neem een ​​beveiligde desktop overal: alles wat u moet weten over linux live-cd’s en USB-drives

Computers normaal uitvoeren van een besturingssysteem op hun harde schijf is geïnstalleerd, of het nu Windows, OS X of Linux. Maar ze kunnen ook opstarten vanaf verwisselbare media-apparaten, zodat u een Linux desktop vanaf een USB-stick of cd op te starten.

Dergelijke Linux-omgevingen waren oorspronkelijk de naam “live-cd’s”, omdat ze werden verbrand op een cd, maar deze dagen zul je meer geluk hebben als je ze op een USB-drive te installeren plaats. USB-drives zijn aanzienlijk sneller dan cd’s en dvd’s.

Wanneer u uw computer opstart, het normaal laarzen van het besturingssysteem op de harde schijf. Echter, kunnen computers ook opstarten besturingssysteem op andere apparaten. Bijvoorbeeld, wanneer u Windows, de computer wordt opgestart vanaf een cd, dvd of USB-stick te installeren, laadt de Windows installer, en installeert Windows op uw harde schijf.

Leef Linux-systemen – zowel live-cd’s of USB-sticks – te profiteren van deze functie volledig draaien van een cd of USB-stick. Wanneer u de USB-stick of cd in uw computer en start opnieuw in te voegen, zal uw computer opstarten vanaf dat apparaat. De live-omgeving werkt volledig in het RAM-geheugen van uw computer, het schrijven niets op schijf. Als je klaar bent, kunt u uw computer opnieuw opstarten en verwijder de USB-stick of schijf. De computer zal precies worden gelaten zoals het was.

In wezen, een live Linux-systeem werkt net als een typisch besturingssysteem installateur. Maar in plaats van het installeren van een besturingssysteem, het geeft je een desktop die u kunt gebruiken zonder installatie.

Sommigen van jullie zullen zich afvragen waarom we niet pleiten voor een Windows-gebaseerde live omgeving in plaats van Linux. Nou, het is simpel – Microsoft niet deze functie om de gemiddelde mensen te bieden. Windows 8 bevat een “Windows To Go” functie die gebruikers in staat stelt om een ​​Windows 8-systeem mee te nemen op een USB-drive en start het op elke pc, maar deze functie is alleen beschikbaar in Windows 8 Enterprise, de editie bedoeld voor bedrijven. Als u een gemiddeld persoon bent, dan moet je aan de stok met Linux.

Live-omgevingen hebben een aantal toepassingen, zelfs voor mensen die nog nooit hebben gebruikt Linux voor

Deze dagen, bijna elke Linux-distributie biedt een live-desktop voor u om te proberen. Het hoofdscherm van de installatie media die ze bieden vaak fungeert als een live-omgeving. net belangrijkste imago van de Ubuntu downloaden, branden op een schijf of gebruik UNetbootin te kopiëren naar een USB-drive, en de laars van dat – bijvoorbeeld, hoef je niet iets speciaals om een ​​live Ubuntu-omgeving gebruiken. Kies ervoor om Ubuntu te proberen in plaats van het installeren en je krijgt een desktop die u kunt gebruiken zonder enige installatie nodig te krijgen.

Knoppix was de oorspronkelijke Linux live-cd, en het is nog steeds actief ontwikkeld en beschikbaar om te downloaden vandaag. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in Puppy Linux, een zeer minimaal en afgeslankt live systeem dat voor kleine USB-sticks kan worden geïnstalleerd en gemakkelijk draaien op oudere computer. Puppy duurt slechts ongeveer 100 MB indien geïnstalleerd op een USB-stick.

Als u ervoor kiest om de gegevens op een USB-stick te zetten, heb je de mogelijkheid om te kiezen of je wilt een deel van de schijf te reserveren voor uw persoonlijke bestanden. Als je dat doet, kunt u bestanden en instellingen wijzigen op te slaan in de live omgeving en uw wijzigingen worden opgeslagen op uw USB-drive. Als je dat niet doet, zul je een frisse systeem elke keer dat u uw USB-drive te starten. Als u een cd of dvd te gebruiken, is er geen manier om een ​​deel van de live omgeving te reserveren voor uw persoonlijke bestanden. Het zal volledig worden alleen-lezen.

Sommige live-omgevingen bieden ook encryptie, zodat u kunt kiezen om uw persoonlijke bestanden te versleutelen. Als u niet beschikt over een systeem met encryptie, in gedachten houden dat iedereen die uw USB-drive krijgt zou kunnen kijken naar de bestanden die u op het heeft opgeslagen – net zoals ze zou kunnen kijken naar de bestanden op de harde schijf van uw laptop na het stelen het.

Op een bepaalde manier, Linux live-omgevingen zijn als draagbare toepassingen – maar ze zijn een heel draagbare besturingssysteem dat u mee kunt nemen tussen computers.

Afbeelding Credit: Wouter Vandenneucker op Flickr

Als het een klein station, gebruik Puppy.When het is een grote drive, gebruiken Lubuntu.

Maximum hardware compatibiliteit, zowel ondersteuning doorzettingsvermogen, en beide werk.

Waarom Lubuntu? Ik zeg niet dat je het mis – ik ben oprecht geïnteresseerd in de reden (vrij nieuw Linux gebruiker, hier).

Lubuntu omdat het de enorme hardware compatibiliteit van Ubuntu, maar is nog steeds zeer licht van gewicht, dus het zal draaien op Pentium 4s en Core i7s gelijk.

Puppy is zeer klein, laadt zeer snel en werkt al uit het geheugen. Ik denk dat het een goede keuze voor het hebben van een thumbdrive besturingssysteem. Ubuntu is veel te groot en traag voor.

Mijn laptops harde schijf onlangs gecrasht. Het was een week voordat ik it.In de tussentijd ik uitgegaan van een live-linux usb moet het mogelijk maken dat ik mijn laptop zou kunnen vervangen, maar toen ik probeerde op te starten vanaf een USB-drive met Ubuntu 13.04, kwam ik vast te zitten op de ubuntu laad- screen.Can iemand uitleggen wat er gebeurd is?

Aargh !! Dit klinkt geweldig, maar ik kan niet achterhalen hoe om het installatieprogramma te gebruiken.

In antwoord op aargh. Als je praat over het krijgen van de live-cd uit te voeren moet je het branden als een ISO-bestand. Ik ren Puppy soms bestanden op de machines die ik sleutelen te vinden. Ik adviseer Suli-Pup. Met Puppy U hoeft niet te installeren om het te gebruiken. Er is een manier om te installeren, maar ik heb dat niet gedaan. Als je problemen hebt met enkele andere distro (Ubuntu, Mint, Ferodra.) Misschien is er een probleem met de installatie schijf. Ik heb gemerkt dat ik een achtbaan in plaats daarvan als een goede schijf als ik de ISO branden op schijf op de standaard snelheid. Wanneer u klaar bent om een ​​schijf te branden te krijgen stelt u de brandsnelheid om zo laag mogelijk. Het duurt slechts een paar minuten, maar het snijdt neer op slechte schijven. Als u wilt weten de meeste Linux ISO’s check out ‘distrowatch’. Het heeft veel keuzes. Succes.

Sorry. Ik dacht aan iets anders toe te voegen voor Aargh. !! Als de ISO-schijf goed werkt zal het nog wel een tijdje te laten zien op je scherm. Toen ik gisteren geïnstalleerde Linux Mint 13 LTS was er een lange wachttijd. Zag eruit alsof ik was niet van plan om iets te krijgen, maar ik laat het uit te voeren voor een tijdje. Zodra de desktop geladen was er een pictogram dat zei: ‘Install Linux Mint “. Er zal een wachttijd, dan zul je opties voor taal, tijdzone, ingang opties en dergelijke. Ubuntu 13 is te zien veel hetzelfde. Windows XP draait LONG tijd om te doen een nieuwe installatie. Linux zal slechts een uur of zo (het tellen van updates.) en zijn klaar om te draaien. Dit is alleen nodig als u de OS ‘installeren’. je hoeft niet te installeren als u alleen willen een live-cd uit te voeren. ik kijk uit naar de nieuwe Linux Steam OS, dat vandaag werd aangekondigd, is het niet uit te downloaden nog niet, maar het klinkt cool.

Ik heb Windows 8. Kan ik een live Linux USB-stick op te starten? Ik dacht dat Microsoft voorkwam een ​​Linux boot toen het bios proces veranderd in Windows 8.

In antwoord op hopponit: Dank u voor uw tijd doorgebracht in het beantwoorden van mij. Ik zeer op prijs stellen. Eigenlijk heb ik live-schijven zijn in het verleden, mijn favoriet van die Puppy Slacko. Deze keer, echter, ik ben weer probeert te installeren op een USB-stick. Ik stel me er een eenvoudig stukje info ik mis, waardoor het voor mij zou oplossen. Uiteindelijk, zal ik rijden langs de kust en vraag mijn linux-goeroe neef om me te helpen. Nogmaals, Thanx.

Wanneer de primaire vaste schijf in mijn laptop crashte ging ik op zoek naar een Live CD capaciteit en belandde via Linux slax (Slackware derivaat) op een flash drive voor enkele weken. KDE-bureaublad, sessies bewaard over laarzen, file veranderingen opgeslagen op flash drive via unie bestandssysteem, eenvoudig pakket / module installeren. Ik was weer online in een halve dag en kon blijven werken (internet), terwijl ik Vista gerestaureerd en herstelde gegevens.

Hmm …. Slax. Het is gerijpt veel, omdat ik probeerde het laatst. Ik zeg het nog eens te proberen. Bedankt!

Met Windows8, moet u Geavanceerde opstartopties te gebruiken, daar een doorstart kunt opgeven met een alternatieve boot media.

RyanC zei

Met Windows8, moet u Geavanceerde opstartopties te gebruiken, daar een doorstart kunt opgeven met een alternatieve boot media.

Welke geluiden nuttig. Als er een HTG artikel over dit, kan iemand post een link?

Zo niet, dan kan het worden gecreëerd?

Ik heb op Linux al jaren, zo lang dat de volledige Windows debacle heeft mij een raadsel, maar onlangs heb ik geprobeerd om een ​​vriend dual boot Linux te helpen op hun Windows 8 machine, en kreeg nergens. De hulp bij het systeem leek te specifiek te vermijden het onderwerp, en online ‘help’ moeten hun hoofd hangen voor het nemen van geld voor wat ze doen.

Pogo.

Situs inversus is een aangeboren aandoening waarbij belangrijke viscerale organen van de patiënt zijn gespiegeld hun normale posities, de patiënt meestal geen complicaties veroorzaakt door terugname en vóór de opkomst van de moderne geneeskunde de aandoening is meestal niet opgemerkt of gediagnosticeerd.