de grootste collectie van de christelijke heilige relikwieën buiten het Vaticaan bevindt zich in?

Antwoord: Pittsburgh

Net ten noorden van het centrum van Pittsburgh, in de volkswijk van Troy Hill, is er een even bescheiden, maar stevig gebouwd, stenen kerk – St. Anthony’s. Venture binnen, echter, en je zult iets meer dan onverwachts te vinden.

St. Anthony’s herbergt de grootste collectie van de christelijke relikwieën buiten het Vaticaan. De collectie bestaat uit ongeveer 5.000 relikwieën, waarvan de meeste zijn geclassificeerd als eerste en tweede klas relikwieën (wat betekent dat ze worden doorgelicht voor, door de katholieke kerk authentiek beschouwd, en zijn voor de oorspronkelijke relikwieën of onmiddellijk verband houden met de oorspronkelijke relikwie). De collectie omvat alles van heilige doek om het hele skelet van St. Demetrius.

Hoe precies heeft een kleine kerk in het noorden van Pittsburgh uiteindelijk de huisvesting van de grootste collectie van relikwieën buiten het Vaticaan? De burgers van Pittsburgh hebben Vader Suitbert Mollinger te danken aan de goed bewaard geheim in hun achtertuin. Tijdens de mid-to-late 19de eeuw, de Vader gebruikte zijn rijkdom om relieken hamsteren. Tijdens de jaren 1870 vooral (met dank aan diverse instabiliteiten in Europa), zijn agenten waren in staat om honderden verzamelen en honderden relikwieën en verzenden ze naar hem terug in de Verenigde Staten. In 1880 bouwde hij St. Anthony’s als thuisbasis voor zijn snel groeiende collectie van relikwieën en vervolgens breidde hij in 1892 nog meer te huisvesten.

Vandaag is de kerk is relatief onbekend, echter, en zelfs veel katholieken wonen midden in Pittsburgh zijn zich niet bewust dat ze niet hoeven te reizen helemaal naar Europa om een ​​wereldklasse relikwie collectie te zien.