De 10 beste gratis tools waarmee u ruimte op de harde schijf te analyseren op uw Windows-pc

Dus, je kocht een nieuwe 2 TB harde schijf te denken: “Ik zal nooit dit veel ruimte te gebruiken. ‘Nou, denk opnieuw. Het is verbazingwekkend hoe snel foto’s, video’s, muziek en andere bestanden te starten om het gebruik van een harde schijf ruimte die we hebben.

Dan denk je: ‘Hoe ga ik om te sorteren door al deze bestanden en erachter te komen wat er toegang tot de meeste ruimte?’ Gelukkig hebben we informatie verzameld over 10 gratis tools om u te helpen dat ook te doen.

LET OP: wees voorzichtig bij het downloaden en installeren van freeware, zoals de installateurs proberen vaak crapware en adware te bundelen. Zorg ervoor dat u elk scherm zeer aandachtig te lezen.

Noot van de redactie: WinDirStat is een geweldig hulpmiddel en is meestal onze eerste keuze voor het uitzoeken waar onze schijfruimte ging.

Wanneer WinDirStat (Download van Ninite) begint, leest de hele directory structuur eenmaal en presenteert deze in drie handige uitzicht. De directory lijst, waarin de boomstructuur in Windows Verkenner lijkt, geeft in de linkerbovenhoek en wordt gesorteerd op het bestand / subtree grootte.

De uitbreiding lijst is een legende die wordt weergegeven in de rechterbovenhoek en toont statistieken over de verschillende bestandstypen.

De treemap neemt de onderkant van het venster WinDirStat. Elke gekleurde rechthoek staat voor een bestand of map, en de rechthoeken zijn genest, wat neerkomt op submappen en bestanden in de mappen. Het gebied van elke rechthoek is evenredig met de grootte van de bestanden of substructuren. De kleuren van de rechthoeken naar bestanden geven de bestandsextensies die overeenkomen met de extensie lijst.

SpaceSniffer is een draagbare, freeware programma dat u helpt de structuur van de mappen en bestanden te begrijpen op uw harde schijven. De Treemap visualisatie layout SpaceSniffer gebruikt u helpt om direct te visualiseren waar de grote mappen en bestanden op uw apparaten worden geplaatst. Het gebied van elke rechthoek is evenredig met de grootte van dat bestand. U kunt dubbelklikken op een item voor meer details.

Als u op zoek bent naar specifieke bestandstypen, zoals all.jpg bestanden of voor bestanden die ouder zijn dan een jaar, of een andere aandoening, gebruikt u het veld Filter om de resultaten te beperken tot alleen de bestanden. Voor hulp bij hoe u de filtering functie te gebruiken, selecteert u Filtering hulp van het menu Help.

TreeSize gratis kunt u het programma niet normaal of in het contextmenu voor een map of een station te starten. Het toont u de grootte van de geselecteerde map, inclusief de submappen. De boom is net als Windows Verkenner in die u elke submap binnen de geselecteerde map uit te breiden of te rijden en drill down om het bestand niveau. De resultaten zijn zichtbaar als TreeSize gratis de geselecteerde map of het station scant.

U kunt downloaden TreeSize Free as a portable programma of als een installatiebestand. Om de optie in het context menu te krijgen, moet u het installatiebestand downloaden en installeren van het programma.

Disktective is een gratis, draagbare programma dat de werkelijke grootte van uw mappen en de verdeling van de submappen en bestanden binnen hen verslagen. U wordt gevraagd om een ​​map te selecteren of rijden als Disktective geopend. De geselecteerde map of het station wordt geanalyseerd en een boomstructuur weergegeven op de linkerkant van het venster en een cirkeldiagram met percentages displays aan de rechterkant.

Omdat Disktective hoeft niet te worden geïnstalleerd, kunt u het met u mee op een USB flash drive om de flash drive of een Windows-computer die je tegenkomt te analyseren.

DiskSavvy is een snelle, gemakkelijk te gebruiken schijfruimte analyzer die u toelaat om schijfgebruik analyseren uw harde schijven, netwerk delen drives en NAS-opslagapparaten. Het hoofdvenster toont het percentage van de schijfruimte wordt gebruikt door elke map en bestand. U kunt ook gemakkelijk bekijken cirkeldiagrammen of staafdiagrammen die de resultaten in grafisch formaat.

DiskSavvy is beschikbaar als een gratis versie, een Pro-versie, en een Ultimate-versie, elke volgende versie van het verstrekken van extra functies. De freeware versie zorgt voor een maximum aantal bestanden van 500.000 en een maximale opslagcapaciteit van 2 TB. Het heeft ondersteuning voor lange bestandsnamen, Unicode bestandsnamen en UNC netwerknamen pad en stelt u in staat om te kopiëren, verplaatsen en bestanden rechtstreeks in het programma te schrappen.

JDiskReport is een gratis tool die een analyse van de geselecteerde map of het station presenteert als een cirkeldiagram, ring grafiek, staafdiagram, of in een gedetailleerde tabel. Klik op de Scan een bestand boom toets (vergrootglas) op de werkbalk om een ​​schijf of map te selecteren en start de scan. De mappen boomstructuur in het linkervenster presenteert een Windows Verkenner-achtige structuur waardoor u eenvoudig toegang tot alle submappen in de geselecteerde map of het station. Meerdere tabs boven in het rechter paneel geven verschillende manieren om de resultaten van de scan bekijken. Elk tabblad heeft ook opties op de bodem voor extra verschillende opvattingen. Er zijn knoppen op de werkbalk die u in staat om te sorteren op grootte of de naam en de bestandsgrootte of het aantal bestanden op het geselecteerde tabblad zo nodig te laten zien.

Voor elke map in de geselecteerde map of het station, GetFoldersize toont de totale grootte van alle bestanden in die map of het station en het aantal bestanden en submappen in de map of het station. U kunt GetFoldersize gebruiken om een ​​onbeperkt aantal bestanden en mappen te scannen op de interne en externe harde schijven, cd’s en dvd’s, en het netwerk te delen drives. Het ondersteunt lange bestandsnamen en mapnamen en Unicode-tekens en de mogelijkheid om het bestand weer te geven in bytes, kilobytes, megabytes, en gigabytes. GetFoldersize kunt u de mappenstructuur af te drukken en om de mappenstructuur en de informatie naar een tekstbestand op te slaan.

GetFoldersize is verkrijgbaar in een draagbare versie, zodat u kunt het rond met je mee te dragen op een USB-stick of andere externe drive. Echter, als je GetFoldersize installeren, een optie toegevoegd aan het contextmenu in Windows Verkenner zodat u GetFoldersize beginnen en scannen een map door met de rechtermuisknop op te klikken.

RidNacs is een snelle schijfruimte analyzer dat de lokale schijven, netwerkschijven, of een enkele map scant en toont de resultaten in een boomstructuur met een staafdiagram weergave van percentages. U kunt de resultaten van de scan in meerdere formaten (.txt, .csv, .html, .XML) op te slaan. Bestanden kunnen worden geopend en direct verwijderd binnen RidNacs. Tijdens de installatie kunt u kiezen voor een optie een scan toe te voegen aan het contextmenu van Windows Explorer die u toelaat om met de rechtermuisknop op een map of station, geopend RidNacs, en start op de geselecteerde map of het station onmiddellijk. Wanneer u een map scant, wordt deze toegevoegd aan de lijst van favorieten onder een lijst met beschikbare stations op uw computer. U kunt ook het uiterlijk van de bars op het staafdiagram met skins te veranderen.

Scanner maakt gebruik van een uitgebreide cirkeldiagram met concentrische ringen om het gebruik van de ruimte weer te geven op uw harde schijf, externe schijf, netwerkschijf, enz. De buitenste segmenten van de ringen vertegenwoordigen diepere directory niveaus. Het verplaatsen van uw muis over een segment van de grafiek toont het volledige pad aan de bovenkant van het raam en de grootte van de map en het aantal bestanden in de map onder het pad. Rechts te klikken op een segment biedt extra opties. De optie Zoom kunt u naar de geselecteerde map te zoomen en is ook beschikbaar door te klikken op het segment. U kunt ook Open, Recycle (verwijderen door te verhuizen naar de Prullenbak) en verwijderen en bestand of map direct binnen Scanner.

Scanner wordt geleverd met two.reg bestanden die u toelaten om de scanner toe te voegen aan het contextmenu van Windows Verkenner en weer verwijderen. Het is een draagbare programma en heeft twee tekstbestanden (één van hen in het Engels), die het gebruik van het programma worden beschreven.

Free Disk Analyzer toont een boom van alle schijven aan de linkerkant zoals Windows Explorer, zodat u inzoomen op dieper mappen en bestanden. De rechterkant van het venster worden alle submappen en bestanden in de geselecteerde map of het station, de grootte en het percentage van de schijfruimte elke submap en bestand gebruikt. Free Disk Analyzer geeft ook uw schijfgebruik als een cirkeldiagram aan de onderkant van de rechterkant van het venster. Tabs aan de onderkant van de rechterkant van het venster kunt u de inhoud van de geselecteerde map te bekijken of te rijden of bekijk de grootste bestanden of mappen grootste. Klik op de kolomkoppen om te sorteren op verschillende criteria. U kunt uw bestanden direct te beheren binnen het programma en uitzicht, open, verwijderen, kopiëren en verplaatsen van bestanden hetzelfde als u zou doen in de Windows Verkenner.

Voor meer ideeën over hoe je harde schijfruimte terug te krijgen in Windows 7, zie ons artikel over eenvoudige tips om schijfgebruik verminderen. Twee Windows-bestanden, pagefile.sys en hiberfil.sys, nemen veel ruimte op uw harde schijf. Je kunt niet pagefile.sys verwijderen, maar u kunt de hiberfil.sys bestand verwijderen en ook meer informatie over het.

WinDirStat is mijn favoriet van het stel. In één oogopslag krijgt u een idee van niet alleen de hoeveelheid gegevens die wordt opgenomen, maar je kunt ook zien wat file-type dat u verdrinken bent.

mijn favoriet is SpaceSniffer. dat is geweldig en perfect te begrijpen! :-)!

Een zeer goede lijst! Bedankt!

Ik hou SpaceSniffer, het is draagbaar en eenvoudig te gebruiken; Mijn externe hdd krijgt vaak vol video rips en ik gebruik SpaceSniffer voor het reinigen van alle y video’s (of er ongecomprimeerde iso’s en mkvs of wat het ook is), ik herinner me de laatste keer dat ik ik gebruikte het opgeruimd zoveel onzin

SpaceSniffer en andere apps als het zo nuttig zijn; Dit is een geweldige compilatie van goede apps

WinDirStat – komt ook in een draagbaar. Check it out op: http://portableapps.com/apps/utilities/windirstat_portable

“Get Folder Size” … Ik denk niet daadwerkelijk gebruik maken van dit veel, de interface is een beetje te ingewikkeld voor mijn behoeften, maar ik wilde alleen maar op wijzen dat de draagbare versie nog steeds een context menu item kan toevoegen vanuit het programma-opties.

Over het algemeen zijn super!

Erg gewaardeerd.

Ik heb gebruikt TreeSize jaren. Ik was altijd al een grote fan van het nut FolderSize (http://foldersize.sourceforge.net/), maar zijn steun eindigde met WinXP: –

Zou veel mooier zijn als dit zou een ingebouwde functie van Windows …

Een ander Ik gebruik al jaren is SpaceMonger. Het kan worden gevonden op

http://www.sixty-five.cc/sm/

Je hoeft niet te noemen SpaceMonger, dat is geweldig. Ik heb het gebruikt voor het jaar en het doet het werk gewoon geweldig.

Ik heb 1,5 GB aan opslagruimte en ik moet zeggen, het enige map die krijgt ooit van me weg (zoals in, ik ben niet altijd zeker van wat er in zit) is mijn map download. En die map krijgt een keer over ongeveer één keer per maand. Ik zie niet in de behoefte aan dit soort programma’s, behalve als je uitzoeken wat om ruimte vrij te maken op de computer van iemand anders moet worden geschrapt. Kijkend naar mappenstructuur van de auteur, kan ik een grotere behoefte te zien (waarom zou dowloaded ritsen en exen zijn winkel in “Documenten”?).

Het is de semantiek van de bestandsstructuur die me verwarren. Ik heb een taxonomie waarmee een zinvolle hiërarchie voor de bestanden te maken. Ik voor het eerst begonnen met iets als

Bestanden> companyName> applicationName (bijv. application> Adobe> Dreamweaver, Flash, …

maar dat was niet helemaal bevredigend, dus dan heb ik geprobeerd

Bestanden> aspplicationType> applicationName (bijv editor> HTML> Dreamweaver, Komodo7, …

maar dat was niet helemaal bevredigend.

Dus, wat is een persoon te doen? (Je weet wel, om goed een bestandssysteem te organiseren? Symbolische links?)

sequiaView is vergelijkbaar met WinDirStat maar veel meer licht, en hoeft niet te installeren

IMHO de beste gemist is er: ‘SpaceMonger’. Het is ‘{} zeer oude’, [c.2005], maar zeer stabiel en een koud kunstje om te gebruiken. Gewoon openen, zoekt u de schijf die u wilt en gaan. Het is scherm is eenvoudig en intuïtief. U kunt in- en uitzoomen, zelfs open en / of bestanden en nog veel meer te verwijderen. Ik gebruik dit al jaren en het is één van mijn meest essentiële hulpmiddelen;. Er is een $$ versie die ik heb genomen voor de proefrit, maar had niet genoeg ‘nieuwe’ voor mij te verleiden. BTW, werkt op Win door middel van Win7. Heeft Win8 niet dus kan geen commentaar op geven. {Site bevat alleen via XP}

Pak de ‘laatste oude gratis versie’ v1.4;. {Link} ‘http://www.sixty-five.cc/sm/v1x.php’

Net controleerde de site, het is nog steeds beschikbaar. Ga pak een exemplaar en probeer het, het is een winnaar.

laat me raden u SequoiaView! – mijn favoriet:)

Scanner is mijn favoriet. Eenvoudig en draagbaar, geen installatie nodig.

Favoriet is Folder Size door MindGems.

Ik gebruik WinDirStat veel en liever de PortableApps versie om daadwerkelijk te voorkomen dat het te installeren want dat is niet nodig. Ik gebruikte om het te gebruiken veel aan mijn thumbdrive opslag beheren en toen ik op school zat. Toen mijn rit kreeg volle kon ik snel zien wat te verwijderen om de meeste ruimte terug te krijgen, en welke klasse bestanden zijn toegang tot de meeste ruimte.

Ik gebruik het vooral voor het vinden van grote junk / temp files overgebleven in obscure mappen (vooral appdata) die moeten worden schoongemaakt. Soms is het ook een goede heads-up, net als toen vroeg ik me af waarom mijn map Documents zo groot was en toen besefte dat het was de 20 GB van de vergetelheid mods Ik downloadde toen vergat. Ik heb ook vergeten om schoon te maken onnodige bestanden van DVD / video codeert.

SpaceSniffer is mijn favoriet. Een beetje oud, maar geeft een mooi beeld van wat er op het station

bedankt voor ur ………………

WinDirStat is de enige voor mij

Lori rotsen. Dank je.

Waar is geweldig en snel x-Ray Lite; http:? //www.tdp.cz/downloads/en/xray-lite

Een enorme zonnevlam in 1859 bekrachtigd atmosfeer van de aarde in die mate dat een prachtig poollicht kunnen worden gezien in Cuba en andere in de buurt van tropische (evenaar) regio’s.