herladen de gnome of kde panelen zonder opnieuw op te starten (linux)

Als je veel van tweaken om de panelen in Gnome of KDE te doen, hebt u waarschijnlijk lopen in een geval waar u een plug-in ingeschakeld of veranderde een instelling en de noodzaak om opnieuw te starten om het effect te zien (of misschien opgesloten je iets omhoog). In plaats van uit te loggen of opnieuw op te starten, zullen we gewoon herladen het proces.

In het geval u zich afvraagt ​​wat het paneel is, het is het proces dat alles wat je ziet op het scherm hier omgaat. (En de rest van de werkbalken en knoppen ook)

Gnome / Ubuntu

Onder de Gnome omgeving die Ubuntu gebruikt, worden de menu “start” en andere panelen allemaal opgenomen in een proces genaamd gnome-panel. De snelste manier om dat proces te herstarten is om gewoon te doden en laat het automatisch herstarten.

Gebruik de Alt + F2 toetsencombinatie om het dialoogvenster Run op te roepen, en voer in deze opdracht

killall gnome-panel

Dit zou onmiddellijk de panelen opnieuw. Als om onbekende reden niet opnieuw opstart, kan je typt gewoon gnome-panel in het vak Uitvoeren.

KDE 3 / Kubuntu

De panelen op KDE zijn in een proces genaamd kicker, maar in plaats van alleen het doden van het proces kunnen we proberen een bericht te sturen met behulp van dcop en vertel het opnieuw op te starten. Gebruik de Alt + F2 toetsencombinatie om het dialoogvenster Run omhoog te trekken, en voer in deze opdracht

dcop kicker kicker restart

Als de kicker paneel volledig is afgesloten is het misschien niet reageert, dus je zou ook het proces te doden en opnieuw starten door het uitvoeren van deze twee opdrachten

killall kicker; kicker

Dit zal onmiddellijk de panelen opnieuw te starten. Merk op dat u deze opdrachten zou kunnen lopen van de het dialoogvenster Uitvoeren terminal in plaats van.

Hoi

Welke lettertypen gebruikt u daar?

Een andere makkelijke manier om dit te doen, hoewel het allemaal van X zal opnieuw opstarten, en niet alleen het paneel CTRL-ALT-Backspace.

@Verlenen

Dat is een goed punt … Natuurlijk zal het herstarten van X ook alle toepassingen die u hebt geopend opnieuw te starten. Ik meestal probeer te vermijden dat sinds ik heb 40 Firefox tabbladen te openen op een bepaald punt =)

@Naresh: Ik denk dat ik ben met behulp van Lucida Grande, maar ik kan controleren.

Je moet in staat zijn om de twee commando’s te combineren in een met behulp van &&, dat wil zeggen “killall kicker && kicker”. Geen wereldschokkend vermindering van de stappen, maar als je moest het heel vaak doet, kan het optellen.

@Justin

Weet je, je moet echt in staat zijn om, en dat is wat ik oorspronkelijk had geschreven. Gelukkig Ik testte het eerste, omdat het gewoon niet voor mij werken. Hield gaf me rare foutmeldingen.

Als je echt wilt de hele zaak tot een enkel commando te krijgen, kan het helpen om een ​​korte slaapduur verklaring tussen de twee commando’s te zetten. Of, als je het vaak doet, zet de commando’s in een shell script en binden aan een sneltoets 🙂

kquitapp plasma && plasma: op de Plasma desktop Shel opnieuw op te starten in KDE 4 u dit gebruiken

Bedankt voor de tip. Ik heb een snelkoppeling naar de panelen opnieuw te starten. Het gebeurt op de computer van iemand anders en dit zal hun leven gemakkelijker te maken, totdat we tot op de bodem van wat de oorzaak van de crash.

Ik heb KDE 4.2 kreeg hier – Ik probeerde een aantal van de bovengenoemde, die mij leiden om te proberen

killall plasma && plasma

en dat lijkt te doen de truc. Bedankt!

Het doden van de panel werkt, maar het is rommelig. Bijvoorbeeld, laat pidgin’s buddy list open en re-orders alle taken op de taakbalk. Ik doe het om een ​​draagraket op het paneel naar de nieuwe commentaartekst Ik heb zojuist geschreven naar ~ / .gnome2 / panel2.d / default / draagraketten / wallpaper.pl.desktop tonen. (Die lanceert mijn Perl-programma voor het roteren desktop wallpaper).

Geweldige tip, thanks man!

KDE 3.5: dcop klauncher klauncher autoStart

en het paneel op magische wijze verschijnt!

kquitapp plasma-desktop, plasma-desktop

werkte voor mij in OpenSUSE 11.2

Ryan man. Je bent een leven redder!

De kicker commando werkt niet meer sinds KDE 4 dot iets. Ik ben op zoek geweest, maar het lijkt deze update is nergens …

Bedankt !

De geallieerden “Tweede Wereldoorlog” bombardementen tegen de Duitsers was zo groot, dat een gemiddelde van 15 niet-ontplofte verordeningen worden ontdekt in Duitsland elke dag tijdens routinematige activiteiten zoals landbouw en de bouw.