smithsonian vitrines video game geschiedenis met de kunst van video games [video]

De kunst van Video Games is het uiterlijk van de Smithsonian’s naar de geschiedenis van videogames, check out deze video trailer te zien wat de beurs is alles over en horen van een aantal opmerkelijke mensen.

Vanaf het Smithsonian lijst voor de tentoonstelling

De kunst van Video Games is een van de eerste tentoonstellingen De voorbije jaar evolutie van videogames ontdekken als artistiek medium, met een focus op opvallende visuele effecten en het creatieve gebruik van nieuwe technologieën. Het beschikt over een aantal van de meest invloedrijke kunstenaars en ontwerpers gedurende vijf tijdperken van spel technologie, van pioniers tot hedendaagse ontwerpers. De tentoonstelling richt zich op het samenspel van graphics, technologie en het vertellen van verhalen door middel van een aantal van de beste games voor twintig gaming systemen, variërend van de Atari VCS naar de PlayStation 3.

De tentoonstelling zal worden op het Smithsonian tot het einde van september en zal dan beginnen met het verkennen van het land. Hit de onderstaande link voor meer informatie.

The Art of Video Games Tour [via Neatorama]

Jazeker. Ik woon in DC, ik ga dit.

Een groep van uilen wordt een “parlement”.