pimp je inbox doordat labs functies in Gmail

We hebben onlangs gekeken naar hoe je kunt het gemakkelijker maken om meerdere inboxen in Gmail met behulp van de functie Meerdere Postvakken Lab beheren. Dit is een niet-standaard en het is lang niet de enige die voor u beschikbaar. In feite zijn er tal van verborgen functies die u kunnen helpen om meer uit Gmail.

Alvorens zich te verdiepen in Gmail Labs om te zien wat er beschikbaar is, is het belangrijk op te merken dat Labs functies zijn, zoals Google opmerkt, ‘gekke experimentele dingen’. Je zou wel merken dat alles werkt perfect, maar er is een kleine kans dat ze kunnen breken of te vergrendelen u uit uw inbox.

Gelukkig is er een vangnet – het equivalent van het starten van Windows in de Veilige modus. Als de dingen mis gaan, hoeft u alleen maar https://mail.google.com/mail/u/0/?labs=0 bezoeken te bereiken je inbox met alle Labs-functies tijdelijk uitgeschakeld, waardoor u een kans om ze uit te schakelen correct in Instellingen.

Met deze beveiliging nota genomen, kun je bladeren door wat er beschikbaar is. Sommige laboratoria functies zijn eenvoudige zaken die weinig meer dan een nieuwe knop die is ingeschakeld of uitgeschakeld zijn, maar er zijn er die iets complexer zijn en instellingen voor u configureren.

In Gmail, klikt u op het tandwielpictogram om de rechterbovenhoek van de pagina, selecteer Instellingen en klik op Labs. De lijst van de Labs-functies is niet overdreven lang, dus hoewel er een zoekfunctie kun je net zo goed gewoon door de lijst te scrollen. Het inschakelen van individuele Labs features kost niets meer dan het selecteren van de juiste optie Inschakelen en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan onder aan de pagina.

Veel van de Labs zijn zeer weinig tijd-spaarders. Inschakelen ‘Alles gelezen knop’ en je kunt vaarwel kussen om de extra klik die nodig zijn om te navigeren door de menu Meer wanneer u een selectie van berichten te markeren als gelezen. Als u meerdere berichten wilt lezen in één klap te markeren kunt u gewoon op de nieuw toegevoegde knop die aan de bovenkant van je inbox verschijnt.

Wanneer u een e-mail die u meestal terug naar uw inbox gegooid verwijderen, maar dit kan worden veranderd doordat Auto-vooraf. Met het Lab functie is ingeschakeld, gaat u naar de sectie Algemeen van de instellingen en kunt u kiezen of u moeten worden genomen om de volgende of preview-gesprek plaats.

Als je van het idee van het maken van Gmail fungeren meer als een desktop e-mailclient, schakelt het Preview Pane Labs. Om de rechts bovenaan uw postvak, klikt u op het pijltje rechts van de nieuwe knop die is verschenen en kies tussen een verticale splitsing (die het voorbeeldvenster plaatst aan de rechterkant van uw e-maillijst) of een horizontale splitsing (die de plaatsen voorbeeldvenster hieronder).

Er zijn ook Labs die het gemakkelijker maken om te communiceren met andere Google-services. Als u gebruik maakt van Google Agenda te maken, schakelt u ‘Google Agenda-gadget’ en u kunt dan kiezen om de chat-paneel aan de linker benedenhoek van de pagina vervangen door uw evenementen. Er is ook een Quick optie toevoegen zodat je agenda-afspraken kunt maken zonder de noodzaak om uw inbox te verlaten.

Google Docs-gebruikers hebben een paar Labs om mee te werken. Inschakelen ‘Maak een document’ en u kunt een nieuw document op elk gewenst moment te creëren door het indrukken van G, gevolgd door W. Om het makkelijker om te gaan met Google Docs je beoordelen, schakelt u ‘Google Doc previews in e-mail’, zodat u bestanden kunt bekijken zonder de moet uit de buurt van uw e-mail te navigeren.

In dezelfde geest op ‘Google Agenda-gadget’, ‘Google Docs gadget’ voegt een nieuw paneel om het gebied onder je inbox mappen die u kunt gebruiken om snel zoeken en bladeren door je Google Docs-bestanden.

Labs zijn niet alleen over nieuwe functies – ze kunnen ook worden gebruikt om de look en feel van Gmail aan te passen. ‘Aangepaste sneltoetsen’ doet precies wat je zou verwachten – het stelt u in staat om uw eigen sneltoetsen definiëren, zodat je dingen sneller gedaan te krijgen.

Na ingeschakeld dit lab, een nieuwe Sneltoetsen sectie wordt weergegeven in Instellingen. Hier kunt u niet alleen voorrang op de standaard sneltoetsen, maar ook bepalen twee snelkoppelingen naar dezelfde actie uit te voeren.

Als u de Google Calendar of Google Docs Labs heeft ingeschakeld, kan je goed merken dat de toegang Chat is een pijnlijke situatie. Dit is waar de ‘Right-side-chat’ lab in het spel komt – het beweegt de ruit praatje aan de rechterkant, beter gebruik te maken van de ruimte op het scherm.

Er zijn nog veel meer gadgets die u kunt inschakelen, maar voor nu, zullen we voeg gewoon nog een. De ‘Ongelezen bericht icoon’ lab is er een die is alleen beschikbaar in Firefox en Chrome, en het verandert het Gmail-favicon aan te geven hoeveel ongelezen berichten in je inbox – handig voor het monitoren van e-mails wanneer u werkt in een ander tabblad.

Dit zijn slechts enkele van de extra’s die te vinden zijn in Gmail Labs. Probeer een aantal van hen uit en zie welke het beste voor u werken. Laat ons weten welke je favorieten zijn in de reacties hieronder.

Omdat de band Iron Maiden reist op hun wereldtournee in 2016, zal de piloot van hun 747 niemand minder dan zanger Bruce Dickinson zijn.