de eerste commerciële muntautomaten video game was?

Antwoord: Computer Space

In 1971, Nutting Associates, een arcade game bedrijf gevestigd in Mountain View, Californië, besloten om uit tak van electro-mechanische arcade games en in video games. Ze huurden Nolan Bushnell om een ​​kloon van Spacewar creëren! (Een vroege en populaire computer video game) in een stand-alone kast.

Tegen het einde van de productie jaar op een 1500 eenheid run van Computer Ruimte en de eerste commerciële muntautomaten video wedstrijd begon werd in arcades in het hele land te zetten. We geven aan commerciële, omdat op ongeveer hetzelfde moment studenten aan de Stanford één munt bediende video game-eenheid (Galaxy Game) had gebouwd als een project, maar nooit gecommercialiseerd het buiten de oprichting ervan voor studenten om te spelen.

Ondanks de eerste in de geschiedenis award we kunnen schenken Computer Space, het was niet veel van een commercieel succes. Van de 1.500 eenheden, minder dan 1.000 verkocht en beide oprichter Bill Nutting en Bushnell beschouwden het als een mislukking. Undiscouraged, Bushnell voorgenomen joint eigendom van het bedrijf in ruil voor het maken van een remake of vervolg van het spel. Nutting wees hem af en Bushnell ging op gevonden Atari, Inc.