de stemacteur achter iconische Sesamstraat karakter elmo was ook de stem van?

Antwoord: Master Splinter

Hoewel we komen vaak stemacteurs associëren met hun meest iconische rollen, bekwame stemacteurs zeker rond (volbracht stemacteur Frank Oz, bijvoorbeeld, was de stem van Fozzie Bear, Miss Piggy, Sam Eagle, Yoda, Bert, Cookie Monster, en Grover loop der jaren).

In diezelfde geest vinden we Kevin Clash, de stem achter iconische Sesame Street karakter Elmo, op sommige onverwachte plaatsen. Niet alleen heeft Clash geuit meerdere tekens op de jaren 1990 marionet sitcom Dinosaurs (met name de sassy pratende baby Sinclair), maar ook Clifford, de Muppets Tonight gastheer en bassist, en een groot aantal minder belangrijke personages langs de weg (zoals de marionet wachters in de 1986 hit Labyrinth). Hij uitte ook een zeer on-Elmo-achtig karakter.

In de 1990 live-action Teenage Mutant Ninja Turtles (en de directe sequels), de stem van het knaagdier grootmeester en ninja-schildpad trainer Master Splinter werd geuit door niemand minder dan Clash, een stemacteur het best bekend voor het tot leven brengen van de besmettelijke giechelen en onophoudelijke vragen van een lief rood muppet monster.