de meest simulcast tv-show aller tijden was een aflevering van?

Antwoord: Doctor Who

Bij televisie-uitzendingen zijn simulcast (simultaan uitgezonden in meerdere regio’s / landen), is het meestal omdat ze ofwel sportevenementen (Olympische evenementen, internationale voetbaltoernooien, etc.) of speciale evenementen (koninklijke huwelijken, presidentiële inhuldigingen, enz.), Die de meeste zijn interessant voor het publiek gezien in real time.

Omgekeerd is het uiterst zeldzaam voor tv-shows simulcast te zijn, zoals meestal de distributiekanalen en contracten bepalen wanneer afleveringen zal de lucht in welke regio (een regeling die buitenlandse fans van high-stakes spoiler beladen shows geproduceerd in Amerika als LOST en Breaking Bad frustreert ). Op 23 november 2013, maar de BBC haalde alles uit de kast om de simulcasting barrière in de viering van de 50ste verjaardag van ‘s werelds meest succesvolle Sci-Fi voorstelling verbrijzelen: Doctor Who.

Doctor Who’s 50 te vieren, de BBC gecoördineerd een simultane uitzending van de 50th Anniversary Special in maar liefst 94 landen en op elk continent behalve Antarctica. Naast de uitzendingen in al die landen, de BBC ook simulcast het aan meer dan 1500 bioscopen in heel Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Latijns-Amerika en Europa.

 de BBC.