de how-to geek te begeleiden naar hackintoshing – deel 3: upgraden naar leeuw en dual-boot

Als je zijn na onze Hackintoshing gidsen, zou jij de basics, en hoe Snow Leopard te installeren op uw custom-built PC. In deze gids, zullen we proberen om je Snow Leopard hackintosh naar Mac OS X Lion te upgraden, en ook een ding of twee over dual-booten uw hackintosh met Windows uit te leggen.

We zijn begonnen met de basis en het kiezen van de meest compatibele hardware, en dan liet je de installatie van Snow Leopard op. Dus als Snow Leopard (v10.6.7) perfect voor u werkt, kunt u overwegen een upgrade naar Mac OS X Lion. Nu is opgemerkt dat de upgrade naar Lion is volledig naar keuze. Als u tevreden bent, geniet van uw Hackintosh zoals het is. Maar als je wilt upgraden, moet u eerst een backup uit te voeren. Je kunt je afbeelding Snow Leopard rijden met behulp van een backup / imaging programma zoals “SuperDuper” of “CCC” (Carbon Copy Cloner). Dit is slechts een voorzorgsmaatregel, zodat als er iets misgaat en Lion kan niet op uw Hackintosh worden geïnstalleerd, kunt u gemakkelijk terugkeren naar de vorige werkende staat. U kunt ook gebruik maken van de onlangs vrijgegeven rBoot rescue cd van Tonymacx86. Voordat beeld dat u uw Hackintosh, zorg ervoor dat je alles perfect werkt.

Dus voordat u de upgrade, moet u de nodige spullen te downloaden. Ten eerste bezoek tonymacx86’s downloads sectie en download xmove. Je bent ook gaan naar de belangrijkste downloaden nodig hebt – Mac OS X Lion. Het kost $ 29 uit de Mac App Store, en een keer gekocht, kunt u deze downloaden op een Mac-computer van je Apple ID. Wees je bewust van de omvang van de te downloaden, het is een enorme 3.5GB. Dus als je een trage internetverbinding, moet je veel geduld hebben. Als je het niet kunt downloaden van de Mac App Store, kunt u de Mac OS X Lion recovery USB-drives die Apple nu is de distributie te gebruiken. Het kost $ 65, en is bijna hetzelfde als de Mac App Store te downloaden, behalve voor het feit dat het op een USB-stick. tonymacx86 raadt u aan de Mac App Store te downloaden gebruiken, een nieuwe gids zal worden uitgebracht voor de USB-stick, en we zullen het bedekken als het uitkomt. Afgezien van dat, zou je nodig hebt MultiBeast, voor het inschakelen van de apparaten die met een handicap kunnen krijgen als gevolg van de OS upgrade. Je zou kunnen overwegen gebruik te maken van de nieuwste vrijgegeven MultiBeast 4.0 (speciaal voor Lion).

Je zou een aantal vragen over de compatibiliteit van Mac OS X Lion op je Hackintosh hebben. Als Snow Leopard perfect werkt voor jou, Lion waarschijnlijk werken perfect voor u. Maar er is altijd een zeer kleine kans dat er iets niet zal werken, of de installatie kan niet succesvol zijn. Dus voordat je de overstap te maken, neem een ​​kijkje op het forum. Zie hoe mensen met dezelfde hardware kreeg het aan het werk. Als u tevreden bent, het verzamelen van alle benodigde spullen en aan de slag.

De stappen vanaf hier zijn hetzelfde als de tonymacx86 “xmove + MultiBeast” gids, hoewel verklaard in een beetje meer detail. U kunt de originele gids te volgen ook. Lifehacker bedekt ook de upgrade methode, zorg ervoor om te controleren dat ook.

De installatie gaat als volgt. We gaan naar de installatiebestanden die bestanden in een nieuwe partitie te kopiëren naar je Mac harde schijf, ga dan op de harde schijf, en vervolgens opstarten vanaf die partitie naar Mac OS X Lion installeren op de top van Snow Leopard, of op een nieuwe partitie .

Dus zodra je Mac OS X Lion in de Mac App Store hebt gedownload, moet automatisch worden uitgevoerd, maar dan moet je handmatig doen als dit niet het geval. Zodra het installatieprogramma is geopend, klikt u op Doorgaan. Dit installatieprogramma is niet van plan om daadwerkelijk Lion installeren op dit moment, het zal alleen maar de installatie bestanden te kopiëren. In het volgende scherm zal u vragen om de harde schijf waarop de installatiebestanden moeten worden worden gekopieerd. Zorg ervoor dat het je Mac harde schijf (de wortel drive, het station waarop Mac OS X Snow Leopard is geïnstalleerd). Als het niet zichtbaar is, klik tonen alle schijven, selecteert u dat station, en klik op Installeren. Dit zal bijna 3-5 minuten, en daarna, wordt u gevraagd om opnieuw op te starten.

TIP: Er is ook een snel alternatief voor dit. Klik met de rechtermuisknop op de “Install Mac OS X Lion” app, klikt u op Show Package Contents. Ga naar Contents / SharedSupport / en monteer het bestand met de naam “InstallESD.dmg”.

Nog een tip: Als u de OS X Lion USB-stick, kunt u de nieuwe xmove 1.1 gebruiken om de bestanden te verplaatsen naar de installateur partitie die we zullen maken in de volgende stappen.

Vervolgens opent u Schijfhulpprogramma (uit / Applications / Utilities, of gewoon schrijven Schijfhulpprogramma in de schijnwerpers en druk op Enter). Selecteer uw harde schijf waarop Snow Leopard is geïnstalleerd. Selecteer de harde schijf, en niet de Snow Leopard partitie. Eenmaal geselecteerd, klikt u op het tabblad partitie, en klik op de + knop om een ​​nieuwe partitie toe te voegen. Noem de nieuwe partitie Installer en het een beetje meer dan 8 GB te maken. Zoals altijd, moet de partitie formaat Mac OS Uitgebreid (journaled). Zodra je dit hebt gedaan, klikt u op Partition om het station te partitioneren. Je Snow Leopard partitie zal niet worden aangetast op enigerlei wijze, behalve dat het zal worden verminderd met 8 GB.

Nu is er nog een optie voor u dat veel upgrade gebruikers over het hoofd. Meestal gebruikers installeren Leeuw op de top van hun werken Snow Leopard. Denk aan het als dit, heb je een enkele harde schijf met de installateur partitie en de Snow Leopard partitie op dit moment. Wanneer u zal opstarten in de Lion installer, waar ga je heen om het te installeren? Het is duidelijk dat op de top van Snow Leopard. Dit zal geen bestanden in de Snow Leopard-partitie te vervangen, maar het zal net een upgrade van de Leeuw zijn. Maar zoals in sommige gevallen, is Lion perfect geïnstalleerd, maar start niet. Omdat het een upgrade van Snow Leopard, is er geen manier om terug naar Snow Leopard te rollen. Omdat de meeste gebruikers hun Snow Leopard drives niet op voorhand te klonen, verliezen ze de volledig werkende Snow Leopard als goed. Als gevolg daarvan hebben ze naar Snow Leopard opnieuw installeren, tweak tot in de perfectie, en probeer opnieuw een upgrade naar Lion, en ga zo maar door. Om dit te voorkomen, maar u kunt ervoor kiezen om Lion op een geheel nieuwe, lege partitie te installeren. Op deze manier zal uw Snow Leopard partitie intact blijven.

Dus als je geïnteresseerd bent in het installeren op een lege partitie bent, maak je geen schijfhulpprogramma nog af te sluiten. Voeg een nieuwe partitie, noem maar op Lion, geef het op zijn minst 25-30 GB aan ruimte (of meer, als je wilt), en maak de partitie. Verlaat Schijfhulpprogramma nadat je klaar bent.

TIP: U kunt dit ook doen als je zal opstarten in de Lion Installer, want jij hebt toegang tot Disk Utility vanuit de installateur.

Echter, moet u twee dingen op: als u op deze manier gaat. Ten eerste, moet u MultiBeast gebruiken voor het inschakelen van uw apparaten en randapparatuur, zoals je deed na een verse installatie van Snow Leopard. Ten tweede, als je ooit van plan bent om je Snow Leopard partitie te verwijderen, zorg ervoor dat de Lion partitie configureren als de opstartschijf (door te gaan naar System Preferences> Startup Disk). U kunt ook Lion installeren op een aparte harde schijf, in plaats van een lege partitie.

Na het maken van de installer partitie, run xmove. Let op, wanneer het u vraagt ​​om het doelvolume voor de installatie te kiezen, selecteert u de Installer partitie, en niet een andere partitie.

Klik op Doorgaan, en wacht tot de xmove installateur om zijn werk te doen, het duurt een tijdje. Zodra het klaar is, kun je het verlaten. Nu is het tijd om Mac OS X Lion installeren.

Start uw Hackintosh, en bij de kameleon prompt te verplaatsen naar de Installer partitie en boot van. U kunt ervoor kiezen om op te starten met een aantal boot vlaggen ook, als dat nodig is.

TIP: Als uw installateur vast komt te zitten op [PCI Configuration Begin], laars met NPCB = 0x2000. Dat is de enige, meest voorkomende stop in het installatieprogramma laden, en dat is de oplossing voor dit (hoewel het niet voor iedereen kan werken). Post in de tonymacx86 forums als je vast komt te zitten op een ander punt. Boot met -v, en post waar het stopt.

Wanneer u het Mac OS X Lion installer, herinneren installer Mac OS X Snow Leopard. Alles vanaf hier is hetzelfde. Selecteer een taal en klik op de pijl om door te gaan.

Nu heb je twee keuzes. Op het volgende scherm, kunt u doorgaan en klik op Doorgaan, selecteer uw Snow Leopard harde schijf voor de installatie, en installeren over het. Dit bespaart je meestal de moeite van het installeren kexts en dat soort dingen. Maar als je verder wilt gaan met de zorg, Lion beter te installeren op een lege partitie, dat wil zeggen een schone installatie. Zo kunt u de Leeuw partitie te selecteren (als je het gemaakt eerder) of gebruik schijfhulpprogramma op dit punt om een ​​nieuwe partitie aan te maken voor het.

Na het maken van uw keuze, druk op de knop Install, en wacht 15-20 minuten. Als de installatie is voltooid, zal uw Hackintosh opnieuw op te starten, en kom je aan bij de bootloader prompt. Nu, als je dat deed een schone installatie, opstarten vanaf de Leeuw partitie, en je zou kunnen hebben om een ​​paar extra stappen (user account instellingen, regionale instellingen en spullen) uitvoeren voordat u naar het bureaublad kunt krijgen. Maar als je geïnstalleerd over de sneeuwluipaard partitie booten vanaf en je ziet direct op de desktop komen. U kunt ook alle bootflags dat staat je toe om toegang te krijgen tot de Lion installer gebruiken. Gefeliciteerd, je bent nu met Mac OS X Lion op een PC!

Alles wat er over om nu te doen, is om het even welke uitgeschakeld apparaten. Je weet wat je nodig hebt voor die – MultiBeast. Vergeet niet dat in het vorige deel van deze handleiding, vroegen we u om op te merken uw MultiBeast selecties? Als je hebt een nieuwe installatie, ren gewoon MultiBeast met al die keuzes, en uw niet-werkende apparaten zullen weer functioneel zijn. Als u een upgrade gedaan, gebruik maken van de selecties voor niet-functionele apparaten. En ja, vergeet niet de 8 GB Installer partitie? Dat is nu niet meer nodig. Dus ga je gang en open Schijfhulpprogramma en selecteer uw Mac harde schijf. Klik op het tabblad Partition, selecteert u de Installer partitie, klikt u op de – knop, en klik op Verwijderen om die partitie te verwijderen. De vrije ruimte kan worden toegewezen aan een andere partitie op de harde schijf door eenvoudigweg de partitie schuifregelaar te slepen te vullen van de niet-toegewezen ruimte. Klik op Toepassen en vervolgens op Partition om de partitie te verkleinen en voeg de niet-toegewezen 8 GB aan. Dat is het. In een paar klikken, zal uw Lion hackintosh worden brullende in zijn volle glorie!

Dual-Booten Issues

Zoals vermeld in het eerste deel van deze handleiding, is het raadzaam om een ​​aparte harde schijven te gebruiken voor Mac en Windows. Maar in het geval van een laptop, zult u slechts een harde schijf om te gaan met te hebben. Dus hier is tonymacx86’s tutorial voor het installeren van Mac OS X Snow Leopard en Windows op een enkele harde schijf. Het is vrijwel hetzelfde en simpel, zolang je weet dat de basics.

Maar als je Windows (Windows 7) op een aparte harde schijf is geïnstalleerd, eenvoudig te bevestigen dat, en zorg ervoor dat de eerste harde schijf in de opstartvolgorde van uw BIOS ‘is de Mac harde schijf. In principe zal dit toelaten de kameleon (Chimera) bootloader naar rechts te laden nadat de computer voert de POST. Het zal automatisch uw harde schijf Windows en alle partities op te sporen. Als u nog andere partities op uw Windows-station, zullen ze ook te zien in de bootloader als “Windows NTFS”. Je moet de “System Reserved” partitie voor het opstarten in Windows te selecteren. Gebruik gewoon de pijltjestoetsen om het te selecteren, drukt u op Enter, en u kunt starten vanaf het. Het is zo simpel.

Dus daar gaan we. Het mysterie en de moeilijkheidsgraad van hackintoshing is niet langer een probleem voor je. Volg de gidsen, doe je onderzoek, en wees niet bang om het te proberen. Zet uw vaardigheden op de proef nu. Aan de slag, en al het beste met je Hackintosh!

Disclaimer: Deze how-to guide is geschreven voor de geïnteresseerde geeky alleen gebruikers. Een Hackintosh is geen vervanging voor een echte Mac. Bovendien hebben we geen enkele verantwoordelijkheid van eventuele schade (indien veroorzaakt) door het volgen van deze gidsen nemen.

Wilt u op de hoogte blijven met je Hackintosh? Houd een oogje op Lifehacker’s altijd up-to-Date Guide het bouwen van een Hackintosh. Houd het lezen van gidsen op het web, zal dit u helpen opruimen van een van uw vage concepten met betrekking tot Hackintosh gebouw.

Notitie van de Auteur: Ik heb geen krediet voor het schrijven van deze gids. Al deze informatie is beschikbaar op het web, het is gewoon gecompileerd tot een enkele plaats hier. Toen ik begon hackintoshing, was ik ook een noob, en moest op zoek naar deze waardevolle informatie die overal werd verspreid. Het punt van deze driedelige gids is om aan de slag te gaan met hackintoshing, met gemak en vertrouwen.

Hoe zit het met Windows. De meeste van het gebruik zijn Mac OS X Lion niet gebruiken.

Ik denk dat alle hackingtoshing gidsen zijn nutteloos, want vandaag de meeste mensen willen mac op hun pc’s te installeren zonder te betalen

Gefeliciteerd met de promotie Hatryst!

Ik heb onlangs een upgrade mijn moederbord, en het gewoon zo gebeurt het nieuwe bestuur (P6T SE) is vrij compatibel met OSX. En ik heb een Snow Leopard DVD ergens laten rondslingeren .. Ik zal zeker uw gids te gebruiken als referentiepunt. Bedankt!

Graag gedaan

Er zijn dertien landen met een afgedwongen opkomstplicht waaronder Australië, Singapore, en Peru.