de drie wetten van de robotica, zoals verteld door asimov zichzelf

Veel Sci-Fi fans en zeker de meeste Isaac Asimov fans zijn vertrouwd met de drie wetten van de robotica-maar hoeveel van ons hebben gehoord van de man zelf uit te leggen?

In dit archiefmateriaal clip een jonge Isaac Asimov verklaart de drie wetten van de robotica -het organiseren principe achter zijn robot-based korte verhalen en romans.

[Via Neatorama]

Dat is hoe Zoidberg zegt het. “Robut.”

“Zoidberg” had a fake “Brooklyn joods” accent, asimov had de real thing. ik het niet eens met zijn politiek, maar genoten van zijn verhalen. Hij was vriendelijk voor zijn fans, in tegenstelling tot sommige andere schrijvers.

Ik heb eigenlijk net begonnen onlangs het lezen van zijn spullen. Ik heb gelezen “The End of Eternity” en “de laatste vraag.” Eventuele suggesties over wat ik zou moeten volgend controleren?

“Door gekwalificeerd personeel” – Nu verandert die zeker de regels veel.

@ T $: Ik zou zeggen dat de Foundation-serie, als je veel tijd hebt. Ik zou ook aan “De goden zelf” en “The Bicentennial Man”. Maar je hebt ook nog om wat meer van de korte verhalen, die enkele van zijn beste het schrijven waren, IMO lezen. Haal gewoon een van de vele collecties en begint te lezen. Indien u wenst te zwerven van SciFi een beetje, lees een aantal van zijn geheimen, vooral de Black Widowers Ones.

In Zuid-Afrika de lokale bevolking te verwijzen naar Verkeerslichten zo Robots, zoals in “Maak een bocht naar rechts bij de volgende Robot. Ik denk niet dat ze porgammed regels Asimov’s. Zou helpen als ze waren.

@Dave: Bedankt voor deze tips. Erg gewaardeerd.

Toen ik 13 jaar oud (52 jaar geleden) schreef ik een brief aan dr Asimov en vroeg hem of haar graag een potje correspondentie met mij schaken. Hij nam zelfs de tijd om te reageren op me op een steekkaart. Hij zei dat hij was te druk bezig het onderwijs om dat te doen, maar bedankte me voor het vragen en voor het zijn een grote fan van zijn boeken. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik had nog steeds dat bestand kaart met zijn boodschap en handtekening, maar helaas heb ik niet. Ik denk dat zijn acties geven u een inzicht in wat voor soort man hij was.

Ik weet dat veel mensen het gevoel dat hij is een geweldige filantroop en humanitaire (tee hee, waaronder ikzelf), maar ik voel me verplicht om u eraan te herinneren dat hij gewoon een man was. Ik bedoel geen belediging als ik dit zeg, maar ik wil erop wijzen dat feit. Ook de drie wetten zijn gemakkelijk-achtig te corrupt. Onthoud V.I.C.K.I. van I, Robot? In de romans, Asimov ook voegde de Zeroth wet, weet je. Ik ben ook met een volledige transcript van de wetten, en een beetje van de toekomstige geschiedenis, zoals ik ben gekomen om het te zien (nog nooit gelezen een enkele van zijn werken, maar ik ben een grote fan anyways).

Voldoende geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van magie. (Clarke)

Voldoende geanalyseerd magie is niet te onderscheiden van de technologie. (Niven)

De Eerste Wet van de Robotics; Een robot mag niet schadelijk voor een mens of, door middel van niet-handelen, laat een mens om schade te komen.

De tweede wet van de Robotics; Een robot moet opdrachten gegeven door mensen te gehoorzamen, tenzij dit strijdig is met de eerste wet.

De derde wet van Robotics; Een robot moet zijn eigen bestaan ​​beschermen, tenzij dit strijdig is met de eerste twee wetten.

Uiteindelijk robots kreeg het vermogen van de “vrije” denken en een groep van hen gemaakt wat er zou komen te staan ​​als het nulde wet van Robotics aan. Deze wet heeft voorrang op de andere drie

De Zeroth wet van Robotics; Een robot mag niet schadelijk voor de mens of door middel van passiviteit, toestaan ​​dat de mensheid om schade te komen.

Terwijl de wereld van de mensen en robots verspreiden naar andere planeten veranderde, waren er veel maatschappelijke en politieke kwesties, en er waren veel grote oorlogen tussen mens en machine. Machine bekeken zichzelf als gelijk aan of hoger is dan de maker man, en moesten beide soorten te beschermen ten koste van alles. Man bekeken robots als gruwelen, die waren goed worden lobotomized en teruggestuurd naar het werk. Uiteindelijk de mensheid de oorlog verloren, en over vele millennia, alle kennis van de menselijke oorsprong werden verloren. Robots werden nu gezien als de schepper en beschermer. Mensen werden onderwezen vanaf de eerste dag dat de drie wetten van Humanics

De Eerste Wet van de Humanics; Een mens kan niet schadelijk voor een ander mens, of door middel van passiviteit, toestaan ​​dat een ander mens aan om schade te komen;. De tweede wet van de Humanics; Een mens moet opdrachten gegeven door zijn morele geweten, behalve wanneer dit in strijd is met gehoorzamen de eerste wet,. de derde wet van Humanics; Een mens moet zijn eigen bestaan ​​beschermen, behalve wanneer dit in strijd is met de eerste twee wetten.

Hoewel de “derde wereld land” is gekomen om een ​​onderontwikkeld / verarmde land betekenen, de term stamt uit de Koude Oorlog, toen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie de eerste en tweede werelden (samen met hun bondgenoten) waren, en iedereen niet verbonden met de twee grootmachten maakte deel uit van de derde wereld.