populaire jaren 1980 arcade game Donkey Kong werd gebouwd op de hardware beenderen van wat vorige spel?

Antwoord: Radar Scope

De lancering van een videospel dat eindigt een blindganger is altijd een pijnlijke financiële propositie, maar in ieder geval in de moderne tijd een bedrijf kan snel verschuiven versnellingen en snijd hun verliezen. In de begindagen van de video game design als de video games werden verdeeld als arcade kasten die een grote en dure hardware investering die duur, schip, en de service te creëren was waren, kon een aanzienlijke investering in een blindganger spel een bedrijf te runnen rechtsaf de grond.

Terug in de late jaren 1980, Nintendo bevonden zich in zo’n een weinig benijdenswaardige positie met de Noord-Amerikaanse release van Radar Scope. De arcade titel, ontwikkeld door iconische video game designer Shigeru Miyamoto, was een zeer populaire versie van het voorgaande jaar in Japan (de tweede alleen in populariteit aan Pac-Man). In het licht van die populariteit, de voorzitter van de nieuw opgerichte Nintendo of America divisie Minoru Arakawa plaatste een grote order voor de kast spel zonder aarzeling.

Helaas duurde het maanden voor de titel aan te komen in de VS en niet alleen had buzz rond het spel geluwd, maar bij aankomst bleek het spel erg populair bij de Amerikaanse gamers. Niet alleen waren ze onder de indruk zijn met de algemene spel te spelen, maar het spel gekenmerkt echt hoge toon piepjes die niet de moeite had genomen de Japanse gamers, maar die de Amerikaanse gamers gevonden ondraaglijk irritant.

Vanwege de matte ontvangst, Nintendo of America werd geplakt met duizenden eenheden gewoon zitten in een magazijn, omdat arcade eigenaren gewoon wilde ze niet. In het licht van de dreigende financiële ramp die ongeveer 2.000 onverkochte kabinetten zou ontketenen op Nintendo of America, Arakawa smeekte de home bedrijf naar een manier om de schade te beperken. Daartoe Nintendo of Japan stak een oproep aan alle medewerkers om te komen met een manier om de Radar Scope hardware hergebruiken en de dag te redden.

Van alle voorstellen, voorstel Miyamoto’s aan het spel dat Donkey Kong zou worden creëren won. Zijn team creëerde het spel, conversie kits werden verscheept naar Amerika, en Arakawa, zijn vrouw, en een klein team van Nintendo medewerkers omgerekend ongeveer 2.000 van de oorspronkelijke 3.000 eenheden van Radar Ruimte om Donkey Kong kasten.

In feite, als je ooit op een oude arcade galerie unswallowed door het zand van de tijd en zie je een oude Donkey Kong kabinet dat is rood (in plaats van de latere heldere blauwe kleurenschema), bent u op zoek naar een stuk van gaming geschiedenis : a Radar Scope kast omgebouwd en omgedoopt in een eerste generatie Donkey Kong kast.

De conversie was een succes, op zijn zachtst gezegd, en Donkey Kong ging over tot een van de populairste en meest iconische videospellen van de arcade tijdperk geworden.

 mameworld.info.