de eenvoudige envelop systeem voor het bijhouden van de financiële administratie

Foto door ollily

Maak je geen zorgen over het niet hebben de tijd om al uw financiële transacties moeizaam in te voeren in een ingewikkelde spreadsheet of programma. De enveloppe systeem voor het bijhouden van de financiële administratie is weinig onderhoud, kosteneffectieve en eenvoudig te implementeren in weinig tijd. Alles wat je nodig hebt zijn een aantal enveloppen, een rubberen band, een pen, een sharpie, een markeerstift, een opbergdoos, een uur aan het einde van de maand, en al van de ontvangsten van de maand.

De enveloppe systeem is een eenvoudige en leuke manier om op te slaan, te organiseren en opslaan van uw inkomsten en houdt betrouwbare financiële administratie.

Gedurende de maand, een ontvangstbewijs krijgen voor elke aankoop die je maakt. Als een kassier u niet uw ontvangstbewijs geeft, vergeet dan niet om te vragen. Bij het maken van online aankopen, zorg er dan onmiddellijk af te drukken van de ontvangsten. Als je kunt, print ze uit op dun papier en opmaken zodat ze zijn gelijk van vorm en grootte van de normale inkomsten.

Houd uw inkomsten in uw portemonnee tot ze beginnen te overstromen, dan dumpen ze in een aangewezen envelop thuis. Zorg ervoor dat de envelop iets als label “Current Receipts,” en bewaar het op een veilige een gemakkelijk toegankelijke locatie.

Voordat u uw administratie op een ordelijke manier kan opslaan, moet u de kwitanties te organiseren. En voordat u ze kunt ordenen, moet u elke ontvangst afzonderlijk af te ronden.

Ga door elk een en hoogtepunt

Zorg ervoor dat u een licht gekleurde markeerstift te gebruiken, zodat de inkt uit de ontvangst nog steeds toont door. Sommige inkomsten hebben zeer lichte inkt die weg verdwijnt zodra gemarkeerd voorbij. Dan markeert u hieronder de gegevens in een rechte lijn zodat het niet bloeden in de informatie.

Na het markeren, noteer aantekeningen direct op de ontvangsten als dat nodig is

Als u vindt dat er niet genoeg ruimte op een bepaald ontvangstbewijs voor het nemen van deze nota, dan schrijven ze op een klein stukje papier en nieten naar de achterkant van de overeenkomstige ontvangst. Zorg ervoor dat u een herinnering te schrijven op de bon zelf om de extra noten verwijzen op de volgende pagina.

Hier is wat een definitief ontvangstbewijs eruit moet zien (let op dat het nietje aan andere inkomsten eronder)

Zodra je klaar bent met het maken van aantekeningen, het organiseren van de partij in chronologische volgorde en nieten. Als alternatief kunt u een paperclip gebruiken. Het maakt niet uit of je omgekeerde chronologische volgorde te gebruiken in plaats (met de meest recente ontvangsten op de top), maar wat je ook kiest – houd het consistent. Anders zul je een harde tijd lokaliseren individuele ontvangsten hebben later op wanneer je moet schakelen tussen twee verschillende bestelsystemen.

Zodra u de maandelijkse batch van de ontvangsten te bereiden, plaats deze in een envelop. Het kan zijn dat sommige inkomsten vouw over, zodat de partij past. Overweeg kleurcodering een envelop voor het seizoen of maand als dat helpt u georganiseerd te blijven.

Vouw de envelop gesloten (zonder dat ze sluiten het) en draai het om. Gebruik een zwart of donker gekleurde sharpie om de envelop te labelen. Volg het voorbeeld hieronder, met de maand en het jaar in de linkerbovenhoek, of het etiket op een manier die is makkelijker voor u om mee te werken.

Zodra je meer dan een maand hebben verzameld, stapelen de enveloppen elkaar in chronologische volgorde (hou het in overeenstemming met de volgorde die je hebt voor de werkelijke ontvangsten). Doe een elastiekje rond de bundel.

Aan het eind van het jaar, zult u al uw financiële administratie gebundeld binnen twaalf enveloppen. Over meerdere jaren, dan heb je meerdere bundels te verzamelen.

Houd uw envelop bundels opgeslagen in een doos. Bewaar de doos ergens veilig en gemakkelijk toegankelijk. Na verloop van tijd kunt u meerdere dozen, die gemakkelijk te stapelen en de winkel zal ophopen. En elke keer dat je nodig hebt om uw financiële gegevens te verwijzen, zullen ze gemakkelijk te vinden en toegankelijk zijn.

Het is ideaal om een ​​visueel aantrekkelijke vak dat uw financiële doelstellingen vertegenwoordigt gebruiken. De doos in het voorbeeld hieronder toont comfortabele stoelen op een ontspannen strandvakantie scene, aangezien meer vakantie tijd is een maatstaf voor de financiële succes.

Met de eenvoudig te implementeren enveloppe systeem, kunt u al uw financiële records in een omgeving met weinig gedoe te houden. En je kunt houden plezier met behulp van gekleurde pennen, markeerstiften en enveloppen, en een visueel aantrekkelijke doos dat houdt je gefocust op financieel succes!

No offense, maar dit lijkt een zeer on-geeky manier om te dienen. Voor de afgelopen 4 jaar, heb ik alles gegooid op een Fujitsu Scansnap scanner, en de hoeveelheid papier Ik blijf (die gebruikt wordt om een ​​2-lade laterale file-kast overlopen) is nu slechts een paar mappen. Al het andere is een PDF-bestand op de computer.

Een logische naamgeving en hiërarchie van de bestanden noodzakelijk. Ik heb folders opgezet voor rekeningen, aankopen, de zakelijke ik lopen, medische / tandheelkundige, etc … Een typische bestandsnaam heeft de datum, plus een paar woorden over wat het document. Zodra de documenten worden gescand, benoemd en opgeslagen, sloeg ze de shredder. Ultimo, rol ik een set van lege mappen in een map voor het nieuwe jaar en opnieuw beginnen.

Dit is veel efficiënter voor mij, want toen ik nodig om de ontvangst van de stofzuiger om het te nemen in en ontvang service, zal de bestandsnaam het woord “vacuüm” in hebben, dus ik hoef niet te onthouden precies toen ik hem kocht en welke map het is in … .Ik alleen nog maar een snelle zoektocht. Ik kan afdrukken van een kopie, indien nodig. Ik heb veel van deze nieuwere ontvangsten fade in een paar maanden ook opgevallen, dus krijgen ze gescand in de eerste paar dagen helpt ervoor te zorgen dat ik een leesbare kopie.

Zorg ervoor dat u een back-up van de documenten op meerdere plaatsen. Bij voorkeur gegevens in twee plekken thuis en een in de wolk of op een andere plaats. Ik gebruik Mozy, maar Carbonite of Dropbox kunnen worden gebruikt.

Dude, ik ben vrij zeker dat het een grap was.

Ik dit veel willen. Het is mooi in zijn eenvoud en makkelijk te volgen door voor een lange tijd zou zijn. Sommige mensen willen niet scannen en detailleren iedere bon ze overhandigd krijgen, en voor mij een dergelijk ingewikkeld proces zou niet erg duurzaam, en dus niet erg productief * * zijn. Hoe dan ook, ik denk dat als het de moeite waard te houden, is het de moeite waard een hard copy van.

Het hebben van een bestandssysteem voor de financiële administratie is geeky op zichzelf, en hoeft niet tech-zwaar om het onderscheid te verdienen zijn.

Maak hier een virtuele app!

maak een map systeem om dit na te bootsen op de computer als BSR doet premake de mappen met maand-jaar folder systemen. Integreer de scanner Autodrop in de juiste map wanneer het programma wordt uitgevoerd.

Maak een app voor deze pre-en-klare bestandssysteem met maand-jaar folders.when de app is het uitvoeren van de scanner zou automatisch geladen in de juiste map.

slaat mijn systeem van gooien ontvangsten in een zak, en dan de zak in de garage wanneer deze vol is. Ik kan niets vinden, dus ik weet niet waarom ik de moeite.

Ik gebruik een eenvoudigere versie van het papieren klassement voor jaren. Het werkt goed en is eenvoudig te onderhouden. De belangrijkste verschillen in de manier waarop we het doen zijn: gebruik manilla mappen in de archiefkast (één voor elke maand), nemen de kosten in Quicken dan gooien de ontvangst in de map Manilla. Aan het eind van het jaar, lege alle mappen in een grote mailing envelop, het markeren met het jaar en deze indienen weg. Als we nodig hebben om een ​​ontvangstbewijs of info dat was op het te vinden, we gewoon zoek het op in Quicken. Als we nog steeds het ontvangstbewijs nodig hebt, is het gemakkelijk om het te vinden omdat we weten waar en wanneer het werd gekocht. (Ik hou aanpak BSR en zou zijn aan te passen, met name voor die goedkope aandelen die vervagen.)

Ik ben oud genoeg om gebruik hebben gemaakt van allerlei bijhouden methoden waaronder Quickbooks en andere grote software. Echter, de beschreven methode is mijn favoriet. Onze accountant houdt het en heeft geen probleem het invullen van onze belastingen tegen een eerlijke prijs.

Hey, simpel als het klinkt, heel erg bedankt voor dit artikel Melissa. Had niet in me opgekomen om gewoon gebruik maken van enveloppen, ik zat hier te denken, hmm, hoe krijg ik een reeks van zeer kleine schoenendozen!

Ik vind het hilarisch hoe sommige berichten vroeg ongelovig zijn geweest over mensen die proberen om papieren bonnen bestand ‘in dit digitale tijdperk’. Het punt is dat sommigen van ons – om verschillende redenen – willen de papieren exemplaren ergens te houden. En zoveel als ik een fan van het digitaliseren en het scannen en opslaan van mijn inkomsten, en het organiseren van hen ben, het is handig om een ​​techniek om een ​​paar op te slaan – in ieder geval tot rendementen worden ingediend.

Nogmaals bedankt.

De nummer vier is het enige nummer waarvan Engels naam is hetzelfde aantal letters als het aantal het vertegenwoordigt.