pc onderhoud: het beschermen van uw gegevens

Stel je voor je huis in vlammen opgaat en al die herinneringen en belangrijke momenten zijn plotseling verdwenen. U kunt het verlies van de fysieke structuur van uw huis rouwen, maar het is het spul dat was erin die echt telt.

Op dezelfde manier, als uw computer wordt afgespoten of gestolen, je zal zeker voelt de angel van het niet hebben van uw computer voor een bepaalde termijn, dat wil zeggen tot je het kunt vervangen, maar wat er werkelijk aan de hand te steken en blijven je achtervolgen voor lang na zullen allemaal die persoonlijke bestanden je verloren.

Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn. Er zijn heel eenvoudige manieren om eenvoudig een backup van uw gegevens snel en pijnloos, vaak met weinig tot nul interactie van u (als je eenmaal alles ingesteld). Deze oplossingen variëren van volledige systeem om incrementele back-ups, met behulp van een verscheidenheid aan media.

We gaan deze serie uit te sluiten door waarin de dingen die je kunt doen om uw gegevens op te slaan en back-up, zodat je het nooit verliezen. Van alle dingen die je zet in uw computer, maakt niet uit hoe duur de componenten, randapparatuur en accessoires, kunt u niet een prijs op uw gegevens. De tijd die u in uw documenten, foto’s, muziek collectie te zetten, en al het andere is van onschatbare waarde en onvervangbaar.

Het beheersen van deze laatste en zeer belangrijke stap zal uiteindelijk zorgen dat u een pc-onderhoud pro of, op zijn minst, zult u niet nodig hebt om je kinderen vragen om uw computer niet meer op te lossen!

Het type medium je weer je spullen maximaal zal grotendeels afhangen van uw middelen, wat je beschermt, en hoeveel u wilt besteden. Sommige opslagmedia zijn duidelijk beter dan anderen, dus het is belangrijk dat u een beetje tijd te besteden overwegen al uw opties.

Harde schijven blijven de goedkoopste en meest genereuze backup-optie. Vandaag kunt u gemakkelijk kopen een 1 terabyte externe harde schijf voor minder dan $ 100 en dat is meestal veel meer dan genoeg om een ​​back-up van al uw bestanden en gehele systeem. Natuurlijk, als je nog meer data te beschermen, grotere harde schijf maten zijn ook zeer betaalbaar.

Het nadeel van harde schijven is dat ze nog steeds gedoemd te mislukken op enig moment in de toekomst. Ze zijn ook relatief traag en verbruiken meer stroom dan thumbdrives of SSD’s.

Flash drives en hun harde schijf broeders SSD’s zijn de meest efficiënte en snelste manier om back-ups te doen. Het vermogen van de flitser tot zeer hoge schrijfsnelheid te bieden en leessnelheden, betekent dat je ze kunt gebruiken om snel uw gegevens te archiveren.

Dat gezegd hebbende, is het moeilijk om de Flash-technologie voor te stellen als een goede lange-termijn opslag medium. In de meeste gevallen, zoals met duim drives en SD-kaarten, het doel is om gewoon te dragen bestanden van de ene plaats naar de andere, terwijl SSD’s zijn beter bedoeld als systeem of gaming stations vanwege hun prestaties in plaats van een lange levensduur.

En terwijl de kosten van SSD’s de afgelopen jaren sterk is gedaald, ze nog steeds verbleken in vergelijking met HDD’s in termen van prijs en capaciteit.

De meeste lezers moeten vertrouwd met het opslaan van bestanden op CD / DVD zijn. Uiteraard allebei een beperkte omvang, een CD een 700 MB capaciteit, terwijl een DVD is gewoonlijk 4,7 GB of 8,5 GB.

We moeten volledig botte over dit, cd’s en dvd’s zijn een uitstervend medium. Het merendeel van de laptops, vooral ultrabooks, vandaag de dag geproduceerd worden mijdend optische drives, en het is gewoon gemakkelijker en goedkoper op dit punt naar een optisch station weglaten van de mix bij de bouw van een nieuwe computer.

Bovendien is veel software alleen online verspreid, OS X, bijvoorbeeld, en zelfs Microsoft beweegt steeds meer naar het internet te distribueren Windows.

Tot slot, beschrijfbare cd’s en dvd gewoon niet duren – denk jaar niet decennia – dus als je gaat om optische media te gebruiken om uw bestanden te archiveren, houdt u de volgende tips in het achterhoofd

Als je moet echt optische media gebruiken voor uw back-ups, moet u voorzorgsmaatregelen nemen om ze te behouden.

Cloud storage is zo’n nieuwe trend dat veel mensen nog steeds niet onmiddellijk te overwegen, maar het is in snel tempo een de-facto plek om een ​​back-up spullen. Het grote ding over cloud-opslag is dat zolang je een internetverbinding hebt, is het altijd op en presenteren, dus het is vooral goed voor incrementele back-ups.

Er zijn een paar voor de hand liggende nadelen aan cloud storage. Voor een, moet je aan te sluiten voor het aan het werk te hebben, anders ben je gewoon het opslaan van alles ter plaatse. Ook zinvolle cloud storage ruimte (meer dan wat wordt meestal gratis aangeboden), is een terugkerende kosten ten opzichte van het kopen van een externe harde schijf een keer. Tot slot, tenzij u bent verbonden met het internet via een dikke data pijp, zoals vezels, uploaden is een pijn, vooral als u gigabytes aan spullen om een ​​back-up, werden dagen praten met alles te uploaden.

Uw beste inzet voor back-ups is een combinatie van een externe harde schijf (s) voor archiveringsdoeleinden, en cloud storage voor incrementele spullen.

Dat gezegd hebbende, de enige coolste kenmerk van cloud storage is het feit dat als u uw documenten of foto’s op te slaan van de ene locatie, waar je ook gaat, aan wat computer of apparaat, als je een internetverbinding hebt, je spullen is er altijd. Dit elimineert wonderfully de noodzaak om kopieën van alles te hebben op al je apparaten.

Met behulp van de talloze cloud-diensten die er is een effectieve manier om je spullen altijd een back-up te houden, maar als je betekenisvolle hoeveelheden gegevens dan zul je natuurlijk veel ruimte. Dat betekent dat het betalen voor het sinds het grootste deel van de vrij toegewezen ruimte is slechts een fractie van wat je zou willen.

Hier is een snelle vergelijking grafiek van enkele van de meer populaire cloud services die er zijn. Houd in gedachten dat vandaag in principe iedereen heeft een soort van cloud storage service dus er is veel meer dan hier weergegeven.

In Windows, er zijn een paar van de data stores die u veilig kunt richten op een back-up, die beter zal ervoor zorgen dat al uw essentiële persoonlijke gegevens veilig zijn, te weten “Libraries” en “speciale mappen.” Bibliotheken zijn in principe verzamelingen van winkels en u kunt toevoegen Documenten, Muziek, Video’s, en downloads: aan hen om uw verschillende types data te consolideren.

Dus, een manier om snel een backup van je muziekbestanden, bijvoorbeeld, zou zijn om uw muziek mappen en / of stations toe te voegen aan de “Music” library. Dan is al je muziek op één plaats. In plaats van naar uw muziek locatie (s) in uw back-ups toe te voegen, kunt u gewoon de bibliotheek toevoegen, zoals met onze “Documenten” bibliotheek in de screenshot.

dan hier, als je een aantal mappen die onder de categorie documenten vallen, ze zitten allemaal in één aangewezen repository.

Aan de andere kant, terwijl u al uw documenten geconsolideerd in de “Documenten” bibliotheek kan hebben, mag u alleen wilt back-up van de aangewezen systeemmap.

Stel je voor je huis in vlammen opgaat en al die herinneringen en belangrijke momenten zijn plotseling verdwenen.

Nee, dank u wel?

Dat gezegd hebbende, ik zou graag een aantal data back-up advies. Lezen nu het artikel.

EDIT: Is het mogelijk om toegang te krijgen tot Google Drive via FTP? Ik vind dat handiger dan een aparte client.

Moet worden opgemerkt dat Google Drive hun prijzen heeft verlaagd tot $ 2 / maand per 100 GB (met ingang van gisteren!).

https://support.google.com/drive/answer/2375123?hl=en

Kan niet mis gaan met $ 10 / maand / TB

Bedankt, we bedoeld om te werken die en vergat.

Moet worden opgemerkt dat Google Drive hun prijzen heeft verlaagd tot $ 2 / maand per 100 GB (met ingang van gisteren!).

Dat is niet slecht. Ik heb nagedacht over het gebruik van Google of Dropbox als een back-up mechanisme, maar tot nu toe ben ik tevreden met mijn huidige oplossing.

Mijn online backup (CrashPlan) kost me ongeveer $ 8 / mo voor onbeperkte opslag, waarop ik heb ongeveer 200GB. (Edit: Er is een smartphone-app nu om me te laten bestanden op afstand te trekken Shiny.!)

Ik heb een gratis 6 maanden sub naar Pogoplug dat ik wil uitproberen, maar ik ben niet te popelen om de weken lange upload proces opnieuw doen.

Spreken waarvan: Carbonite is slecht nieuws. Het slaat alles uitvoerbaar, niet uploaden ISO’s standaard, en zal sommige bestanden onder alle omstandigheden niet uploaden. Ik denk dat het een manier om piraterij te voorkomen, maar hun steun dept is terughoudend over, en het proces om deze bestanden te selecteren om te uploaden is een pijn. Na handmatig duizenden bestanden te selecteren voor back-up is geen goede strategie.

BT Sync is AWESOME! Gratis (als je hebt een vriend of twee), hoewel je ook kunt gebruiken om bestanden te duwen om je eigen machines als u meerdere hebt.

Installeer het op één machine en richt deze op een directory of twee. in wezen een lange reeks tekens – u zult een “geheim” te krijgen. Installeer het op een andere machine ergens anders (onthoud die vriend?) En het gebruik van het “geheim” van de eerdere stap. Presto! Al uw gegevens begint te kopiëren via het internet. Bandbreedtegebruik is configureerbaar. U kunt installeren op meerdere machines voor meerdere back-ups.

Loopt in een van de twee modi “sync” of “read-only”. In sync-modus, als een bestand wordt gewijzigd aan beide (of – als er meerdere – eventuele) machine, verandert op allemaal. een bestand verwijdert, schrapt het op alle. Dit is de beste modus voor het houden van een map in sync over meerdere machines, zoals “Mijn documenten” op een laptop en een desktop. Het “read-only” modus betekent dat een machine duwt veranderingen, en de andere kan ze alleen krijgen (maar niet verandert terugduwen).

Het komt ook met Android, iOS, Mac en NAS-versies. Op mijn telefoon, toen ik een foto te maken, het is meteen een back-up op volle kwaliteit weer thuis. Mijn volgende stap is om kopieën te installeren op computers van mijn verre familie ‘en een alleen-lezen back-up op mijn machine.

Merk op dat als u per ongeluk een bestand verwijdert of corrupt (bijv., Als MS Word crasht), zal de online back-up applicatie automatisch veeg uit de back-up. Je moet wat handmatige back-ups te doen om jezelf te beschermen.

Merk op dat als u per ongeluk een bestand verwijdert of corrupt (bijv., Als MS Word crasht), zal de online back-up applicatie automatisch veeg uit de back-up. Je moet wat handmatige back-ups te doen om jezelf te beschermen.

Eigenlijk, het houden van meerdere versies van bestanden is een gemeenschappelijk kenmerk van een goede online backup gereedschap.

Hier is Crashplan pagina met betrekking tot het volgende: http://support.code42.com/CrashPlan/Latest/Backup/Backup_Settings#Frequency_And_Versions_Settings

Om te denken dat de foto’s – herinneringen – op iets zo kwetsbaar is als een flash-drive, of zo klein als geheugenkaart is echt verschrikkelijk worden gehouden. Ik herinner me dat de film was het medium en de mensen hadden schoenendozen gevuld met foto’s en rollen van negatieven .. Course, slechts een paar van deze foto’s belandde in albums. Ik weet niet dat het medium voor het archiveren van foto’s is verbeterd met de computer. Men heeft nog steeds om de foto te labelen – Tante Sally, 90 jaar oud, Bar Harbor– Maar retrieveing ​​die foto’s is nog steeds iets van een taak – niet anders dan de spreekwoordelijke schoenendoos. Een externe 1 terabyte harde schijf lijkt het beste voor langdurige opslag. Niet alleen voor het heden, maar als de fotograaf is overleden en die foto’s van belang zijn voor familieleden of afstammelingen. Als er iets, heeft de computer van de herinneringen nog fragiel want er is niet te zeggen of dat de harde schijf toegankelijk zal zijn in 20 jaar, laat staan ​​50 jaar of 100 jaar gemaakt.

Een externe 1 terabyte harde schijf lijkt het beste voor langdurige opslag. Niet alleen voor het heden, maar als de fotograaf is overleden en die foto’s van belang zijn voor familieleden of afstammelingen.

Ik stel gebruikmaking van ten minste 2 drives hiervoor. Vergeet niet dat als er slechts één exemplaar, het is niet een back-up.

Dat is een reden waarom ik gebruik maken van de back-up op de harde schijf feture op mijn back-up software, het gaat om een ​​cloud service en een lokaal station. Dit maakt het veel eaiser om een ​​back-up in geval van een falen van het systeem te herstellen, maar nog steeds geeft mij de externe opslag in het geval van mijn huis afbrandt of mijn computer wordt gestolen. (Beide zijn gebeurd met mijn naaste familie.)

Ik was geïnteresseerd om op te merken dat u verhuisd Desktop naar de D: drive.

Dat deed me denken aan een oude, maar in mijn gedachten onbeantwoorde, vraag.

Als het systeem faalt en we herstellen via een beeld te herstellen van de C: schijf – wat gebeurt er als Win7 probeert op te starten en vindt geen Desktop voor de standaard gebruiker?

De context van de vraag heeft te maken met de gevestigde begrip scheiden het besturingssysteem en de gegevens als backup. Dan back-up van het besturingssysteem via System Image en de gebruiker gegevens met een vijl georiënteerd regime – duidelijk de Desktop-bestanden zijn gegevens en moet de rest van de gegevens worden verwerkt.

De context van de vraag heeft te maken met de gevestigde begrip scheiden het besturingssysteem en de gegevens als backup. Dan back-up van het besturingssysteem via System Image en de gebruiker gegevens met een vijl georiënteerd regime – duidelijk de Desktop-bestanden zijn gegevens en moet de rest van de gegevens worden verwerkt.

Er zijn voors en tegens om dat te doen, het echte probleem dat ik met het is dat veel mensen gebruik maken van partities op dezelfde schijf te splitsen van hun gegevens en OS … en dan uiteindelijk in de problemen toen een partitie vol raakt; moeten ze dan spelen de “space jongleren game” en uiteindelijk het maken van veel meer werk voor zichzelf dan ze besparen door het splitsen van het station. Het is ook belangrijk om te overwegen dat uw register en sommige programma’s zijn eigenlijk een deel van uw gebruikersprofiel, Chrome, bijvoorbeeld, installeert geheel in de gebruikersgegevens map, niet in Program Files. Dus echt, wordt de User Data map op uw PC genoeg is gekoppeld aan uw besturingssysteem dat het moet worden beschouwd als onderdeel van dat OS instantie.

Dus terug naar de werkelijke vraag: als u uw pc op te starten en er is geen gebruikersprofiel voor een account, het besturingssysteem zorgt voor een standaard gebruikersprofiel. Dit is hetzelfde wat er gebeurt wanneer u een nieuwe gebruikersaccount aanmaken en meld u aan voor de eerste keer.

Honkbal en cricket zijn de enige grote sporten waarbij het verdedigende team controleert de bal.