maagzweren veroorzaakt door?

Antwoord: Bacteriën

Historisch gezien werd geloofd, heel sterk, dat maagzweren werden veroorzaakt door stress. Hoge stress baan? Bezorgd over een ziek familielid? Verloren uw appeltje voor de dorst in een afgewezen beurs? Allemaal perfect plausibele redenen voor u om een ​​maag of ulcus, maagzweer hebben.

Een primaire oorzaak van maagzweren, echter geen stress (hoewel gestresst hele tijd slecht voor immuunsysteem en algemene gezondheid) noch is het dieet (maar nogmaals, eten rommel u constant maag-darmproblemen gaatjes is vreselijk voor u), het is bacteriën. De bacterie Helicobacter pylori is een van de twee belangrijkste oorzaken van maagzweren (de andere is niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen) ..

Het idee dat bacteriën veroorzaakte maagzweren zo controversieel, namelijk dat de wetenschappers die ontdekt werden praktisch genegeerd. Het paar, Dr. Barry J. Marshall en J. Robin Warren, deed veel moeite om de band tussen de bacteriën en maagzweren met Dr. Marshall beroemde het drinken van een beker van de bacteriën te zweren in zichzelf induceren bewijzen. Hoewel de medische gemeenschap was erg traag om hun resultaten te accepteren (het duurde tientallen jaren voor de bacteriën-as-maagzweer-veroorzaker-model aan te slaan), in 2005 de duo won een Nobelprijs voor de Geneeskunde.

Van nog groter belang dan het paar onderzoekers isoleren van de oorzaak van maagzweren was de verschuiving in het denken ze inluiden geholpen in. Zodra de koppeling stevig werd gelegd tussen een besmettelijke agent en een chronische ziekte, de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap als geheel meer open geworden onderzoek naar mogelijke verbanden tussen infecties en chronische ziekten, het effect van de bacteriële flora van de darm op de gezondheid, en het belang van het behoud van een gezonde microbiële omgeving in het lichaam.