de droogste woestijn op aarde bevindt zich in?

Antwoord: Chili

Er zijn woestijnen en dan zijn er woestijnen. Het is één ding om een ​​lage regenval, zand hebben, en een algemene woestijn vibe, het is een ander ding helemaal naar de Atacama woestijn, waarvan het grootste deel is gelegen in de meest noordwestelijke regio van Chili, droogste woestijn op aarde.

Hoe droog? Het is moeilijk om je geest te wikkelen rond hoe droog de Atacama is. Sommige van de weerstations in de woestijn heb nog nooit een druppel regen geregistreerd. Geologische bewijs suggereert dat sommige regio’s van de woestijn geen enkele keer in de afgelopen vierhonderd jaar of zo hebben gehad significante regenval. In feite is de regio is hyperarid (kurkdroog, voor de leek) voor de laatste drie miljoen jaar. De gemiddelde neerslag in de hele regio is een karige 0,59 inches per jaar met een aantal regio’s die zo weinig als 0,04 inch van de neerslag.

De regio is zo dor en onherbergzaam dat de NASA de regio heeft gebruikt om testapparatuur voor de Mars-missies en bestuur hebben de dorre landschap als decor voor de ruimte-themed tv-shows en films gebruikt.

 Valerio Pillar.

Woestijn is gecategoriseerd door de hoeveelheid neerslag per jaar. Ik geloof dat ik heb gelezen dat Antarctica heeft de laagste.

In Chili hebben we “De Atacama woestijn”, de meest droogste woestijn in deze prachtige planeet.

Ben het ermee eens. Terwijl de Atacama maakte het de droogste van de 4 landen aangeboden, de droogste plaats op de planeet is de droge valleien van Antarctica. De Atacama heeft geen neerslag eeuwenlang terwijl in Antarctica zijn er plekken (noemde het droge valleien), die geen neerslag meer dan een miljoen jaar kan hebben gehad !!