de langstlopende incarnatie van Scooby-Doo is?

Antwoord: Scooby-Doo! Mystery Incorporated

De Scooby-Doo franchise is productief, op zijn zachtst gezegd. Wat begon als een zaterdagochtend cartoon show in 1969 heeft geleid tot elf spin-off tekenfilmserie (waaronder een gepast uit in 2015), twee live action films, en vele animatiefilms.

Terwijl de meest bekende incarnatie van de show is zeker de originele serie “Scooby-Doo, Where Are You?” Zoals het is uitgezonden in syndication continu in de Verenigde Staten sinds de laatste de recentste episode terug in de jaren 1970, de originele serie is niet de langstlopende menswording door episode tellen.

Dat onderscheid eigenlijk behoort tot een van de meer recente incarnaties van de show: “Scooby-Doo! Mystery Incorporated “Mystery Incorporated afweek van de klassieke Scooby-Doo setup op verschillende manieren. Het was de eerste serie in de franchise die niet over een zaterdagochtend cartoon was, het was de eerste die een seriële formaat dat verhalen over een boog gebruiken meerdere afleveringen en seizoenen, karakterontwikkeling en drama bleef de hele verhaallijnen, en het verhaal elementen waren beduidend donkerder en grimmiger dan in eerdere Scooby-Doo serie. De restyling van de serie bleek populair en de serie liep voor twee seizoenen verlengd met een totaal van 52 afleveringen (18 meer dan de oorspronkelijke Scooby-Doo-serie).

 Warner Brothers Animation.