de ultieme gids voor het wijzigen van uw dns server

We hebben onlangs gekeken naar de vele redenen waarom je zou willen aan een derde partij DNS-server te gebruiken. U kunt de DNS-server verandert er voor uw hele netwerk op uw router of instellen individueel op een pc of een ander apparaat.

Schakelen DNS-servers heen en weer kan vervelend zijn, dus we hebben een aantal tips voor het versnellen van het omhoog – perfect als u Tunlr gebruiken om af en toe toegang geoblocked media sites.

Als u de DNS-server voor uw gehele netwerk te wijzigen, moet u om het te doen op uw router. Alle apparaten in uw netwerk – pc’s, smartphones, tablets, game consoles, en iets anders op het netwerk aangesloten – krijgen hun DNS-server van de router. Standaard wordt de router gebruikt uw Internet service provider de DNS-servers. Wijzig de DNS-server van uw router en elk ander apparaat in uw netwerk zal de DNS-server die u opgeeft gebruiken.

Om dit te doen, gewoon toegang van uw router webinterface – hoe je dit doet zal afhangen van welke router je hebt. Als u niet zeker weet hoe dit te doen, zult u waarschijnlijk willen een blik te werpen op de handleiding van uw router om instructies te zien en te leren het standaard wachtwoord die je nodig hebt.

Eenmaal daar, zult u waarschijnlijk vinden van een DNS-optie op een van de pagina’s. Wijzig deze en de instelling zal je hele netwerk beïnvloeden. Als u problemen ondervindt bij het vinden van de optie, zoek de handleiding van uw router of het uitvoeren van een Google-zoekopdracht voor het model van uw router en “change DNS.”

U kunt ook voorrang op de automatische DNS-server selecteren en een aangepaste DNS-server op elk afzonderlijk apparaat. In Windows kunt u de DNS-server te wijzigen voor elk netwerk adapter afzonderlijk – dat betekent dat je moet het voor zowel uw Wi-Fi en Ethernet-verbindingen veranderen als u zowel draadloze en bedrade netwerkverbindingen gebruiken op een laptop.

U kunt dit doen vanuit het Network and Sharing Center. Bekijk uw lijst van netwerkverbindingen met de rechtermuisknop op degene die u wilt configureren en selecteer Eigenschappen. Selecteer de (TCP / IPv4) optie Internet Protocol versie 4 in de lijst, klikt u op de knop Eigenschappen en geef de gewenste DNS-server adressen. Voor meer informatie, lees dan dit volledige handleiding voor het wijzigen van uw DNS-server met screenshots.

Als u wilt om snel te schakelen tussen de DNS-servers, Windows maakt dit nogal moeilijk. Je zou kunnen doen met de Command Prompt – we zullen dat hieronder te dekken – maar de gemiddelde gebruiker liever doen het met een grafische applicatie.

Als u regelmatig wilt schakelen tussen DNS-servers – misschien u Tunlr gebruiken als uw DNS-server af en toe, zodat je Netflix en Hulu kunt kijken buiten de VS – raden wij DNS Jumper. Het is een gratis applicatie die u toelaat om DNS-servers uit een lijst te kiezen en snel overschakelen naar hen. U kunt aangepaste DNS-servers in te voeren en zelfs schakelen DNS-servers voor al uw netwerk adapaters tegelijk. Het is veel sneller dan graven door de Windows-netwerken dialogen.

Als u alle klikken te voorkomen en snel te veranderen van uw DNS-server, kunt u dit doen met een opdracht in het venster Opdrachtprompt. Ook de onderstaande commando worden geïntegreerd in batch-bestanden die u zou kunnen gebruiken om snel uw DNS-instellingen te schakelen tussen meerdere servers.

Om dit te doen, krijg je een command prompt venster Administrator nodig hebt – met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren om deze te openen.

De volgende opdracht wordt de verbinding met de naam “Local Area Connection” te gebruiken 8.8.8.8, één van de Google Public DNS-servers, als zijn primaire DNS-server

netsh-interface ip set dns name = “Local Area Connection” static 8.8.8.8

Android en iOS-apparaten kunt u een aangepaste DNS-server in te stellen, maar dit zal alleen van toepassing op een enkel netwerk. Met andere woorden, kunt u de DNS-server verandert er voor uw thuisnetwerk, maar u zult hebben om het weer te veranderen elke keer dat u verbinding maakt met een nieuwe Wi-Fi-netwerk.

Om dit te doen op Android, opent u de Wi-Fi-netwerken lijst en lange-press degene die u bent verbonden. Tik op Wijzigen netwerk en controleer de geavanceerde opties box Show. Set IP-instellingen te statisch en je zult in staat zijn om de DNS-server te veranderen – helaas, dit betekent ook dat u DHCP niet meer te gebruiken op het netwerk.

Als je Android-toestel is geworteld, kunt u de set DNS-app in plaats te installeren. Met Set DNS, kunt u een aangepaste DNS-server te kiezen en de app zal automatisch uw DNS-server elke keer dat u verbinding maakt met een nieuw netwerk – geen behoefte aan statische IPs of handmatig veranderen van de instellingen.

Het proces is vergelijkbaar op iOS. Ga in het scherm Wi-Fi-instellingen, tikt u op de pijl naast het netwerk waarmee u bent verbonden, tikt u op de DNS-veld en voer uw aangepaste DNS-servers.

Nadat u uw DNS-server voor een Windows-pc te wijzigen, moet u uw DNS cache te spoelen met het volgende commando voordat uw wijzigingen van kracht worden

ipconfig / flushdns

Afbeelding Credit: Khairil Yusof op Flickr

De vroegst bekende geregistreerde associatie tussen de eerste van april en streken of dwaasheid is te vinden in Chaucer The Canterbury Tales (1392).