set xp als de standaard os in een Windows Vista dual-boot setup

Wanneer u Windows Vista als een dual-boot met uw gewone Windows XP-partitie te installeren, is Vista altijd ingesteld als de standaard OS. Als u wilt XP instellen als standaard besturingssysteem in plaats daarvan, is er een snelle opdracht die u kunt uitvoeren om het terug te veranderen.

Ten eerste moet je een beheerder opdrachtprompt te openen. Typ cmd in het zoekvak en druk op Ctrl + Shift + Enter om deze in administrator-modus te openen. U moet worden gevraagd om het dialoogvenster UAC.

Voer in het volgende commando

bcdedit / default {ntldr}

Voorbeeld

C: \ Windows \ system32> bcdedit / default {ntldr}; De bewerking is voltooid.

Nu wanneer u herstart, zal het XP als de standaard.

Howdy How To Geek; de eerste keer hit op uw site en hebben al gelezen opnieuw enkele interessante fixe’s:. Vista 32 bit versie, Ik maakte de fout od verwijderen van mijn Windows XP Pro en het installeren van Vista Home toevoeging. Grote fout, ik heb echter wel een versie van Vista Ultimate samen met mijn oude versie van XP Pro. Ik heb een partitie op mijn C: schijf van 20 GB’s, mijn vragen zijn als volgt

1.Would het nu verstandig om de Vista Ultimate op de partitie te installeren (let op het is een andere licentie “; 2.SDhould ik aanklagen die partitie opnieuw installeren van mijn originele XP Pro Sp 2

Ook ik ben actief op externe HD is een WD 300 & A Maxtor 350, dus ik denk ik kan alles verplaatsen naar één van mijn externen als het nodig is om OS te schakelen.

Alle hulp of richting je me kon geven zou echt gewaardeerd worden.

Bob

MET SPOED aanvragen van uw ADVIES

Ik kocht een nieuwe VAIO-notebook met Vista Business. Niet blij met deze Vista besturingssysteem helemaal niet, ben gewend aan XP Pro. Vooral ongelukkig met het feit dat, volgens Sony, Vista niet toestaat voor het gelijktijdig opnemen van het afspelen van een audio-track (een functie belangrijk voor mij voor mijn video-editing). Dus, na eerst opzetten van een speciale partitie (D :), installeerde ik XP Pro naar die nieuwe partitie, om te zien of dit in dat audio-functie zou toelaten, en ook denken dat ik zou in staat zijn om te schakelen tussen Vista en XP Pro als nodig.

GROTE FOUT! Geen audio- of online-mogelijkheden in XP Pro nu, maar, erger nog, de machine laarzen ALLEEN om XP Pro, en ik heb nu geen enkele manier Vista (hoewel ik zie dat alle Vista-bestanden zijn nog steeds op zijn plaats op de C te lopen -rijden). Kunt u mij helpen me weten hoe opnieuw te activeren Deze Vista OS en vervolgens veilig dump de XP Pro? (Let op: My XP Pro installatie-cd ontbreekt de Recovery module, en deze nieuwe VAIO – die ik kan alleen maar terug te keren naar de winkel als het niet verpest – komt met geen Vista-discs.)

Hi Stonehill!

Nou … er is een ommekeer om dat probleem, maar voor dit u de Vista-installatieschijf nodig, omdat de bestanden die nodig zijn om het herstel van de Vista Boot Manager op die schijf … je zei dat je niet beschikt over een sinds haar een VAIO met Vista OEM hebben … laat zien wat ik hier kan doen … ik heb het vereiste bestand geüpload hier …

http://www.box.net/shared/77k1y2qbr1

gewoon downloaden het bestand … pak het in sommige map en vervolgens deze stappen voorzichtig maar op eigen risico …

1. Gebruik Bootsect.exe aan de Windows Vista MBR en de boot code die de controle op het programma Windows Boot Manager overdraagt ​​herstellen. Om dit te doen, typt u de volgende opdracht bij een opdrachtprompt: Path \ bootsect.exe / NT60 All

In deze opdracht Path is de locatie waar u het bestand bootsect.exe hebben gezet.

2. Gebruik Bcdedit.exe naar een vermelding in de BCD-bestand Boot.ini voor de eerdere versie van het Windows-besturingssysteem handmatig maken. Om dit te doen, typt u de volgende opdrachten bij de opdrachtprompt.

Opmerking In deze opdrachten, Drive is het station waarop Windows Vista is geïnstalleerd, Drive:. \ Windows \ system32 \ Bcdedit / creëren {ntldr} -d “Beschrijving van eerdere Windows-versie”

Opmerking In deze opdracht kan Beschrijving van eerdere Windows-versie elke tekst die u wilt. Zo kan Beschrijving van eerdere Windows-versie “Windows XP” of “Windows Server 2003”; • Drive:. \ Windows \ system32 \ Bcdedit / set {} ntldr apparaat partitie = x

Opmerking In deze opdracht, x: is de stationsletter van de actieve partitie; • Drive: \ Windows \ system32 \ Bcdedit / set {ntldr} pad \ ntldr; • Drive:. \ Windows \ system32 \ Bcdedit / displayorder {ntldr} – addlast

3. Start de computer. Nu moet je de Vista Boot Manager te zien.

Ik hoop dat dit lost uw probleem.

Hier is de opdracht opnieuw voor het geval dat het niet duidelijk is in de vorige post …

Pad \ Bootsect.exe / NT60 All

In deze opdracht Path is de locatie waar u het bestand bootsect.exe hebben gezet.

Ik heb een nieuwe Compaq computer met Windows Vista op. sommige van mijn programma’s niet goed in vista werken, zodat ik in mijn xp installatie-cd en probeerde aan opstelling XP op mijn computer en vista. hij vertelde me dat het niet kan lezen het bestandssysteem op mijn harde schijf, dus ik geprobeerd om de Xp bestanden op mijn externe schijf … het nog gezegd dat kon’nt lezen station C en setup zou’nt blijven … .ik haalde de xp cd en gaf in dat idee, maar nu is mijn Vista wont boot … niets kreeg setup of gewijzigd, waarom wont mijn vista start ????

Ik heb een groot probleem. Ik heb een nieuwe Toshiba laptop, en ik kan niet de dual boot aan het werk! Als ik XP voor het eerst installeert, toen ik Vista te installeren, ik kan niet meer terug opstarten XP, en ik kan het BCDEDIT opdracht niet te gebruiken, omdat Vista zegt ik geen toestemming om dit te doen !!! Ik probeer dit alles in het kader van een beheerder. De Boot menu toont beide OS, maar ik kan niet opstarten XP.

Als ik XP installeren nadat Vista, dan kan ik niet krijgen Vista opstarten niet. Ik heb geprobeerd met behulp van de EasyBCD tool, maar nog steeds niets.

Ik heb de Toshiba DVD’s met Windows Vista Ultimate (32 bit). Eventuele suggesties zal zeer gewaardeerd worden.

Hallo, ik heb net hetzelfde probleem als Stonehill op een nieuwe Acer laptop. Ik volgde de stappen beschreven door Abhi en loste het probleem prima. Nu ben ik terug naar mijn fabrieksinstellingen Windows Vista. Dank u Abhi, dat veel informatie je hier geplaatst was!

Als iemand wil, dan kunt u de time-out in te stellen door te typen bcdedit / timeout x

waarbij x het aantal seconden dat u wilt dat de os te wachten.

Bedankt voor de instructies

Bedankt – het zelfde probleem is mij overkomen met een nieuwe Sony VAIO en ik dacht ‘nu ben ik gegaan en doodde mijn nieuwe computer “. Op een andere computer, downloadde ik je kleine bestand naar een USB-drive en gekopieerd naar de WXP rijden over de SONY dus het zou worden gevonden. En dan het typen heel voorzichtig, gevolgd uw commando’s (die ook kan worden gevonden op de website van Microsoft). En ik ben net terug van mijn Windows Vista (die na het zien van hoe WXP keek, was ik blij om terug te gaan). Ik zal gewoon moeten wennen aan WVista.

Ik was in staat om mijn probleem op te lossen met behulp van de VistaBoot Pro. Er zijn tal van how to’s over het hele internet over het gebruik van deze tool. Het is heel gemakkelijk te gebruiken, en werkt als een charme. Echter y verwijderde mijn XP partitie, omdat y nogal wennen aan Vista. In plaats daarvan gebruik ik een virtuele machine met Windows XP (met behulp van Microsoft Virtual PC 2007) voor mijn programma’s die niet zal lopen in Vista. Hoop dat deze info is nuttig!

Hoe verwijder ik Vista, verloor ik $ 250 toen ik het kocht ik wil gewoon pro XP te installeren. Plaese helpen, Dank u voor uw tijd; Michael Grotefend

Michael, ik voel me op dezelfde manier. Ik ga noten met dit ding Vista. Het zuigt! Ik sta op het punt om mijn $ 1.400 machine opzij te zetten en beginnen met mijn 7 jaar oude computer met XP, omdat het werkt. Vista zou een heleboel leuke dingen die MAC gebruikers zou kunnen denken zijn nifty doen … maar het werkt niet!

Om vista verwijderen alles wat je nodig hebt is de XP-cd. Je hoeft alleen de cd in te voegen, te wachten voor de installatie op te starten. Als je eenmaal in het blauwe scherm menu, moet u de partitie met Windows Vista te verwijderen en later maak een nieuwe partitie van de Un gepartitioneerd ruimte. Dan installeer XP op deze nieuwe partitie. Op deze manier is de enige die ik heb gevonden om Vista volledig te verwijderen van mijn PC. Echter, als yout computer is een nieuwe laptop speciaal, moet u controleren of u de stuurprogramma’s voor al uw componenten. Ik heb geprobeerd om terug naar XP te veranderen, maar mijn Toshiba computer heeft slechts drivers voor Windows Vista. Ik hoop dat dit helpt…

Ik was in staat om mijn motorola PC hulpmiddel om mijn laptop te installeren met behulp van Vista besturingssysteem. maar elke keer als ik probeer om Internet verbinding te maken, zal het niet accepteren, maar op XP het geval is, hoe kan ik vista accepteren usb internet connectiviteit

Ik heb een Vista Home Premium en stel xp met behulp van VirtualBox. Ik heb echter een groot probleem, ik wil back-up van mijn documenten in xp, maar het zal niet leest mijn dvd / disc drive. kan iemand helpen.

Hmmm. Ik had een dual boot setup XP Media Edition (station C) en Vista Ultimate op station D; Someting ging scheef. Kreeg XP Media Edition terug, maar geen toegang tot Vista op dit moment, ik begrijp dat de VistaPro bootloader progie het kan repareren, of een ‘opnieuw’ van VISTA fdrom binnen XP draait. installeren Vista-dvd, doen via moties en weer op te pakken van de D-schijf. Deed iets soortgelijks met XP en het vaste mijn problemen. ALS ik veel had minder proggies in de machine Id doe een maagd te installeren;! Stuur een e me terug op kctobyjoe1@verizon.net als U zou PLEASE!

Er is een hardware alternatief voor mutli-boot;. Als je in DOS op te starten via een diskette of een USB-geheugenstick of een bootable CD, (mijn Toshiba notebook kan opstarten vanaf een memory stick en oudere notebooks had een floppy), dan loopt GDisk . van Norton (zoals FDISK) kunt u de actieve partitie op de OS die u wilt veranderen, Ctrl Alt Del begint vanaf die partitie.

Ik heb Windows Vista Original geïnstalleerd op mijn laptop. Ik wil gewoon naar een ander besturingssysteem Windows XP met Service Pack 2 te installeren zonder gevolgen heeft voor mijn Vista is geïnstalleerd. De beste manier kunnen jullie mij helpen in dit opzicht;. Mijn planning; Voor zover ik weet altijd de eerder moet eerst worden geïnstalleerd en later de laatste;. Bedankt en groet voor iedereen; Sabbir

Ik heb een probleem van krimp mijn hdd in vista, met het oog op partitie te maken voor Linux, geen hulp? Bedankt

Bedankt voor de tip.

Ik heb het omgekeerde probleem, ik heb zowel XP en Vista en ik wil Vista draaien, maar ik weet niet hoe

De “Mystery” smaak van de populaire Dum Dum lolly’s is ontstaan ​​als gevolg van de machine tussen partijen niet schoonmaken; elk mysterie smaak is een voortdurend wisselende smaak gecreëerd door de oude smaak mix langzaam vervangen door de nieuwe smaak mix.