de grootste regenwormen in de wereld in?

Antwoord: Australia

Er zijn grote regenwormen, zoals het soort populair onder vissers te lokken in kieskeurig vis, en dan zijn er grote regenwormen, zoals het soort gevonden in Australië die lang genoeg is om rond de taille van een man zijn.

De reus Gippsland regenworm (Megascolides australis) is, zonder wedstrijd, de grootste aardworm soort op de planeet. De gemiddelde lengte van de reus wormen is 3.3 voet lang en ze kunnen oplopen tot 9,8 voet lang (als gevolg van het vermogen van hun lichaam uit te breiden en contract).

De reus wormen leven in de ondergrond van de kleigronden langs de beek banken en een aantal zuidelijke en westelijke uitzicht op de heuvels in Gippsland, gelegen in Victoria, Australië. De soort is steeds zeldzamer en nu geclassificeerd als een bedreigde soort te wijten aan de gevolgen van de landbouw die in combinatie met hun trage voortplanting en langzame rijping.

Ik woon in de buurt van de plaats waar deze zijn te vinden, maar ik heb nog nooit een gezien. Sommige mensen denken dat ze bloed zuigen als bloedzuigers. Ik betwijfel het, maar kun je je voorstellen als ze dat deden. Je zou een transfusie achteraf nodig. Andere mensen geloven dat ze vol rotzooi net als onze politici.

Ze maken een laag zuigend geluid als ze reizen door de grond klinkt zoiets als een trombonist op prozac