PS4 vs xbox één vs Wii U: welke de juiste is voor u?

De console oorlogen. Een test van de wil, kracht en doorzettingsvermogen bijna zo oud als zelf gaming. In de afgelopen decennia bedrijven uit alle hoeken van de technosfeer hebben hun hoed geworpen in de ring met een maffe systeem of een ander, met slechts een select aantal gevechten door de vouw om hun weg naar de top van de berg. Deze dagen, echter slechts drie grote fabrikanten hebben overleefd om het verhaal te vertellen: Nintendo, Microsoft en Sony.

Verantwoordelijk voor de Wii U, Xbox One en PS4 respectievelijk elk bedrijf heeft hun beste beentje voor om hun klanten absoluut de beste game-ervaring mogelijk te zetten, maar hoe weet je welke het beste is voor u of uw huishouden?

Liefkozend aangeduid als de “Xbone”, omdat het voor het eerst debuteerde in 2013 E3 persconferentie van Microsoft, de Xbox One is een ander in een lange lijn van apparaten die de Redmond bedrijf gelooft kunnen gamers een perfecte combinatie van fun en functionaliteit te bieden als geen andere console kan . En terwijl Microsoft’s nieuwste uitje heeft moeite om dezelfde lead dat de Xbox 360 het eerst vastgesteld in de vorige generatie te behouden, is dit niet door een fout van zijn eigen geweest.

De Xbox One wordt geleverd met een stevige line-up van spellen (voornamelijk cross-platform voor nu), een bevvy van beschikbare media streaming opties, waaronder (maar niet beperkt tot) Netflix, Hulu, HBO GO en NFL Redzone, en een hardware-kit dat is indrukwekkend, zonder aanmatigend op portemonnee van de klant. Tot nu toe lijkt het grootste probleem, aangezien de One release heeft een tekort aan Xbox-exclusieve titels, i.e- games die zou je de console te halen over de krachtiger PS4 of familievriendelijke Wii U. geweest

Er zijn nogal wat grote hitters afgekraakt om de winkel liggen ergens volgend jaar, maar als het idee van het wachten tot 2016 voor een aantal van de grootste games van de console is niet genoeg om u te verleiden, zal dit najaar gebruikers de kans om hun handen te krijgen op de nieuwste poging van Microsoft op het creëren van een universele OS ecosysteem met het debuut van Windows 10 voor de Xbox. De unieke console-gebaseerde besturingssysteem zullen de gebruikers de mogelijkheid om alle nieuwe soorten native apps en software te draaien, evenals view bestanden en mappen op elk type apparaat, mobiel of anderszins.

Populaire add-ons, zoals de voice-activated digital assistant Cortana zal worden geïntegreerd in de belangrijkste dashboard van de Xbox’s als goed, terwijl de optie om het internet te surfen of kijk op e-mails zijn een makkie dankzij een vlaag van nieuwe apps ingesteld om te worden vrijgegeven via de Windows Store. Niet alleen dat, maar als je ook een laptop of tablet geïnstalleerd met Windows 10, kunt u al uw Xbox-games spelen op je computer met de One interne streaming-functie.

Vanuit het perspectief van hardware, de Xbox One en PS4 beschikken over een soortgelijke 8-Core AMD CPU, hoewel de Xbox heeft een lichte kloksnelheid voordeel van 1.75GHz, in vergelijking met Sony’s 1,6 GHz. Dit is zo’n beetje het enige voordeel betoogt zij echter, zoals we over in de volgende sectie hieronder zullen praten.

Maar hebben we al gezegd Halo 5? Omdat, nou … Halo 5.

Als uw idee van ‘winnen’ van de console oorlogen ligt in de verkoopcijfers alleen, het is moeilijk te ontkennen dat de nieuwste versie van de Playstation van Sony is de duidelijke koploper voor de eerste plaats trofee. De PS4 heeft de Xbox overtroffen met een snelheid van bijna 2-1, met Sony’s paard klokken een op de markt verpletterende 25,4 miljoen stuks verkocht, terwijl de Xbox One en Wii U waren alleen in staat om een ​​totaal van 24.160.000 … gecombineerd opbrengen.

Voor zover spelletjes betreft, titels als Ratchet en Clank, Uncharted 4, en Team Ico’s langverwachte Last Guardian zullen allemaal PS4 exclusief, wat betekent dat als je een fan bent van een van deze populaire serie bent, zou de PS4 als systeem voor u. De PS4 controller is ook beter voor de verschillende soorten van gaming onderdompeling, met een interne gyroscoop en touchpad dat alle nieuwe niveaus van interactie in je games kunt maken dat de Xbox kan gewoon niet overeen. Sommige eigenaren zouden kunnen debatteren deze extra’s zijn tot nu toe alleen maar bleek een gimmick, hoewel ik denk dat het nog te vroeg in het leven van de console te krijgen dat ze volstrekt nutteloos gewoon nog niet.

Als het gaat om harde specs, terwijl de Xbox Een van de PS4 tel in verwerkingssnelheid zou kunnen hebben, de concurrentie is niet zo dicht met betrekking tot de allerbelangrijkste factor in gaming: de GPU.

Natuurlijk noch console zal nabij het afstemmen van de grafische mogelijkheden van een gaming PC komen, zodat de grafische mogelijkheden zijn eigenlijk niet zo belangrijk – zolang de spellen zien goed. En met de meeste games tegenwoordig zijn cross-platform, de ontwikkelaars zijn niet van plan om tijd te verspillen waardoor het spel aanzienlijk beter uitzien op één systeem versus de andere. Als u wilt absoluut de beste graphics in uw games, bent u waarschijnlijk al gaming op een pc.

Oh Nintendo, hoe de machtige zijn gevallen …

Zodra de dominante speler in de console markt slechts een paar jaar geleden, heeft het bedrijf gedaald op de harde tijden te laat. Geplakt met de bijna onmogelijke taak van overtuigende consumenten waarom hun systeem is een duidelijke keuze over de technologisch superieur alternatieven die het deelt een schapruimte met de Wii U is het probleem kind dat het bedrijf nooit zag aankomen. Waarschijnlijk verblind door de miljarden in de winst van zijn voorganger had het genereren gedurende meer dan een half decennium, Nintendo met spoed de Wii U uit te markt met matte specs, een zielige bibliotheek van games, en een controller die is beter voor het kloppen iemand bewusteloos dan wordt afgespeeld door middel marathon gamesessies.

In vergelijking met de bovenste twee verkopers in de markt, de Wii U (uitgebracht een jaar eerder dan beide) nauwelijks maakt een deuk in hun specs, met een 45nm, 3-core processor geklokt op een schamele 1,2 GHz. De GPU is niet het systeem geen gunsten dit doen, inloggen op slechts 352 GFLOPS en 4,4 GPixels per seconde bij maximum clip. Dit maakt de console nauwelijks 1/3 zo krachtig als de Xbox One, en slechts 1/6 zo krachtig als de PS4. Na eigendom er zelf een, kan ik met vertrouwen zeggen dat, hoewel er is niets mis met name deze specs (Nintendo’s partner ontwikkelaars staan ​​bekend om hun creatieve gebruik van de beperkte hardware), zijn onhandig controller en minuscule bibliotheek gepubliceerde games zijn al gedraaid, maar de meest dedicated Nintendo fanboys uit om meer economisch haalbare oplossingen zoals de PS4 en Xbox One.

Als je echt bent in de competitieve Super Smash Brother scène of hebben een speciale plaats in uw hart voor de nieuwste Mario Kart, kan de Wii U nog steeds een waardige genoeg mededinger in de race. Buiten deze zeer beperkte parameters echter geen bedrag van Zelda-spellen die zouden kunnen laten zien in 2016 zijn de $ 299,99 prijskaartje waard. Sony en Microsoft hebben allebei veel familie-georiënteerde ervaringen te bieden op hun eigen systemen (een markt die Nintendo gebruikt om alle aan zichzelf te genieten), en beide bedrijven hebben aanzienlijke grote sprongen gemaakt in het creëren van een ecosysteem van media streaming apps die kan staan op hun eigen in plaats van uw standaard set-top box-kabel.

Voeg daarbij de geruchten dat zowel de Xbox One en de PS4 firmware-updates zal krijgen om 4K-video afspelen in staat ergens volgend jaar, en de zaak is alles behalve gesloten op Nintendo’s te popelen – nog gebrekkig – poging om te repliceren het succes van haar razend populaire originele Wii .

Zo dan, die console is geschikt voor u? Nou ja, in ieder geval in het geval van de Xbox One vs. PS4, komt het neer op exclusives. Tuurlijk, de PS4 is technisch krachtig voor dezelfde prijs, maar gezien het feit dat de meeste ontwikkelaars zullen worden vergrendeling titels aan dezelfde framerate en het installeren van dezelfde textuur packs voor beide systemen aan het grootste aantal van de omzet over elk platform Garner, de uiteindelijke keuze wordt meer informatie over welke games je kijken ernaar uit om dan welke console je van plan bent om ze op te spelen.

Liefde Halo? Addertje onder het gras zelf een Xbox. Jittering met een (terechte) opwinding over de aankomende Final Fantasy VII remake? PS4 gaat om de weg te gaan. Heeft u een kind of nodig je nachtelijke Smash Bros fix? Wii U is … nou ja, het is Wii U. Dus, hoewel je zou kunnen kijken naar de technische specificaties om te beslissen welke console is de “beste” van de drie uiteindelijk het besluit moet rusten op de spellen die je wilt de meest te spelen.

Afbeelding Credits: Wikimedia 1, 2, Nintendo, Microsoft, 343 Industries, Team Ico

Deze generatie van consoles is zonder twijfel de meest teleurstellende generatie ooit.

Laatste generatie van deze tijd dat de meeste mensen die ik kende op de ene of de andere (voornamelijk Xbox voor de online) hadden gevestigd. Deze generatie dezelfde mensen zeggen “Nah … kan niet worden lastig gevallen, zal ik pas!” Of “Nah, de hardware is gewoon niet zo geweldig deze keer!

Van wat mijn lokale GameStop rep vertelde me, is de Wii U ook in de steek gelaten door Nintendo reeds, in het voordeel van de NX-platform. Dus niet veel in de weg van de nieuwe games verwachten. (Ik was van plan om een ​​Wii U koopt een paar weekeinden geleden en eindigde het krijgen van een tweede XBox plaats.)

Persoonlijk zal ik problably krijgen XBone eerste, in principe vanwege Kinectic. Mijn vrouw genieten van dit kleine casual games, en op die manier kan ik easilly rechtvaardigen mijn aankoop, maar de Sony franchises nog meer te trekken me.

Ik denk niet dat er zijn veel spellen die werken met Kinect. Ik kan het mis hebben, misschien kan iemand mij hier corrigeren.

denk niet dat er zijn veel spellen die werken met Kinect. Ik kan het mis hebben, misschien kan iemand mij hier corrigeren.

Je hebt gelijk. De enigen die ik ken zijn de dance games.

Wat Kinect is zeer geschikt voor is voice control en de controle van uw tv en kabel-box met slechts één afstandsbediening.

Overeengekomen, veel mensen genieten van het voor de stem alleen al is voorzien. Dit kan ook nuttig zijn eens Cortana is geïntegreerd in de nieuwe Dashboard, maar alleen de tijd zal het leren of het werkt de manier waarop Microsoft zegt dat het zou moeten.

De term “CrackBerry” te verwijzen naar de verslavende aard van het controleren van uw BlackBerry-telefoon werd zo wijdverbreid dat in 2006 Webster’s New World College Dictionary achtte het de “Nieuwe Woord van het Jaar”.