de eerste effectieve behandeling voor syfilis was wat?

Antwoord: Malaria

Vóór 1917, syfilis was een terminale ziekte: er was geen behandeling en het effect op je hersenen is in wezen een afdaling in de waanzin. Dat alles veranderde toen Julius Wagner-Jauregg, een Oostenrijkse arts, testte zijn theorieën over pyrotherapy (het gebruik van hoge koorts tot immunologische reacties aanzetten in mensen en hen te genezen van ziekten die niets met de oorzaak van de koorts), op syfilis patiënten.

Specifiek Wagner-Jauregg geïnfecteerde patiënten met malaria om hoge koorts te induceren. Hoewel een malaria-infectie is geen wandeling in het park, zijn er behandelingen beschikbaar waar zoals syfilis was ongeneeslijk. De gok afbetaald en de intense koortsen dat de malaria-infecties vergezeld gevraagd lichamen van de patiënten op de syfilis infectie te vallen. Wagner-Jauregg ontving de 1927 Nobelprijs voor de Geneeskunde voor zijn ontdekking.

 het Institut für Gescjocjte der Medizin via de AAP.

Ik dacht dat het was voor het eerst daadwerkelijk genezen door het opwarmen van een zilveren draad en u hem waar de Syfilis het eerst binnenkwamen (nu, laten we eens zien wie de film die lekkernij kwam uit herkent).

OUCH !!! Zagen nooit de film, God zij dank! lol

Een hint Lee Marvin speelde de rol van de stad dronken. Goede film

Rechts acteur, verkeerde film. Dat was Cat Ballou (en het was goed). Volgende gok?

wat een rare film verwijzing lol en geen idee welke film dat was uit. Zelfs Google hielp niet om het antwoord te vinden … dus moet zeer duister zijn.

Het is van The Great Scout en Cathouse donderdag. Eén van de personages krijgt een VD en wil niet naar een arts over het te zien als gevolg van de zilverdraad behandeling. Marvin’s personage overtuigt de man naar de dokter door hem te vertellen dat, met de moderne geneeskunde, alles wat hij zou moeten doen is wat pillen. De man gaat naar de dokter. De arts begint het opwarmen van de zilverdraad. Toen de man protesten, met de vraag of er modern pillen voor dat de dokter antwoordt: “U hebt het dezelfde oude manier, we behandelen het dezelfde oude manier.” De volgende scène is van de straat met een luide schreeuw komt van binnen het kantoor van de arts.

Dan oude Lee moet goed in het spelen dat deel zijn geweest, want hij teriffic in Cat Ballou was.

Hoorde over dit op QI

De eerste effectieve behandeling was kwikchloride. Als je kijkt in oudere boeken, zult u verwijzingen naar het als een vondst “bijtend sublimeren.”

(Dat is het kwik (II) chloride, btw.)