de zinsnede “het duwen van de envelop” is afkomstig van?

Antwoord: Aviation

Hoewel de uitdrukking “de grenzen te verleggen” bureaucratisch van aard zou kunnen klinken, zijn oorsprong eigenlijk teruggaat naar de Amerikaanse militaire vluchten programma’s in de Tweede Wereldoorlog. In de luchtvaart is er een concept bekend als de “flight enveloppe” dat is zowel een wiskundige constructie die zorgvuldig kunnen worden in kaart gebracht (zoals te zien in het diagram hier) en een fysieke realiteit die piloten ruzie met elke vlucht.

Om “druk op de envelop” is om een ​​vliegtuig te duwen buiten haar berekend vlucht mogelijkheden, om nieuwe manoeuvres proberen, en anders zien hoe ver een vliegtuig weg kan worden geschoven van de berekende veilige zone van de exploitatie.

De zin (en de daarmee samenhangende zinnen) niet ver afdwalen buiten de militaire en civiele luchtvaart programma’s tot auteur Tom Wolfe de uitdrukking “het indrukken van de buitenkant van de envelop” in zijn 1979 boek over de Amerikaanse ruimteprogramma The Right Stuff gebruikt. Door het volgend jaar, “de grenzen te verleggen” verscheen in print en binnen een paar jaar de zinsnede was stevig verstrikt in het Amerikaans-Engels.

 de FAA.