screenshot tour: de 29 nieuwe universele apps meegeleverd met Windows 10

Windows 10 is niet alleen een verbeterde desktop-omgeving. Het bevat veel “universele apps,” die vaak vervanging van de bestaande desktop apps. In tegenstelling tot op Windows 8, kunnen deze apps draaien in vensters op het bureaublad, zodat je eigenlijk zou willen om ze te gebruiken.

Deze apps zijn veel volwassener dan de apps meegeleverd met Windows 8. Een aantal van Windows 8 is opgenomen apps – net als de Reader PDF-lezer en Windows Scan scanner app – worden niet meer standaard geïnstalleerd, maar kan worden geïnstalleerd vanaf de Windows Store

Deze app is ontworpen voor het creëren, importeren, modelleren, opslaan en zelfs afdrukken van 3D-modellen. Microsoft toegevoegd 3D printing ondersteuning voor Windows 8.1, compleet met een nieuwe driver model voor 3D-printers. Terwijl de 3D-printers nog steeds niet wijdverspreid, is deze app nog steeds opgenomen voor het werken met en afdrukken van 3D-modellen.

De Alarm & Klok-app moet onmiddellijk vertrouwd zijn als je ooit een smartphone hebt gebruikt. Hiermee kunt u een alarm instellen, gebruik dan een wereldklok, en heeft een timer en stopwatch functionaliteit geïntegreerd. Het spreekt vanzelf dat deze universele app waarschijnlijk het meest nuttig op een smartphone of tablet kleiner zou zijn, maar het is nog steeds beschikbaar en opgenomen op het bureaublad.

Windows 10 bevat ook een universele Calculator app de oude desktop rekenmachine te vervangen. Het omvat standaard, wetenschappelijke en programmeur layouts, evenals diverse eenheid conversie functies. Nu kan draaien in een kleiner venster op het bureaublad, is het werkelijk nuttig als vervanging voor de traditionele Windows calculator.

De nieuwe kalender app is veel verbeterd ten opzichte van Windows 8.1’s. In aanvulling op Outlook.com kalenders en agenda’s Exchange, dan kunt u ook Google en Apple iCloud agenda’s aan te sluiten op de kalender app. Er zijn dag, werkweek, week, maand, en uitzicht op de dag van vandaag voor het bekijken van uw evenementen. Het werkt ook met live tegels, waardoor u een snel overzicht van uw aanstaande evenementen.

De Camera-app maakt gebruik van camera’s van uw apparaat – ofwel een achteruitrijcamera of een front-facing webcam – om video’s en foto’s te nemen. Het is net als de Camera-app op een smartphone of tablet, waardoor het niet de meest thuis op een desktop maakt. Echter, kunt u deze gebruiken om foto’s en video’s opnemen op elke Windows-laptop of tablet met een ingebouwde camera, iets dat wordt gebruikt om software van derden vereist.

Dit is geïmplementeerd als een modern app, maar het is gewoon een support-interface. Naast informatie en links naar diverse ondersteuningspagina’s van deze app omvat de mogelijkheid om live tekst chats met Microsoft ondersteuning vertegenwoordigers.

Cortana is Microsoft’s persoonlijke assistent-technologie, en het is geïmplementeerd als een universele apps zodat deze eenvoudig en automatisch kan worden opgewaardeerd van de Windows Store zonder een update voor het besturingssysteem. Je zou normaal gesproken gewoon lanceren Cortana met de taakbalk snelkoppeling of met de “Hey Cortana” voice command, natuurlijk.

Microsoft bevat geen Office met de meeste Windows 10-pc’s. In plaats daarvan is er een “Get Office” app in het menu Start, dat een snelle verbinding naar informatie over Office 365, Microsoft’s Office abonnementsdienst wordt geopend. Abonneren op deze (of gebruik maken van de gratis trial) en je ziet de Microsoft Office desktop apps te krijgen voor Windows.

Er zijn ook “universeel” Office apps, die prima werken op een desktop PC. Microsoft heeft echter nu het label hen “Mobile” apps en ze kunnen alleen gebruikt worden voor gratis op apparaten 10,1-inch of minder in omvang. Microsoft duwt de meeste Windows-gebruikers aan de standaard Office desktop apps, die een abonnement of op zijn minst een eenmalige aankoop nodig.

Windows 8.1 bevatte een modern Skype app, maar Microsoft zonder pardon gedood ongeveer een maand voor Windows 10 werd uitgebracht. In plaats daarvan, Microsoft heeft een “Get Skype” toepassing die een snelle manier om de oude Skype-applicatie, een keer de naam “Skype voor Windows-bureaublad” om het te onderscheiden van de full-screen applicatie te downloaden biedt.

Microsoft zal blijkbaar het toevoegen van ingebouwde messaging apps op basis van Skype in de toekomst updates voor Windows 10, maar die zijn nog niet beschikbaar.

The Get Started app bevat video’s, tutorials, en een verscheidenheid aan andere nuttige tips en trucs voor het krijgen van de knie van Windows 10 en de meegeleverde toepassingen. Microsoft hun les geleerd van Windows 8, die geen enkele vorm van hulp en tips om nieuwe gebruikers te krijgen op snelheid omvatte, en de Get Started toepassing lijkt vrij uitgebreid en behulpzaam.

Groove Music was voorheen genaamd Xbox Music, die vroeger zelf werd vernoemd Zune Music. Het vereist nog steeds een “Xbox-profiel” te functioneren. Dit is Microsoft’s muziek applicatie en service is ontworpen om te concurreren met Spotify, Apple Music, Google Play Music, Rdio en soortgelijke diensten.

Deze applicatie stelt u in staat om muziek op uw computer en muziekbestanden die u in Microsoft Onedrive hebt opgeslagen. Ook kunt u een “Groove Music Pass,” dat functioneert als een Apple Music of Spotify-abonnement waarmee je toegang tot miljoenen liedjes voor een maandelijkse vergoeding aan te schaffen.

De Mail-app is ook sterk verbeterd. Het is gekoppeld aan dezelfde account die u in de Agenda-app, wat betekent dat u Outlook.com en Echange accounts evenals Google en Apple iCloud e-mail accounts hier toevoegen gebruiken. Het ondersteunt ook Yahoo! Mail, elke IMAP-account, en zelfs POP-accounts – iets wat niet mogelijk was met de Mail-app op Windows 8. schmiert, drag-and-drop, en diverse andere functies werken net zoals je ze zou verwachten aan. Het is een lichtgewicht, eenvoudige manier om e-mail te doen en biedt een live-tegel.

Op basis van Bing Maps, de bijgevoegde kaart applicatie is Microsoft’s concurrent voor applicaties zoals Google Maps en Google Maps Apple. Maar bevat aanwijzingen, favorieten, directories van de nabijgelegen locaties, 3D-uitzicht op de stad, en andere typische kenmerken.

Ongebruikelijk onder desktop-kaart aanvragen, het ondersteunt ook offline kaarten, zodat u kunt zoeken naar plaatsen, een routebeschrijving opvragen, en bekijk een nabijgelegen kaart, zelfs als je geen internetverbinding hebt. U kunt offline kaarten downloaden door het openen van de app belangrijkste instellingen en het gebruik van het systeem> offline kaarten opties.

Microsoft Edge is Windows 10 de nieuwe web browser is ontworpen om Internet Explorer te vervangen, maar Internet Explorer is nog steeds opgenomen als een optie. Er is al veel geschreven over Microsoft Edge, en het lijkt te zijn gebaseerd op een snelle web rendering engine met een mooie, eenvoudige interface. Het kan echter ook tijd gebruikt in de oven. Microsoft is van plan om de browser extensie ondersteuning toe te voegen in een toekomstige update, bijvoorbeeld.

Met Windows 8 heeft Microsoft verwijderd Solitaire en andere traditionele Windows-games zoals Mijnenveger, maar bood een Microsoft Solitaire Collection app in de winkel. Met Windows 10, is het Solitaire Collection nu standaard geïnstalleerd.

Dit is slechts een voorbeeld van het nieuwe tijdperk van Windows Store gaming met zijn Xbox integratie, reclame, en $ 1,50 per maand of $ 10 per jaar kosten om Solitaire te spelen zonder te kijken full-screen video-advertenties om de paar games. Microsoft heeft kritiek op de free-to-play-stijl nikkel-and-Diming in een gratis spel van oudsher ingebouwd in Windows zonder extra kosten geconfronteerd.

Als je van deze stijl van het spel, kunt u Microsoft Minesweeper downloaden uit de Google Play Store, een soortgelijke remake van de klassieke mijnenveger spel dat nu ook een ‘adventure “mode. Beide games bieden dagelijkse uitdagingen en diverse andere functies. U kunt ook Candy Crush Saga standaard geïnstalleerd, een andere ‘free-to-play “spel dat zal nikkel-and-dime u.

The Money app is echt MSN Money, het verstrekken van financieel nieuws van MSN. In aanvulling op financieel nieuws, kunt u ook aandelen, valuta en schommelingen op de markt te volgen, en het gebruik van een hypotheek calculator. Live-tegels kunt u financiële updates op uw menu Start weer te geven, als je wilt.

Als Groove Music eenmaal Xbox Music, Movies & TV werd genoemd werd ooit genoemd Xbox Video.

Als Groove Music is ontworpen om te concurreren met Apple Music, Movies & TV is ontworpen om te concurreren met de film en tv-show-inkoop afdeling van de iTunes Store. U kunt de aankoop of huur individuele films en tv-shows van de Windows Store en bekijk ze in deze app. Er is geen abonnement op een Netflix of Hulu-style all-you-can-watch buffet van video’s bekijken, echter.

U kunt ook uw eigen gedownloade video’s en bekijk ze in deze toepassing, die kan fungeren als een basis videospeler. Windows Media Player is nog steeds deel uit van Windows 10, ook.

Het nieuws app is in feite Microsoft’s MSN News website in app vorm. Naast het weergeven van de top nieuwsberichten zoals Google Nieuws, kunt u ook uw interesses aan te passen en te bekijken lokaal nieuws. The News-app op Windows 8 staat je toe om het even welke RSS-feed toe te voegen om te lezen in de app, maar deze functie lijkt niet langer beschikbaar zijn – tenzij het begraven en verborgen ergens anders in de app.

OneNote was een van de weinige juweeltjes van de “Metro apps” op Windows 8, waaruit blijkt dat krachtige, nuttige toepassingen in feite zou kunnen worden gemaakt met behulp van nieuwe app framework van Microsoft.

Oorspronkelijk slechts een onderdeel van Microsoft Office OneNote is-notities applicatie van Microsoft. Terwijl je ook een desktop-app-versie van OneNote kunnen gebruiken, de meegeleverde applicatie is handig, makkelijk te gebruiken en geheel gratis. Het heeft uitstekende ondersteuning voor pennen. Het enige nadeel is dat het ingewikkelder om te gebruiken als je niet al zijn geavanceerde functies nodig kan zijn.

De People app maakt gebruik van dezelfde rekeningen die u in de agenda en Mail apps, dus het biedt gemakkelijke toegang tot een directory van uw contacten – of ze nu opgeslagen in Outlook.com, Exchange, iCloud, of Gmail.

The Phone Companion app helpt u bij het configureren van uw smartphone of tablet – Windows, Android, iPhone of iPad – om te werken met Windows 10. Het is echt ontworpen om u aan te moedigen om de verschillende apps van Microsoft te installeren, zodat de diensten die u kunt gebruiken op uw pc ook beschikbaar op uw telefoon. Zo vertelt de app je een Android-telefoon of iPhone suggereert u Microsoft Onedrive, Skype, OneNote, Outlook en de Microsoft Office te installeren voor Android applicaties.

Dit is een indicatie van de nieuwe strategie van Microsoft. Het wil zijn diensten aan overal beschikbaar op al uw apparaten, zelfs als ze lopen Android of iOS.

De foto’s app biedt een fotogalerij dat de beelden op uw lokale computer evenals foto’s van Microsoft Onedrive toont. De Microsoft Onedrive apps voor Windows Phone, Android en iPhone kunt automatisch foto’s die je van je telefoon naar Microsoft’s cloud storage service te uploaden, dus dit kan al onze foto’s samen op één plek.

In tegenstelling tot de foto’s app die debuteerde met Windows 8, kan deze app geen toegang tot andere diensten, zoals Facebook, Flickr en Google Photos. Het is beperkt tot Microsoft Onedrive en foto’s op uw pc.

Dit is ook de standaard image viewer die verschijnt wanneer u een afbeelding wilt openen op Windows 10.

De Instellingen-app wordt uitgevoerd als een universele app, en bevat een groot aantal instellingen. De meeste Windows 10-gebruikers kan waarschijnlijk deze interface voor de basisinstellingen, de meeste van de tijd.

Kan het nog steeds niet helemaal de plaats van de controle Pane l, dat is nog steeds rond. Microsoft zal waarschijnlijk blijven de instellingen toe te voegen aan de Instellingen-app tot het Control Panel is niet meer nodig.

De Sports app is vergelijkbaar met het geld en nieuws apps. Het is een interface voor MSN Sports, het weergeven van sportgerelateerde nieuwsartikelen en het aanbieden van andere functies, zoals spel scores. Zoals geld en nieuws, kan Sports nieuwsbericht te zien in een live-tegel.

De Store-app is waar je nieuwe universele apps te krijgen. Het is Windows 10’s versie van de App Store op een iPad of Google Play op een Android-apparaat. Het controleert automatisch op, downloads en installeert bijgewerkte versies van de meegeleverde universele apps en apps die u installeert uit de Store.

Een andere app die meer thuis op een smartphone, Voice Recorder geeft alleen een wit scherm met een microfoon knop wanneer u het opent. Klik of tik op het pictogram microfoon om de opname te starten, en klik of tik op de stop-knop als je klaar bent. Gebruik deze app om snel je stem en andere geluiden met de microfoon van uw PC op te nemen.

Dit was een van de meest aantrekkelijke apps in Windows 8, en het is nog steeds in Windows 10. Het biedt weersverwachtingen voor de locaties van uw keuze, samen met historische weergegevens en-weer-gerelateerde nieuws van MSN. Voeg meerdere locaties en zie de lokale weer in een handige interface. The Weather app biedt een bijzonder handige live-tegel die het lokale weer wordt weergegeven in het menu Start.

Gebruik deze app om feedback te geven aan Microsoft’s Windows-team. U kunt bugs rapporteren, vragen om functies en stemmen over kwesties andere mensen hebben gemeld. In theorie kan Microsoft’s Windows-team kijken naar de feedback om te zien wat de meest gemelde bugs zijn, en wat de meest gewenste functies zijn.

De Xbox-app bevat een flink aantal features. Het biedt de voor de hand liggende activiteit feed met informatie over je Xbox Live-vrienden en hun prestaties, maar integreert ook Xbox chatten functies. Veel games uit de Windows Store – zelfs de Opgenomen Microsoft Solitaire Collection – hebben een ingebouwde Xbox prestaties.

Voorbij alle Xbox-gerelateerde functies hier, is dit de plek waar je Windows 10 ingebouwde Game DVR video-capture functie kan beheersen. Deze app zal je ook toestaan ​​om games te streamen vanaf een Xbox One en speel ze op uw pc.

Microsoft wil om PC-to-Xbox-One spel streaming in de toekomst ook.

Dit zijn slechts de meegeleverde apps zoals ze werden vrijgelaten. Microsoft blijft bij te werken, en nieuwe versies worden automatisch gedownload naar uw Windows 10-pc uit de Windows Store op een regelmatige basis.

Een ding om in gedachten te houden met betrekking tot deze Windows 10 Apps –

Windows 10 huis-systemen worden automatisch bijgewerkt. Dit omvat niet alleen beveiligingsupdates en drivers, maar ook applicatie-updates.

Edge en foto’s in het bijzonder behoefte aan het bakken te beëindigen voordat ze echt nuttig zal zijn.

Edge heeft extensies, gespeld tabbladen en de ‘twee vensters’ bookmarking systeem sloot. Bladwijzers in mappen dient te schuiven op de menu’s, niet een ander venster openen op de andere kant van de browser.

Zoals voor foto’s, moet de mogelijkheid om aangepaste albums / collecties en de mogelijkheid om / bladeren naar een bepaalde map om de beelden te zien te creëren.

Tot een aantal van deze ‘universele’ apps zijn meer volledig gebakken, ik zal niet mijn chroom en picasa op elk moment vervangen snel.

Niets hier Ik kan niet leven zonder of zoek voor Windows 7 of 8.1. met uitzondering van Cortana, die veel te veel informatie nodig. Geïnstalleerd en probeerde het voor een paar dagen en hield niet van het start menu als het echt niet voor mij zo goed werkt als het zou moeten. Ik zie mezelf niet te gaan met ramen na updates voor 8.1 worden gedaan als linux lijkt langs mooi te zijn gekomen en ik kan nog steeds gebruik maken van oudere games mee tegenstelling tot Windows 8.1 en daarbuiten.

Als voormalig Windows 8.1 gebruiker, ik ben het eens dat het merendeel van de apps in Windows 10 zijn redelijk goed. Ik vond vooral de nieuwe Edge browser. Het verslaat de oude Windows 8.1 Metro IE handen naar beneden! Echter, een app die ik het meest gebruikt is de Mail-app. Ik ben het oneens dat deze wordt verbeterd. Afgezien van het feit dat de redacteur van de nieuwe Mail-app is een upgrade, de gebruiker ervaring in de nieuwe Mail App is verschrikkelijk. Er is geen 1 aanzicht voor alle e-mail accounts tegelijk. U moet druk op de knop Map. U kunt niet alle e-mails tegelijk verwijderen zoals CTRL A. U kunt niet uit conversatieweergave schakelen. Major synchronisatie problemen vooral tijdens het wachten voor die belangrijke e-mail. Ten slotte, de reden waarom de split-screen met de achtergrond afbeelding, maar maken het volledige scherm. Windows 8.1 Mail APP was veel meer geweldig in mijn opinie.

Zou zo leuk zijn om de Custom Install functie terug van Windows 98 / SE.

In staat zijn om volledig te kiezen voor de bits ik eigenlijk nodig had en volledig dumpen alle onzin dat ik niet was een vondst.

Ik moet zeggen dat ik kan alle apps en waarschijnlijk 50% van de andere snuisterijen die in de loop versie hebben verricht na versie dumpen.

Zou zo leuk zijn om een ​​volledig uitgeklede Windows draaien.

Splendid HTG! Nu weet ons te vertellen hoe je snel en gemakkelijk verwijderen van al die nutteloze crapware.

Het is één ding om deze fantastische, geavanceerde Windows 10 beschikbaar te hebben voor het grootste deel van de mensheid te downloaden en te gebruiken in hun dagelijks leven. Maar er is een aanname in al deze uitstorting van de technologie die we willen ons leven op de computer. Deze grote tech. bedrijven zijn gewetenloze duwen ons op deze manier, het indrukken van de illusies steeds dieper in ons. Als we sterven, laten we alles achter. Verspil je leven jongens.

Heeft iemand opgevallen dat wanneer u naar een pagina met behulp van Microsoft Edge (partners.mocrosoft.com) U wordt verteld dat “deze pagina beter zal werken in Internet Explorer” Nieuwsgierig …?

Ik mis het hebben van enige vorm van een ePub-lezer. Ze zette Kindle en Nook werkt niet op Windows 10.

“E” als een ontbrekende rang werd afgebouwd in Amerikaanse scholen rond de jaren 1930 en vervangen door een “F”, zodat studenten niet E zou verwarren met Excellent.