open source itunes alternatief – atunes

Gisteren een vriend wees erop dat ongeveer om de 3 maanden ga ik op een zoektocht naar een nieuwe muziekspeler te vinden. Als ik denk dat ik heb gevonden “Het is eenvoudig” ik uiteindelijk het herhalen van dezelfde quest. Degenen die regelmatige lezers van deze blog weten dat ik heb meerdere muziekspelers in de afgelopen 18 maanden gedekt. Ik denk dat mijn besluiteloosheid begon allemaal toen ik ging op mijn iTunes rant. Sindsdien ben ik nog op zoek naar de kroonjuweel van de spelers. Nou ja, voor nu ik denk dat het aTunes dat is een Open Source Java gebaseerde muziekspeler.

Ik bedekte kort aTunes versie 1.7 meer dan een jaar geleden. Op dat moment is niet mijn belangrijkste audio-speler en was een beetje buggy op dat moment. De nieuwste versie 1.9 is veel verbeterd. aTunes is cross-platform en werkt op Windows, Linux en OSX.

Na de installatie van de eerste ding om te doen is het punt om uw muziek directory en bevolken de aTunes Repository. Ik wees de Repository mijn FLAC collectie en het duurde erg weinig tijd om al mijn albums bevolken.

Een ander indrukwekkend kenmerk is een gebied aan de linkerkant van de gebruikersinterface waar u informatie over de artiest te krijgen. Toen ik voor het eerst een Anathema nummer gespeeld, kreeg ik een verslag over de band en ook een lijst van andere albums van hen.

Op de top van dat door te klikken op de tab Song krijg je alle liedtekst bij het liedje dat moment wordt afgespeeld en de albumhoes.

Er is op het tabblad vergelijkbare artiesten waar u een overzicht van de kunstenaar die vergelijkbaar genera te spelen naar de kunstenaar u luistert. Dit is een lijst van kunstenaars die ik kreeg tijdens het spelen van een Megadeth album.

Een eenvoudig te EQ gebruiken wordt geleverd met het pakket geladen met ongeveer 15 verschillende presets.

De belangrijkste focus van de standaard setup is de afspeellijsten die u gemakkelijk tabblad waardoor ik dacht dat kan was een geweldige service. Dit helpt me te houden verschillende stijlen georganiseerd met verschillende lijsten.

Het organiseren van de kolommen in de playlists alleen vink wat je niet nodig hebt om te zien.

Ja, u kunt al uw favoriete podcasts net zo goed in te voeren in de RSS-informatie.

Onder de Nummer Informatie zijn er 2 knoppen. Eén op de teksten te kopiëren naar het klembord, zodat u ze in documenten kunt zetten, en zoeken voor video – dit zal uitgaan naar YouTube en zoek video’s van de kunstenaar spelen. Dat is een leuke functie!

Resultaat album en nummer informatie, alsmede de speler controles zijn onder de playlists.

Ondersteuning voor Last.fm en omdat dat zo is, heb ik een Last.fm-profiel. Je kunt me toevoegen aan je vrienden als je wilt.

aTunes is voorzien van een album cover navigator en net als in iTunes kun je degenen die ontbreken downloaden. Ondersteunde formaten zijn MP3, OGG, WMA, WAV, FLAC, mp4, en RM. Een grote lijst van online radiostations, CD rippen, en diverse skins inbegrepen. Je kunt het ook gebruiken met mp3-spelers.

Ik ga om te stoppen op dit moment, maar er zijn nog een aantal functies en opties die ik heb nog niet gedekt. Ik beveel het installeren van deze speler en spelen rond met het meer. Ik ben zeer enthousiast over deze. Ik denk dat ik vond mijn nieuwe muziek speler … (althans voor de komende 3 maanden).

Download aTunes

Uw rechter long is groter en heeft een groter volume dan de linkerlong (ondanks de rechterlong wordt iets korter te maken voor de lever, de linker long een aanzienlijke indeuking, zogenaamde cardiale inkeping, om het hart te huisvesten).