de beste gratis tools voor het maken van een bootable Windows of Linux USB-drive

Als u Windows of Linux te installeren en u geen toegang tot een cd / dvd-station hebben, een bootable USB-drive is de oplossing. U kunt starten vanaf de USB-drive, te gebruiken om het OS setup programma uit te voeren, net zoals een cd of dvd.

We hebben een aantal links naar gratis programma’s waarmee u eenvoudig instellen van een USB drive om Windows of Linux installeren op een computer verzameld.

OPMERKING: Als u problemen met het verkrijgen van de BIOS op uw computer om u te laten booten vanaf een USB-drive, zie ons artikel over het opstarten vanaf een USB-drive, zelfs als je BIOS je niet zal laten.

Noot van de redactie: als u wilt maken van een bootable Windows te installeren USB, dit is de tool die u moet kiezen.

De Windows USB / DVD Download Tool is een officiële, freeware tool van Microsoft waarmee u Windows 7 en Windows 8 en Windows 10 te installeren zonder dat u eerst een bestaand besturingssysteem op uw computer. U kunt de boot volgorde van de schijven in het BIOS van uw computer te wijzigen, zodat de Windows-installatie op uw USB-drive automatisch wordt uitgevoerd wanneer u op uw computer. Raadpleeg de documentatie van uw computer voor informatie over hoe u toegang tot de BIOS en verander de opstart volgorde van stations.

UNetbootin is een gratis programma voor zowel Windows, Linux en Mac OS X die u toelaat om bootable Live USB-drives te creëren voor Ubuntu, Fedora, en andere Linux-distributies in plaats van het branden van een cd. Het draait op zowel Windows als Linux. Ofwel gebruik UNetbootin om een ​​van de vele Linux-distributies ondersteunt het downloaden of geef de locatie van uw eigen Linux ISO-bestand.

LET OP: De resulterende USB-drive wordt alleen bootable op pc’s, Macs niet.

De Ubuntu Startup Disk Creator kunt u een USB flash drive of SD-kaart te zetten in een station van waaruit u uw Ubuntu-systeem kan draaien. Je hoeft niet de hele rit naar de Ubuntu-systeem te wijden. U kunt ook andere bestanden op te slaan in de resterende ruimte.

Het programma kunt u ook een station voor Debian, of enige andere Debian-gebaseerde besturingssysteem waarvoor u een CD or.iso beeld te creëren.

Universal USB Installer is een programma waarmee u uit verschillende Linux-distributies om uit te kiezen om te installeren op een USB flash drive. Selecteer de Linux-distributie, zorgen voor een locatie voor de juiste ISO-bestand, selecteert u de USB flash drive en klik op Maken.

OPMERKING: De USB-stick moet worden geformatteerd als FAT16, FAT32 of NTFS-station.

Rufus is een kleine, draagbare programma waarmee u bootable USB-drives voor Windows en Linux te creëren. Ook kunt u het USB-apparaat te controleren op slechte blokken, met behulp van maximaal vier passen. Rufus loopt in zowel 32-bits en 64-bits versies van Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8. Je kunt opstartbare USB-drives voor de vermelde versies van Windows, evenals bijna alle populaire Linux-distributies, zoals creëren Ubuntu, Kubuntu, Fedora en OpenSUSE.

Rufus is zeer makkelijk te gebruiken en het programma ziet er als de standaardindeling venster weergegeven in Windows als je een harde schijf partitie te formatteren, USB-stick of andere externe schijf.

In aanvulling op Windows en Linux-systemen, kunt u ook Rufus gebruiken om hulpprogramma’s op USB-drives, zoals Parted Magic, Ultimate Boot CD, en BartPE te zetten.

WiNToBootic is een gratis tool die u toelaat om een ​​bootable USB flash drive te creëren voor het installeren van Windows 7 of Windows 8. Het ondersteunt een ISO-bestand, een dvd of een map als de bootdisk bron. Het is een standalone tool die geen installatie vereist en het werkt erg snel.

Opmerking: deze tool lijkt niet meer te worden ontwikkeld.

Update: deze tool lijkt niet meer te bestaan.

WBI Creator is een gratis programma waarmee je een bootable ISO-image van Windows XP, Vista en Windows 7 setup-bestanden te creëren. Het is een draagbaar instrument dat is gemakkelijk te gebruiken. Gewoon vertellen het gereedschap waar de installatie van Windows-bestanden zijn en selecteer een doelmap voor het nieuwe ISO-bestand dat zal worden aangemaakt. Vervolgens kunt u een van de andere instrumenten genoemd in dit artikel het inrichten van een bootable USB flash drive of een CD / DVD te gebruiken bij het opzetten van een Windows-systeem te gebruiken.

Update: We hebben te horen gekregen door onze lezers dat deze applicatie heeft veel adware dus we zijn het verwijderen van de link.

WinToFlash is een gratis, draagbare tool die u toelaat om een ​​bootable USB flash drive van een Windows XP, Vista, Windows 7, Server 2003 of Server 2008-installatie-cd of dvd te maken. Het zal ook de overdracht een Windows pre-installatie van omgevingen (WinPE), die handig voor het oplossen van problemen en reparaties, een USB flash drive. U kunt zelfs gebruik WinToFlash een MSDOS bootable USB-drive te maken.

Update: deze tool is niet bijgewerkt in een zeer lange tijd.

XBoot is een gratis programma voor het creëren multiboot USB flash drives of ISO image-bestanden. Hierdoor kunt u meerdere ISO-bestanden (Linux, hulpprogramma’s en antivirus rescue cd’s) combineren op een USB-stick of ISO-bestand, zodat u een handig hulpmiddel station maken. Gewoon slepen en neerzetten van de ISO-bestanden op het raam XBoot en klik op Maken ISO of Start USB.

LET OP: XBoot requires.NET Framework 4.0 (Standalone installateur of Web installateur) te worden geïnstalleerd op uw systeem te draaien.

Als er een andere gratis tools waarmee u handig voor het maken van opstartbare USB flash drives hebt gevonden, laat het ons weten.

-)

Ik denk dat mensen die geïnteresseerd zijn in dit zou ook zeer geïnteresseerd in de isostick zijn. Het was een geslaagde kickstarter project dat al is begonnen met het verschepen van de uiteindelijke retail versie. Ze zijn niet op voorraad op het moment, maar volgens de forums ze moet krijgen meer binnenkort. Zie hier: http://isostick.com/

Ultra Iso is het beste voor dit .. Het is geen freeware, maar zelfs trial versie is in staat om bootable usb maken.

Groot artikel. Hier zijn een paar die ik gebruik

Live USB instal- voor het aanbrengen van Linux op een USB-stick met een hardnekkige te installeren, betekent dit dat u al uw instellingen tussen laarzen te houden. http://live.learnfree.eu/download

LinuxLIVE USB Creator- een ander voor het aanbrengen van Linux op een USB-stick. http://www.linuxliveusb.com/

YUMI – Multiboot USB Creator- voor het aanbrengen van meerdere ISO’s op een USB-stick. http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

Sardu – voor het maken van een multi opstartschijf zoals YUMI hierboven doet. http://www.sarducd.it/

Multisystem werkt vrij goed ook

Geen melding van Sardu; http:? //www.sarducd.it/

Sardu kunt u meerdere Linux distro’s, Windows-installaties, anti-virus laarsschijven, harde schijf kloon gereedschap, etc te installeren op 1 USB-drive.

Op mijn usb flash drive heb ik, Ubuntu, Linux Mint Mate; Windows XP Home Install; Windows XP Pro installeren; Windows 7 AIO x86 installeren; Windows 7 AIO x64 installeren, AVG Rescue, Kaspersky Rescue, Clonezilla, NT wachtwoord; All Windows Rescue schijven

Xboot probeert om hetzelfde te doen, maar is uit de ontwikkeling voor meer dan een jaar en een half.

flashboot is de beste.

LinuxLIVE USB Creator is mijn voorkeur voor het maken van bootable Linux OS op USB-drives. Dit gratis programma automatiseert het hele proces van het creëren van een bootable USB Linux OS in vijf eenvoudige stappen. de ISO-image voor de Linux-distro van uw keuze uit een uitgebreide keuzelijst Het downloadt, zelfs als u een ISO-image of een cd niet hebt. Je hebt ook de keuze van het hebben van het programma te integreren draagbare Virtual Box in de USB-installatie, zodat u uw USB Linux OS draaien van binnen Windows, evenals direct opstarten vanaf de USB-drive. Om het downloaden te krijgen, gewoon een zoekopdracht op Linux Live USB Creator. (BTW, ik ben niet een eigen veiling voor het programma ontwikkelaar … Ik ben gewoon een tevreden gebruiker die wil het woord te verspreiden).

Ik gebruik YUMI: http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

Ik hou van het gebruik van Sardu je krijgt hem SarduCD.it en het zal het grootste deel van de vrije distributies te downloaden voor je.

comment opgegeten door het spamfilter

Ik gebruik Sardu (google het).

Met Sardu Ik heb een usb flash drive met; Windows XP installeren; Windows 7 alle versies installeren; Kaspersky Boot Rescue, Ubuntu, Linux Mint Mate; Hiren’s Boot CD

@Jon 1 voor LinuxLIVE USB Schepper. Werkt goed.

Een andere stem voor Sardu.

Ik heb meerdere USB-drives geconfigureerd met deze applicatie op te starten in een verscheidenheid aan keuzes

AV (AVG, BitDefender, Kaspersky), OS (Fedora, Ubuntu, Puppy, DSL zijn mijn keuzes); Gereedschappen (GParted, Parted Magic, Ophcrack, Trinity Rescue Disk, etc)

De verscheidenheid Sardu stelt me ​​in staat om door te gaan één 8-16gb schijf – terwijl nog steeds ruimte om installateurs te slaan – is geweldig en zorgt voor een belangrijk instrument in mijn rol als technische ondersteuning.

Hoe zit het met YUMI 🙂

Ik merkte dat ik in een slechte manier onlangs op het systeem van een cliënt, gebruikt Rufus en kreeg het vaste dom snel!

+1 Voor UltraISO. Moet worden op de lijst.

Ik heb ook veel gebruik van LinuxLIVE USB Schepper. Het was mijn beste vriend voor een paar maanden terwijl het proberen te vinden van de juiste Linux distro (ik geregeld op Bodhi). I’ts zeer makkelijk te gebruiken en meestal werkt ook goed samen met distributies die niet officieel worden ondersteund.

Ik hou echt van YUMI. Ik denk dat het de beste persoonlijk.

Ik hou vooral MultiSysteem. http://liveusb.info/dotclear/

Ik draag een 16 GB Flash Drive met 16 live boot OS en hulpprogramma’s. Mijn favoriete onderdeel is het gemak waarmee je toevoegen en verwijderen OS. Markeer en klik op een delete-knop te verwijderen. Sleep een iso of cd naar een daling gebied toe te voegen. Het maakt gebruik van GRUB als boot loader en updates het voor elk item dat u toe te voegen of te verwijderen. De site is in het Frans, maar is niet al te moeilijk te navigeren. De software kan Engels te gebruiken.

Ik heb gebruik gemaakt Yumi voor dit doel voor ongeveer 2 jaar. Het blijft beter en beter. Ook kunt u gewoon toe te voegen over any.iso bestand naar de al enorme lijst van compatibele programma’s; http:. //www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

YUMI vervangen Universal USB Installer voor mij. Het is het beste.

WinSetupFromUSB is een leuke tool!

een andere stem voor YUMI – geweest op mijn 8GB USB voor ongeveer 2 jaar en is het absoluut noodzakelijk, ik run beelden voor Parted Magic, Hiren’s, LPS, BART PE, en mijn persoonlijke, in licentie beeld van Spinrite van.

YUMI moet zijn eigen artikel hebben.

YUMI. http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

Ik kan niet bellen van het multiboot werk. Alle falen in sommige iso;. Ik moet een die werkt met backtrack te creëren, win 7 te installeren, gparted, ubuntu, ophcrack en hirens, zijn alle beschikbare;? Ik probeerde Sardu, het niet opstarten GParted. Geprobeerd xboot niet in geslaagd om te maken wat het ook was het creëren van ._ .; Alle andere zijn slechts een iso naar een USB-drive te maken, moet ik een met een menu, zodat ik kan kiezen uit creëren.

1 voor iedereen die met behulp van YUMI & Sardu.

Voor Windows 7 en Windows 8 Installeer gewoon formatteren van de flash drive in NTFS en kopieer DVD-content aan.

+1 Voor YUMI want ik gebruik het vaakst voor multibootable usb-drives (Linux-distributies en een aantal draagbare nutsbedrijven), en 1 voor UNetbootin – het werkte ook prima voor mij voor Linux distributies.

Bedankt voor de geweldige artikel dat u! Ik hoop dat iedereen zal het nuttig vinden.

De Afrikaanse taal Igbo, door een kleine etnische groep in het zuidoosten van Nigeria gesproken, heeft slechts acht adjectieven (in een gesloten kring): groot, klein, donker, licht, nieuw, oud, goed en slecht.