de geheugenopslag techniek die gebruikt wordt door het geheugen wedstrijd kampioenen wordt genoemd?

Antwoord: plaatsmethode

Hoewel het gemakkelijk om de verbazingwekkende prestaties van het geheugen af ​​te schrijven zou kunnen zijn losgetrokken door geheugen wedstrijd kampioenen als volledig te danken aan hogere genetica, buitengewone intellect, of hersenen die zijn gewoon ronduit anders dan de rest van ons normale geheugen mensen, de meeste geheugen wedstrijd kampioenen ontkennen dat ze zijn uitzonderlijk helder. Het geheim van hun succes is een slimme (en oude) geest hack kennen als “plaatsmethode.”

Plaatsmethode is een ezelsbruggetje techniek die de hele weg terug naar het oude Romeinse en Griekse geleerden dateert. Het uitgangspunt van de techniek is dat uitstekend ruimtelijk inzicht het menselijk brein kan worden gekaapt om te helpen herinneren complexe zaken. In plaats van te proberen om lijsten van de dingen, data, en ga zo maar door brute kracht te onthouden, zou een persoon uitvoeren van de werkwijze van een mentale kaart van een locatie ze ofwel goed kennen of hebben gecreëerd in hun verstand te gebruiken. Zij zouden dan associëren de informatie die ze nodig hadden om te onthouden met de opbouw van deze ruimte in hun hoofd, zodat het ophalen van de informatie was als een bezoek aan een bepaalde locatie in een gebouw of een gebouw in een stadsplein.

De techniek wordt ook wel de Romeinse Room techniek of de Journey methode, beide namen verwijzend naar de afhankelijkheid van ruimtelijke relaties te stollen, opslaan en ophalen van herinneringen.