de angst voor halloween is bekend als?

Antwoord: Samhainophobia

Er is afkeer van Halloween als een algemene vakantie en dan is er samhainophobia wanneer je ronduit bent – de deuren op slot, bar de ramen, verstoppen onder het bed – doodsbang voor Halloween.

De naam van de fobie’s vindt zijn wortels in de oude Keltische feest van Samhain (de voorloper en feestelijke grootvader van de moderne Halloween). Het festival vond plaats op 31 oktober, was voornamelijk bedoeld om het einde van de oogst cyclus te markeren, en kenmerkte veel bijgeloof in verband met de doden (en de symboliek van de aarde “sterven” voor het aangaan van de slaap van de winter). Festivalgangers zou vaak maskers dragen om de geesten van de doden, die werden verondersteld om actief te zijn in de nacht van de viering te garanderen, zou hen met rust te laten.

Hoewel soms is het moeilijk om precies te begrijpen hoe iemand een bepaalde fobie (vooral als het iets heel onschuldigs als helium ballonnen of dergelijke) ontwikkelt, is het niet zo moeilijk om te begrijpen hoe mensen een fobie zou ontwikkelen rondom een ​​nacht waar de doden beweerde te return om te lopen tussen de levenden en de levende zelf maken het een spel om de doden te imiteren.

 Christine Zenino.