit te schakelen Typ about: config in de adresbalk en typ het volgende in het Filter bar

network.prefetch-next

Door te dubbelklikken op het item in de lijst om het te veranderen op false.

Bedankt voor de tip, maar hoe gaat men tonen de “filter bar”

Er is geen vermelding in Firefox Help

Peter: Het filter balk verschijnt automatisch wanneer u typt about: config in de adresbalk. Het zal verschijnen bovenaan het browsen gebied.

How-to Geek: Heeft u een bron te noemen voor de opmerking gemaakt dat prefetching vertraagt ​​Firefox beneden? Ik heb begrepen dat alleen links die expliciet zijn ontworpen om te worden vooraf op te halen (of) zullen worden benaderd via dit mechanisme. Ik trek mijn kennis van http://developer.mozilla.org/en/docs/Link_prefetching_FAQ

Ik, persoonlijk, schakel prefetching als gevolg van de vooraf opgehaalde cookies. Ik heb Firefox geconfigureerd om me te vragen over de vraag of om een ​​cookie of niet toestaan, en prefetching vertraagt ​​zeker mijn browsing als ik moet kiezen of toe te staan ​​of koekjes voor pagina’s die ik heb nog niet bezocht ontkennen! (Dit is wat gewoonlijk doet me denken aan het uit te schakelen, als ik het opzetten van Firefox op een verse systeem. Dat is waarom ik hier ben vandaag, in feite!)

Ik hielp een vriend overstap naar Firefox onlangs en hadden hem prefetch uit te schakelen, want hij heeft een satelliet-internet en hij krijgt “fapped” toen hij downloadt meer dan een bepaald aantal meg per dag. Een vrij laag aantal;. Iedereen die in deze situatie, die ook gebruik maakt van StumbleUpon moeten ervoor zorgen dat ze prefetch in SU schakelen ook.

Ik zou aanraden laat het ingeschakeld voor de gemiddelde internetgebruiker. Bijna iedere web gebruiker bezoekt hun favoriete sites over en weer en om deze reden prefetching is ideaal. Het maakt niet vertragen de browser erg veel op, in feite de enige keer dat je moet een verschil merken is wanneer je daadwerkelijk de browser te starten. Ik denk dat de lichte offer in de prestaties is de moeite waard! Uiteindelijk is waarom mozilla de functie toegevoegd!

De meeste opties in Firefox zijn geconfigureerd met de meest optimale instellingen voor gebruikers. Het is vrij zeldzaam dat je nodig zou hebben om ze te wijzigen, tenzij je de ontwikkeling of het testen van web apps.

Ik heb FF verschillende volkeren computers geïnstalleerd en prefetching heeft bijna altijd veroorzaakt problemen. Het zal een dial-up verbinding volledig te doden. En het zal nog een stout breedbandverbinding tot het punt dat de andere machines zijn traag wanneer de FF machine is surfen op een nieuwe website hog. Het verslindt kostbare bandbreedte aan beide kanten van de verbinding, server en gebruikerszijde. Het heeft veroorzaakt allerlei problemen voor mensen die de machines. prefetching heeft veroorzaakt mensen om te eindigen met ongewenste spullen in de winkelwagen omdat het prefected de “kopen” knop. Het zal een aantal websites onbruikbaar maken, omdat het prefetches de link naar een pagina voordat u in alle spaties kan vullen.

Ik draai van prefetching op alle FF installaties ik doe voor iedereen, als een basis regel;. Prefetching verboden is op elk netwerk i te beheren, als een absolute regel;. Als ik prefetching gedrag op elke computer op het netwerk te detecteren, is het mac zal worden verboden totdat ze met me praten aangezicht tot aangezicht.

Ik weet niet waarom in de bloedige heck de makers van Firefox zo’n slecht opgevoede functie standaard ingeschakeld.

De Eed van Hippocrates roept artsen om de kinderen van hun leraren de kunst van de geneeskunde te leren zonder beloning of overeenkomst (gratis).