het ontwerp van super mario bros. werd sterk beïnvloed door die roman?

Antwoord: De avonturen van Alice in Wonderland

Het klassieke video game Super Mario Bros. heeft meer dan een paar overeenkomsten met de iconische roman Alice’s Adventures in Wonderland met inbegrip van paddo’s, antropomorfe dieren, mysterieuze portalen en gangen, en een hele soort van opschorting van de werkelijkheid zoals wij die kennen dat beide merken tochten door het spel en de roman. De vergelijking is niet alleen de salon gesprek van video game geeks hoewel, zoals Super Mario Bros. bedenker Miyamoto zelf de invloed van Alice’s Adventures in Wonderland aangehaald in een interview met het tijdschrift Business Week

Het begon met een simpel idee. Ik dacht: “Ik vraag me af hoe het zou zijn om een ​​personage dat rond stuitert hebben. En de achtergrond moet een heldere, blauwe hemel zijn. “Ik heb dat idee om een ​​programmeur, en we begonnen te werken aan het.

Mario eindigde als te groot, dus we kromp hem. Toen dachten we: “Wat als hij kan groeien en krimpen? Hoe zou hij dat doen? Het zou een magische paddestoel te zijn! Waar zou een paddestoel groeien? In een bos. “We dachten dat het geven van Mario een vriendin, en toen begonnen we te praten over Alice in Wonderland.

De ‘paddo’s hebben het!