de tussenkomst van wat leidde tot een totale herstructurering van de Britse radio in de jaren 1960?

Antwoord: Pirate Ships

In de jaren 1960, de radio muziek scene in het Verenigd Koninkrijk was een tamme één. De staat gerunde BBC-radio diensten speelde voornamelijk klassieke muziek en volledig genegeerd verlangen luisteraars voor pop en rock muziek.

In reactie op dit vacuüm, ijverige (en gedurfd, zelfs) muziekliefhebbers mee naar de oceaan en begon werkend piratenschepen net buiten de internationale maritieme grenzen. Wat begon als een enkel schip in 1964 (bekend als Radio Caroline), werd een armada van tientallen schepen (en verlaten diepzee platforms die gevorderd waren voor het doel) uitzenden om tientallen miljoenen luisteraars.

Als reactie op het verlies van de luisteraars, de BBC Radio-dienst geïntroduceerd andere stations catering tot pop en rock muziek fans. Ondanks de herstructurering in de late jaren 1960 en een wijziging aan de Britse wetten om uitzendingen te verbieden in het gebied van de internationale wateren, de piraten radio schepen bleven populair en uitzendingen bleef tot ver in de jaren 1980.

Piratenschepen uitzenden spullen. Wacht wat?

De BBC is niet state-run, het is een besloten vennootschap en draait onder een koninklijk charter.

Zoals ik denk dat het gezegd, Pirate schepen uitgezonden rock en pop muziek rond de jaren 1960 toen slechts klassieke beschikbaar op BBC Radio was, piratenschepen zou uitzenden, zoals de moderne radio 1

Meh. Niemand kreeg de grap. Te persoonlijk, denk ik.

Piraat software, ok. Piraat muziek, ok.Pirate omroep? Het zal nooit aanslaan.

Wie herinnert zich: “Ik hou van Caroline op 199”?

Uit deze nobele begin, Jimmy Savile. Nou ja, in ieder geval hebben we nog Kenny Everett.

En Tony Blackburn … of niet …

Ik zou alles dat hij kruisvuur inzet. Arme donder.

Als u graag een hilarische kijk op piraten radio schepen, kijk de film “Pirate Radio”.

Dit was een voorloper van wat er gebeurt, of kan gebeuren, in de tech wereld (dat wil zeggen drijvende steden voor de Californische kust naar inreisbeperkingen te omzeilen).

De geschiedenis herhaalt zich. Men zou denken dat deze relevant zijn in een verkiezingsjaar zou zijn …